ParadiseFM | Blok: ‘Parlementsverkiezingen Venezuela zullen niet vrij en eerlijk zijn’

Aruba wil per 1 december de grenzen voor verschillende Latijns-Amerikaanse landen openen, maar niet voor Venezuela | Persbureau Curacao

De Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok heeft maandag op Aruba met minister-president Evelyn Wever-Croes gesproken over de ontwikkelingen in Venezuela.

Blok is op Aruba in verband met het Koninkrijksoverleg Buitenlandse Zaken dat dinsdag met premiers van Curaçao, Aruba en Sint-Maarten plaatsvindt. Daarbij zal onder meer gesproken worden overeen visumregeling van Venezolanen voor Aruba.

Blok sprak zich ook uit over de komende parlementsverkiezingen in Venezuela die in december worden gehouden ‘We weten nu al dat die niet vrij en eerlijk zullen zijn’, aldus Blok.

Minister-president Wever-Croes benadrukte dat Aruba erg dicht bij Venezuela ligt. ‘We voelen de impact van de situatie aldaar heel erg op Aruba.’ Beide bewindslieden noemden de situatie in Venezuela zorgelijk. Aruba wil per 1 december de grenzen voor verschillende Latijns-Amerikaanse landen openen, maar niet voor Venezuela. De verspreiding van het coronavirus is daar erg groot. De dramatische financiële situatie van het land maakt die crisis alleen maar erger.

Ondanks strenge controle van de landsgrenzen hebben vooral Curaçao en Aruba te maken met Venezolanen die per boot illegaal naar de eilanden willen komen.

Blok stelde verder dat Aruba zelf ook zwaar is getroffen door de Covid-19 pandemie. ’Het is belangrijk dat we binnen het Koninkrijk samenwerken om deze crisis te doorstaan’, aldus Blok.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | Blok: ‘Parlementsverkiezingen Venezuela zullen niet vrij en eerlijk zijn’

 1. Aan de ene kant zegt Stef de grenzen snel open en nu dus dat de verkiezingen niet vrij en eerlijk zijn.
  Nogmaals Stef meet met een heleboel maten, waar mensenrechten niet bijhoren.
  Uitermate Nietszeggend figuur.

 2. Hé Stef, NIETS van wat je zegt of schrijft komt over!
  Juist omdat JIJ zo nodig een snoepreisje moet maken.
  Een trip die in coronatijd helemaal niet nodig is, onverstandig is, voor anderen een risico inhoudt, en juist kwaad bloed zet.
  Hé Stef, klim in ze pleen, en moven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *