ParadiseFM | Vishon: vertrouwen van burger zakt verder weg

Miles Mercera

De nieuwe politieke partij Vishon begrijpt de consternatie die onder de bevolking is ontstaan rondom de Ontwerp-landsverordening Uitzonderingstoestand.

Dat zegt de partij in een persbericht. Sinds dit weekend hebben verschillende mensen hun zorgen geuit over de nieuwe wet. Volgens Vishon is de overheid zelf schuldig aan de negatieve gevoelens die zijn ontstaan rondom de betreffende wet. Volgens Vishon kondigt een verantwoordelijke overheid nieuwe wetten en beleid aan en legt deze uit aan het volk. Dat is nu niet gebeurd.

Vishon raadt de overheid aan om alsnog een omvangrijke voorlichtingscampagne op te starten, waarbij de bevolking wordt geïnformeerd over de wijze waarop de wet in de praktijk zal worden toegepast.

Hierbij is het met name van belang uitleg te geven over de toepassing van de wet tijdens een oorlog, een aanval met een terroristisch karakter, een natuurramp, een pandemie of een willekeurige andere noodsituatie, zo stelt Vishon in een persbericht.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | Vishon: vertrouwen van burger zakt verder weg

  1. Wat heeft deze gozer de afgelopen jaren gedaan om CTB op te krikken?

    Makkelijk om nu een beetje populistisch te doen en straks als dat uitkomt met de zelfde partijen te heulen waar hij nu tegen aanschopt.

  2. Ik zie het straks gebeuren dat we straks 21 partijen in de Staten krijgen met elk 1 Statenlid. Kan me niet voorstellen dat 1 partij veel meer stemmen zal krijgen.

  3. Dit is hoe een aal gladde politicus praat, tussen de regels in kan je lezen dat hij een voorstander is van deze wet maar ze het niet voluit voor of tegen te zijn. Nu populaire uitspraken en als je straks gekozen ben dan kan je nog steeds naar gelang de uitslag van de verkiezingen met de wind meewaaien die hem het beste uitkomt. Man toon je ballen en zeg een gewoon met een duidelijke uitspraak dat je voor of tegen deze wet ben dan kom je tenminste eerlijk over en weten de kiezers wie ze wel of niet op jou moeten stemmen. Wees open en eerlijk aan de mensen die op jou willen stemmen!

  4. De zoveelte nietseggende partij. Ik zie er niets in, maar dat is mijn mening. Ze onderscheiden zich niet van de rest. Same same. etc.

  5. Daar begint de nieuwe partij al met populistische uitlatingen. De manier om stemmen te trekken. Natuurlijk is het gemakkelijk te kritiseren en uit oogpunt van oppositie “adviezen” te geven. Ik ben alleen bang voor dit soort populisten. Het heeft in andere landen niets goeds gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *