28 C
Willemstad
• woensdag 27 oktober 2021 09:05

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Vanaf januari verhoging ‘license fee’

Met de verhoging wil Curacao de vele miljoenen terug betalen die de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten sinds 2013 in de Girobank heeft gestoken. | Antilliaans Dagblad

Op Curacao wordt begin januari volgend jaar de license fee voor internationale betalingen verhoogd. Dat meldt de EXTRA vandaag.

De maatregel heeft gevolgen voor alle internationale betalingen. Zowel het kopen van goederen in het buitenland als het storten van geld op een buitenlandse rekening wordt duurder.

Met de verhoging wil Curacao de vele miljoenen terug betalen die de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten sinds 2013 in de Girobank heeft gestoken. De bank heeft sinds dat jaar onder toezicht van de Centrale Bank gestaan.

- Advertentie -

Volgens minister van Financien Kenneth Gijsbertha is de verhoging van de ‘license fee’ internationaal gezien een veel voorkomend instrument van regering om meer inkomsten te krijgen.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

16 reacties

 1. Aanname hierbij is gemakshalve dat het betalingsverkeer nog ruim 20 jaar ongewijzigd blijft? Hoe wordt de licence fee geïncasseerd bijvoorbeeld bij grootschalige overgang naar crypto currency?

 2. Wrang dat een paar boeven die voor een groot deel verantwoordelijk zijn voor het vallen van de Girobank nog steeds vrij rondlopen en rondrijden in hun ongetwijfeld mooie SUV’s. Terwijl vele werknemers van die bank nu thuis zitten; werkloos met kerst. Heel wrang dat wij, U en ik, nu binnenkort moeten gaan betalen voor deze misdrijven. Volgens onze Centrale Bank (die het te lang op zijn beloop heeft gelaten) importeren wij jaarlijks voor meer dan 2000 miljoen ANG. Iedere procent verhoging betekend dus ruim ANG 20 miljoen voor de kas van het Land. Let wel: jaarlijks. En dat gaan wij dus betalen. En vervolgens wordt ons een ‘bon pasku’ gewenst, ironie o ironie.

 3. Op alcohol en tabak de accijnsen flink maar dan ook echt flink verhogen. Goed voor de gezondheid van het volk en de schatkist. 2 vliegen in één klap.

 4. Goed, ik begrijp dus dat alle prijzen op het eiland fors gaan stijgen en uiteindelijk zal dat weer een krimp van de economie opleveren.

  Ben ook wel benieuwd wat de stand van zaken is met het verhogen van de alcohol tax ? Dat zou toch ook veeeeeeel meer geld op gaan brengen dan voorheen ? Waar blijft de update of gaat men zich verschuilen achter corona ?

 5. Verhoging license fee wordt iets permanents.
  Zodoende kunnen de dames en heren doorgaan met stelen en plunderen. De opbrengsten uit de license fee dekt de schades.

 6. ……”Met de verhoging wil Curacao de vele miljoenen terug betalen die de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten sinds 2013 in de Girobank heeft gestoken.”….

  Ja als de CBCS nou éct toezicht had gehouden dan had het niet zover met de Girobank hoeven te komen.

  Dus eigenlijk betaalt de burger voor het falen van de CBCS.

  Ja dat krijg je als de CBCS directie heult met banken en hun directeuren.

  Zal niet de eerste keer zijn geweest, ook niet de laatste keer.

 7. Volgens minister van Financien Kenneth Gijsbertha is de verhoging van de ‘license fee’ internationaal gezien een veel voorkomend instrument van regering om meer inkomsten te krijgen….

  Ja, inkomsten om iets contructiefs mee te doen, niet om jouw falen en corruptie mee te financieren Gijsbertha!

 8. Dus wij mogen opdraaien voor de diefstal van de giro en centrale bank?
  de burger en bedrijfsleven mogen opdraaien voor de financiering van De herberg op de arikokweg, waar veel gestolen geld in is verdwenen.

 9. Met de verhoging wil Curacao de vele miljoenen terug betalen die de Centrale Bank van Curacao en Sint Maarten sinds 2013 in de Girobank heeft gestoken.

  Dus de Burger moet gaan betalen voor een falende toezichthouder, corruptie, fraude, mismanagement van Giro Directie en de Centrale Bank?

  Gaan straks ook de belastingen omhoog om de corruptie van MAN en PAR te betalen?
  Krijgen we een extra Pueblo Soberano en MFK tax?

 10. Zoals ik al eerder schreef, is de burger wederom de klos voor het WANBELEID van de overheid en aan haar gerelateerde entiteiten.
  Schuldigen worden NIET aangepakt. Oplossing: ministers, statenleden directeuren en kaderleden van ministeries en overheidsentiteiten PERSOONLIJK AANSPRAKELIJK te stellen voor hun wanbeleid!

 11. @Kenneth Gijsbertha

  Is dit alleen voor ondernemingen of ook voor particulieren? Hoeveel is de verhoging?

  Graag meer duidelijkheid!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -