ParadiseFM | Vakbonden hopen vandaag op komst Statenleden PAR en MAN

De vakbonden willen dat de parlementariërs uitleg geven over de verhoging van hun salaris | Persbureau Curacao

De vakbonden die de ambtenaren op Curaçao vertegenwoordigen gaan vandaag door met hun actie.

Ze hopen dat de fractieleiders van PAR en MAN vandaag naar het partijgebouw van vakbond ABVO komen. Gisteren waren de fractieleiders van de oppositiepartijen te gast. De vakbonden willen dat de parlementariërs uitleg geven over de verhoging van hun salaris. Hierover is veel onvrede ontstaan in de afgelopen dagen.

De vakbonden strijden tegen de korting van 12.5 procent op hun arbeidsvoorwaarden. Tot nu toe heeft de regering niet gereageerd op hun eis om die korting ongedaan te maken.

Sinds deze week bekend werd dat ministers en parlementariërs een salarisschaal omhoog zijn gegaan, voeren de vakbonden ook daar actie tegen.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | Vakbonden hopen vandaag op komst Statenleden PAR en MAN

  1. Tico Martina

    En DAAROM moest het debiele neefje van Heksenneus Emily el Hash koste wat het kost beedigd worden. Dit zodat er nog even snel een “foutieve” onomkeerbare salarisverhoging doorgedrukt kon worden. Man en Par zullen niet naar jullie toekomen beste vakbonden. Hun centjes zijn veilig gesteld.

  2. Fred Schiedam

    In de eerste jaren ná het apartheidsregime in Zuid-Afrika heeft aartsbisschop Desmond Tutu de befaamde waarschuwing voor machtsmisbruik en corruptie gedaan: “We kunnen er niet vanuit gaan dat de onderdrukten van gisteren níet de onderdrukkers van morgen worden”.

    Met de verhoging van ministerssalarisen (ook al is het slechts op papier) is ook de zgnn. Ruggenaath-norm omhoog gegaan. Alle overheidsdirecteuren danken nu het Parlement….
    O ja, en de regering zei toch dat de salariskorting van hen en de parlementsleden slechts tijdelijk zou zijn; zodra dat “tijdelijk” voorbij is, hebben zij nu een wettelijk recht op een salarisstap van zo’n 40%.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *