ParadiseFM | Deadline voor Shell-schadeclaim in zicht

Om de vijf jaar moet een zogenaamde stuitingsbrief worden verstuurd naar Shell om de claim nog te mogen indienen.

Daar wijst Jaime Cordoba van Pueblo Soberano de premier op volgens het Antilliaans Dagblad.

Tot 7 september kan de claim worden ingediend wegens milieuschade die het bedrijf heeft achtergelaten in 1985. Na deze datum is de claim verjaard.

Om de vijf jaar moet een zogenaamde stuitingsbrief worden verstuurd naar Shell om de claim nog te mogen indienen. Cordoba heeft dit in 2015 zelf nog gedaan.

Bron: ParadiseFM

9 Reacties op “ParadiseFM | Deadline voor Shell-schadeclaim in zicht

 1. Dat is het probleem met randdebielen in het parlement, dit is geen appeltje eitje. Shell heeft inderdaad een rotzooi achtergelaten maar kan zeker niet voor alle gevolgen verantwoordelijk worden gesteld.

  Een rechter zal simpel weg beoordelen dat Curacao de rotzooi niet heeft opgeruimd op zo de schade vergoeding op te laten lopen.

 2. Geeft niet hoor, wij betalen het wel. Heb eens zo’n zitting over Isla-vervuiling meegemaakt, de dure buitenlandse advokaten verdrongen elkaar om Smoc’s Sandra in ‘t Veld met z’n allen de grond in te boren.
  Of we doen het met geld geleend van NL? Leve de autonomie! O pardon, dan betalen wij het óók. Later.

 3. Drechi pa bosnan Tur

  En Bram weet het natuurlijk wel, want hij was betrokken bij de onderhandelingen.
  En ja, Bram is een expert in ook aansprakelijkheids- en de daaraan gelinkte uitlooprisico-wetgeving.
  Goh, waar die Bram al niet goed in is… Hij is in ieder geval expert in luiers…

 4. Maar de ISLA is toch sinds 1985 eigendom van de curacaose overheid?
  In die 35 jaar is de vervuiling toch gewoon verder gegaan?
  En is noch door de overheid noch door lessee PDVSA ook maar iets gedaan om verdere vervuiling tegen te gaan. Niet wat betreft de grond en ook niet qua luchtvervuiling. Een juridische strijd zal veel geld gaan kosten waarbij die laatste 35 jaren volgens mij niet in het voordeel van het eiland zullen pleiten. Daarenboven zal een rechter het contract van de overdracht destijds in zijn eventuele oordeel betrekken. Die 1 gulden of het geheel opruimen van de ISLA was toen de keuze die Curaçao had. De keuze die de overheid heeft gemaakt is reeds lang bekend.

 5. Dit is een miljarden proces en Shell heeft diepe zaken dus het proces al zal miljoenen kosten en wij hebben aan andere landen als Nigeria gezien dat Shell niet snel de portemenee opentrekt.

  Daar bij komt dat Dividend uitkering het enige is wat de meeste seniele aandeelhouders van Shell nog voor te leven hebben.

 6. Abraham Mossel

  Niet iedereen slaapt hier zegt [email protected], maar Drekkie slaapt al tig jaren, aangezien hij het contract van Shell en de regering van toen der tijd niet kent. Effe goed door lezen Drekkie, dan ben je snel uit ge claimt. En die roestbak is al bijna helemaal dicht en blijft dicht, geen hond die hem wil hebben, ja een oude Jood ( ik dus ) wil die roestbak wel voor niks op ruimen, alleen het oud ijzer. Niet de grond die is voor de Crim en drekkie? gratis en wel.

 7. Wat voor schadeclaim , een multinational tegen een eiland .
  Geen schijn van kans .
  Dus blijft maar dromen .

 8. Haha. Ook een claim indienen bij de opeenvolgende regeringen op deze rots en de isla die het door de reffinaderij die ze nota bene gratis kregen niet direct te upgraden nog veel erger hebben gemaakt waardoor zeer waarschijnlijk honderden eilandbewoners zijn overleden ?

 9. Drechi pa bosnan Tur

  Ja doe dat. Stuiten die hap!!!
  Stil blijven, niet verroeren, en dan denken dat wij het vergeten. Niet dus. En niet op PAR en consorten wachten. Die spelen het spelletje mee om een wit voetje ta halen.
  Neem je eigen verantwoordelijkheid.
  Niet IEDEREEN slaapt hier .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *