28 C
Willemstad
• zondag 9 mei 2021 11:45

ParadiseFM | Plachi di dia dinsdag opgeheven; avondklok blijft

De ‘plachi di dia’-regeling wordt vanaf dinsdag 11 mei opgeheven. Dat heeft premier Rhuggenaath vanmiddag bekend gemaakt.  Op Moederdag 9 mei en maandag 10 mei is de...

PBC | Coronamaatregelen eerder dan verwacht versoepeld

Persbureau Curacao Vanaf dinsdag 11 mei zullen de coronamaatregelen op Curaçao worden versoepeld. Eerst zou dat over negen dagen, op 17 mei zijn. Volgens demissionair premier Eugene Rhuggenaath...

PBC | Zondag kans op regen en onweer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Een storing die naar verwachting de lokale eilanden in de komende 24 tot 36 uur zal treffen, bevindt zich momenteel boven het zuidoosten van...

AVC | ‘Toezicht op financiële instellingen Curaçao is te vrijblijvend’

Servaas Houben en Ronald Ketellapper | Achterkant van Curacao Het toezicht in Curaçao op financiële instellingen is te vrijblijvend, verouderd en houdt onvoldoende rekening met de risico’s waaraan...

ParadiseFM | “Eiland heropent dinsdag”

De meeste sectoren op het eiland mogen dinsdag weer open. Dat melden bronnen aan Paradise FM. Om 16 uur worden de details bekendgemaakt tijdens een ‘relato di...

ParadiseFM |‘Nationale assemblee’ moet eiland post-corona vormgeven

Komende maandag, dinsdag en vrijdag praat de overheid met diverse belangengroepen over de vraag ‘hoe verder, nadat een groot deel gevaccineerd is’. Dat vertelde premier Rhuggenaath vandaag tijdens...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaParadiseFM | Vaccinatietraject voor 1 juni afgerond

ParadiseFM | Vaccinatietraject voor 1 juni afgerond

Bedoeling is dat Curaçao in 3e week van februari daadwerkelijk met vaccineren begint

Curaçao wil voor het begin van het orkaanseizoen(1 juni) klaar zijn met het vaccineren van iedereen boven de 18 jaar op Curaçao.

Dat heeft minister van Gezondheid Zita Jesus-Leito vanmiddag gezegd.

Nederland heeft de eilanden van het Koninkrijk gegarandeerd dat ze de vaccins daarvoor op tijd krijgen toegestuurd, zolang er geen vertraging ontstaat bij de aanlevering door de leveranciers.

De bedoeling is dat Curaçao in de derde week van februari daadwerkelijk met vaccineren begint. In eerste instantie wordt iedereen boven 65 jaar en medewerkers in de zorg gevaccineerd. Dat zijn bijna 45.000 patiënten.

Vaccineren zal plaatsvinden in het Sehos.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

11 reacties

 1. ericlapas | 2 februari 2021 om 16:55 |
  CITAAT
  “ Ze willen kost het wat het kost voorkomen dat de rechtse partijen hierbij garen spinnen door straks te roepen, “die negers zijn voor ons gevaccineerd”. EINDE CITAAT

  Het nieuwe cabinet in Nederland zal waarschijnlijk links georiënteerd en zij zullen straks roepen dat ze met succes alle ‘negers’ op Curacao en in Nederland met succes hebben gevaccineerd.

  Overigens is er ook het Spoetnik V vaccin uit Rusland. Wegens de opsluiting van Aleksej Navalny door Poetin moet EU niet van dit vaccin kopen.

 2. Vaccinatietraject voor 1 juni afgerond? Ze zeggen niet voor niets, “begars can’t be choosers”. Het is gewoon een kwestie van achterop de rij aan te sluiten. In Nederland loopt het vaccinatie programma achter tot nu toe hebben ze amper rond de 300.000 mensen gevaccineerd en dit op een bevolking van 17 miljoen.

  Nederland heeft binnenkort ook verkiezingen en het kabinet wilt de rechtse partijen de wind uit de zeilen halen. Ze willen kost het wat het kost voorkomen dat de rechtse partijen hierbij garen spinnen door straks te roepen, “die negers zijn voor ons gevaccineerd”.

 3. Pfizer en BioNTech gaan 300 miljoen vaccins eerder leveren. Bovendien zijn er door de EU 200 miljoen extra bij Pfizer besteld. Hierbij komen nog Janssen en AstraZeneca.

  1 promille [1 op duizend voor wie het niet meer zo precies weet] van deze hoeveelheid is ruim voldoende voor alle eilanden binnen het Koninkrijk.
  Rhugghenaat en consorten ga er achteraan! Blijft niet apathisch afwachten tot Nederland actie onderneemt, ze lopen daar al haast een maand achter.

  Door de slechte organisatie in Nederland kunnen ze niet verwerken wat nu in de vriezers ligt. Stuur dat a.u.b. hier naar toe mr. Rutte.

 4. Wat een grap. Een aantal van de vacines die wij gaan gebruiken zijn er nog niet eens in Nederland. En zullen er ook niet voor 1 juni zijn.

  Laten we Rusland of China bellen voor hun vacines

 5. Gelukkig hoeft Zeita zelf niet te vaccineren want dan duurt het een jaar of 20.

  Het team dat klaarstaat is deskundig en zal logistiek vakkundig worden aangestuurd.
  Als de operatie voor juni a.s. de boel heeft afgerond zal ZJL zich zelf op de borst slaan terwijl zij er NIETS aan heeft bijgedragen.

 6. Iedereen op de klip boven de 18 een shot gehad voor 1-6-21….

  Jesus-Leito kan beter voor zichzelf spreken als u het mij vraagt.
  Gelukkig is zij het maar die dit verkondigd en leven we niet in China.

  Wat heeft deze dame die al sinds (veel te) lange tijd het electoraat heeft mogen vertegenwoordigen nou werkelijk klaargespeeld ten gunste van het volk alhier? Ijzige stilte naar ik vrees, wederom zelfs want ben vast niet de eerste met deze constatering.

  Zal mij dus ten zéérste benieuwen maar hoop uiteraard dat er wél voldoende vrijwilligers voor een redelijke vaccinatiegraad zijn.

  Helaas Zita maar deze jongen heeft voorlopig nog niet zo’n haast..

  Daar ( lees: werkelijke actie inzake verandering/progressie) heeft uzelf in al die jaren feitelijk ook nog nooit echt blijk van gegeven tenzij het u of belangen van naasten ten gunste kwam… De schaamte sinds een eeuwigheid reeds voorbij inderdaad.

  Mijn oprechte advies aan u is dan ook zéér simpel.:
  Wees verstandig door de eer aan uzelf te houden en ik hoop oprecht dat u daarin nog enkele mede volksverlakkers mee kunt trekken.
  Dit alles slechts ten gunste van de bewoners van de geliefde klip..
  Neemt u aub óók afstand van de door u opgebouwde rechten aangezien u uw plichten nooit en te nimmer bent nagekomen?

  Onze zg “autonomie” is al jaren op sterven na dood en dat hebben we slechts aan onszelf en het door ons verkozen volksverlakkende (politieke) establishment te danken…

  Ga vooral zo door en binnen 10 jaar zijn we alsnog een “bijzonder gemeente” stelletje smerige opportunisten..

 7. Jammer dat Nederland niet vorige maand begonnen is met het leveren van vaccins aan Curacao. Natuurlijk zijn er meteen weer ‘roeptoeters’ die dat terecht vinden omdat Nederland nu minder vaccins hebben gekregen dan besteld.

  Curacao is wat bevolking betreft nog geen 1% van Nederland. Die ene % maakt voor Nederland niets uit, ze zijn nu al niet instaat om de aanwezige vaccins in record tempo te verwerken. Misschien bij Israël in de leer gaan?

  Ik ken de arts die voor het CMC de logistiek gaat leiden. Het plan ligt al lang op tafel. Op basis van de bekende cijfers komen mijn globale berekeningen uit op begin mei – half mei dat het vaccineren kan zijn afgerond, mits we al het vaccinatie materiaal tijdig uit Nederland krijgen en niemand de boel saboteert [want daar zijn we hier goed in]. De datum van 1 juni die door de overheid wordt genoemd is dus reëel [ondanks dat het CMC jaren te laat is opgeleverd]

 8. “Nederland heeft de eilanden van het Koninkrijk gegarandeerd dat ze de vaccins daarvoor op tijd krijgen toegestuurd, zolang er geen vertraging ontstaat bij de aanlevering door de leveranciers.”
  Nou, die vertraging is er al bij de leveranciers volgens de EU commissie.
  De Jong heeft al zoveel keer de plank misgeslagen.

  Vaccinatie in de derde week van februari! Dat is dus over zo’n 14 dagen! Wordt er advies aan de huisartsen gevraagd? En is contact met hen opgenomen? Zijn de medische gegevens van de ouderen bij het Sehos bekend, denk het niet. Vaccineren met eventuele gevolgen van dien.
  Worden er oproepen verstuurd? Vindt er registratie plaats? etc.etc.
  Het lijkt mij onmogelijk om e.e.a. binnen 14 dagen te organiseren, Curaçaose ambtenaren kennende.

 9. Ik heb de persconferentie niet gezien, maar wat ik hierboven lees en ook ergens anders lees gaat Curacao de derde week beginnen met vaccineren, beginnende met de zorg en ouderen, en is voor 1 juni iedereen gevaccineerd. En dat gebeurt in het Sehos.
  Wat moet er nog meer gezegd of gevraagd worden?

  We hebben nog maar 65 geregistreerde coronapatienten op het eiland, geen rellen! Wat doen we niet goed, waarom afgeven op Izzy, wat is er mis met bedekte enkels??

  Alleen hier maar een beetje zeiken is zo makkelijk, kom eens van je reet af en doe iets nuttigs.

 10. Triest zo’n persconferentie, de onzin vragen van de media dropen er weer van af.
  Verder weinig te vertellen. Denk dat Izzy G inmiddels uitgeblust is, de arme man ziet er steeds slechter uit.
  En de 2 PAR vrienden, OMG.

 11. Curaçao wil? Curaçao heeft niets te willen, het is gewoon afwachten wanneer Nederland besluit om wat vaccins deze kant op te sturen. Wat een persconferentie, het is toch triest om één van de verslaggevers nog te zien vragen of mondkapjes buiten verplicht zijn.

  Iralice Jansen, epidemioloog was weer met bedekte enkels te zien, de vrouw schijnt ook nog ergens hoofd van dienst te zijn. Lijkt me niet het type dat medewerkers kan motiveren maar ja bij de overheid is motivatie niet nodig.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties