32 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 15:38

Laatste reacties

- Advertentie -

Curacao.nu | Aruba boos op Nederland en wil nu op financiële markt lenen

Persbureau Curacao

Omdat de landskas nagenoeg leeg is, is besloten buiten ‘Den Haag’ om op zoek te gaan naar financiering | Persbureau Curacao

Oranjestad – De regering van Aruba heeft er geen vertrouwen in dat er op korte termijn een akkoord met Nederland kan worden gesloten over een nieuwe coronalening.

Omdat de landskas nagenoeg leeg is, is besloten buiten ‘Den Haag’ om op zoek te gaan naar financiering om de komende maanden de betalingsverplichtingen zoals het betalen van ambtenarensalarissen na te kunnen komen.

- Advertentie -

Lees het hele artikel en de brief van Wever-Croes op Koninkrijk.nu

Bron: Curacao.nu

- Advertisement -

Artikel delen

10 reacties

 1. “De regering van Aruba heeft er geen vertrouwen in dat er op korte termijn een akkoord met Nederland kan worden gesloten over een nieuwe coronalening.”

  Nederland is willing om de nodige financiele steun aan te bieden, that’s a fact.

  De regeringen op zowel Aruba, Curacao en St. Maarten hebben het nodig want landskassen zijn bijna leeg, zoals ook zij aangeven.

  Ze kijken absoluut niet naar het belang van hun respectievelijke eilanden want de financien zijn aangeboden. Ze willen alles op alles zetten om hun eigen persoonlijk belang veilig te stellen.

  Voor hun is toezicht op hun corrupt en nepotistisch handelen ondenkbaar. Ze zien de new look voor hun eilanden wel zitten : Haiti Nouveau.

  Ik zie het al : kom aan op de airports van de eilanden en zie honderden bedelende kinderen zoals dat de norm op Haiti is.

 2. Zal mij niet verbazen dat Curaçao met een vergelijkbare stelling gaat komen. Liever de bevolking met een ondraaglijke schuld op zadelen dan de touwtjes, tijdelijk, uit handen geven en omvormen.

 3. Uiteindelijk worden de Nederkandse leningen voor een groot deel kwijtgescholden, zodra Aruba aangetoond heeft het alleen te kunnen.
  Wat Wever-Croes is niet in hdt belang van Aruba. Als regering en parlement dit uiteinelijk willen daarvoor toestemming geven. Daarbij nadrukkkelijk vastleggen dat NL nimmer verantwoordelijk is voor de betaling van rente en aflossing.
  Arubaans paspoort instellen. Toegang tot Nederland slechts mogelijk met visum.

 4. tante Suzy, dacht ook gauw achter Nederland om 200 Miljoen te lenen.
  We zijn net kleine kinderen.
  Veel lenen tijdens je regeerperiode, en snel spatten en uitdelen aan je familie & vriendjes, de rente plus aflossing is voor de burger!

 5. Haha doe vooral je best, het voor Nederland onder de tafel houden van duistere zaakjes mag blijkbaar heel wat kosten; wellicht is er op Sicilie nog een Camorra bankje te vinden. Maar betere voorwaarden die uiteindelijk het volk ten goede komen !

 6. @Ericlapas. Men moet ook niet gaan doen , alsof het aanbod van Nederland, alleen rozegeur en maneschijn biedt. Het is een zwaar pakket aan eisen, die misschien wel te vergelijken is met een hoge rente, die uiteindelijk door dezelfde bevolking betaald moet worden. Wat het blijft een lening en geen gift. Wat Nederland biedt is inclusief de rente (of wat er voor in de plaats komt).
  En zeker voor Aruba is het onaccpetabel, waar desondanks het alle uitdagingen het begrotingstekort omgezet is in een overschot, waar meteen aan alle voorwaarden voor 1e en 2e tranche is voldaan (pijnlijke voorwaarden zoals korten in de zorg, want dat zijn de eenmaal de voorwarden die NL stelt).
  Die hoge staatsschuld hebben we al, dankzij de regering van CDA-socio’s AVP.

 7. “Aruba boos op Nederland en wil nu op financiële markt lenen.” Ze zullen wel achterlijk zijn op Aruba, hoe wankel je financiele positie hoe hoger de rente.

  Het zou best kunnen dat in de toekomst Nederland die leningen moet overnemen om Aruba weer solvabel te maken.

  Blijkbaar kiest deze vrouw voor om in plaats van thuis te gaan zitten breien om de volgende generatie Arubanen met een hoge staatsschuld op te zadelen.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Overheid roept jongeren op tot vaccinatie

Jongeren van 13 tot 18 jaar worden nogmaals opgeroepen om zich te vaccineren. Dat deed epidemioloog Izzy Gerstenbluth vanmorgen tijdens een overheidsbriefing. Tot eersgisteren testten 223 jongeren...

NDH | BNNVARA-programma over salarissen veroorzaakt rumoer op Curaçao

Op Curaçao is commotie ontstaan over het salaris van de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) na een uitzending van het Nederlandse...

PB | Inkomen CBCS-top aanzienlijk lager dan beweerd

WILLEMSTAD/PHILIPSBURG: De Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) heeft kennis genomen van het programma ‘Wat verdien jij’, dat gisteren is uitgezonden op BNNVARA. De CBCS deelt...

PBC | Koninkrijksteam honkbal bereikt finale Europees kampioenschap

Persbureau Curacao ITALIË – Na een spannende wedstrijd tegen Spanje die met 9-8 werd gewonnen, heeft het Koninkrijksteam zich geplaatst voor de finale. Het team wist een voorsprong...

PBC | Commotie op Curaçao over salaris directeur Centrale Bank

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – In een kort videofragment dat rond gaat op social media op Curaçao wordt gezegd dat de directeur van de Centrale Bank van Curaçao en...

PBC | Coronacijfers Curaçao 17 september

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op vrijdag 17 september zijn er 36 mensen uit isolatie gekomen. Daarnaast zijn er weer 50 mensen positief uit de PCR test gekomen en...
- Advertentie -