29 C
Willemstad
• woensdag 26 januari 2022 12:58

Laatste reacties

- Advertentie -

Trouw | Alle impeachment-advocaten Trump zijn opgestapt’

- Advertentie -
Trump, hier nog president, stapt aan boord van de helikopter Marine One in Washington | AFP

Het hele team van vijf advocaten dat voormalig president Donald Trump zou bijstaan in het impeachment-proces is volgens de nieuwszender CNN opgestapt.

Eerder zondag werd al bekend dat twee van de vijf raadslieden, Butch Bowers en Deborah Barberi ‘in goed overleg’ waren vertrokken.

De reden van vertrek zou zijn dat er een verschil van inzicht is tussen de advocaten en Trump over de te volgen strategie. Volgens bronnen wilde Trump dat zijn advocaten de nooit bewezen beschuldigingen van verkiezingsfraude zouden behandelen. De advocaten wilden de legitimiteit van een impeachmentprocedure tegen een president die zijn ambt al heeft neergelegd in twijfel trekken.

De advocaten zouden tot nu toe geen vergoedingen voor hun werk hebben ontvangen. Het team bereidde zich voor op het afzettingsproces dat in de week van 8 februari begint in de Senaat.

Aanzetten tot geweld en opstand

- Advertentie -

Trump staat terecht in de Senaat wegens het aanzetten tot geweld en tot opstand. De Republikein zou de bestorming van het Capitool op 6 januari hebben uitgelokt met de toespraak die hij die middag hield voor een meute boze aanhangers.

Om een president af te zetten zijn er 67 stemmen in de Senaat nodig. Dat betekende dat 17 partijgenoten van Trump voor zijn afzetting moeten stemmen. De Republikeinse senator Rand Paul diende afgelopen week nog een bezwaar in tegen de impeachment van Trump, maar dat werd afgewezen door de Senaat. Het voorstel kreeg 45 stemmen voor, 55 senatoren stemden tegen.

Paul, een aanhanger van Trump, zei dat hij met de motie wilde aantonen dat er niet voldoende steun is voor een afzetting. Trump is inmiddels geen president meer, waardoor veel Republikeinen vinden dat de zaak moet worden gestopt. De inzet van Trumps tegenstanders is om te verhinderen dat hij zich nog een keer verkiesbaar kan stellen.

Bron: Trouw

- Advertentie -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

3 reacties

 1. ….”George van Zinnicq Bergmann wilde van miljonair graag multimiljonair worden en liefst nog miljardair. Zal helaas voorlopig niet lukken, want Nardy Cramm is er ook nog [emoji: hatelijk”….

  LOL @ Samoerai, hebberigheid is de norm, soon it will be over! Karma is patient!

 2. “P.S. And in the meantime Gamestop stocks are soaring while hedge fund billionaires are throwing a hissy fit.”

  Heel goed. Om een miljardair te worden moet je over de rug van de gemeenschap gaan.

  De aandelen markt is voor 90% of meer verworden tot een gokparadijs voor de rijken, door Hedge Funds en andere vernuftige constructies.

  George van Zinnicq Bergmann wilde van miljonair graag multimiljonair worden en liefst nog miljardair. Zal helaas voorlopig niet lukken, want Nardy Cramm is er ook nog [emoji: hatelijk lachend gezicht met horentjes]

  Karma slaat gelukkig steeds meer toe bij dit soort zelfzuchtige inhalige individuen.

 3. Het Trump Impeachment proces laat zien hoe spineless the, at least, 17 Republicans that it would take to impeach a Hitler wanna-be will vote no, just to hang on their fictional dollars.

  P.S. And in the meantime Gamestop stocks are soaring while hedge fund billionaires are throwing a hissy fit.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

ParadiseFM | Pisas vergadert met Standard & Poor’s

Premier Pisas heeft vergaderd met vertegenwoordigers van Standard & Poor’s. De internationale kredietbeoordelaar bekijkt de economische toestand van Curaçao vanuit verschillende ooghoeken. Volgens Pisas werd gesproken over de...

Democracy now! | Tuesday, January 25, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 25 januari 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

ParadiseFM | Premier bezoekt Aruba voor exitstrategie corona

Premier Gilmar Pisas en Minister Ruthmilda Larmonie-Cecilia hebben een bezoek gebracht aan Aruba om te leren over de exitstrategie wat betreft het coronavirus. De Arubaanse minister van...

DolfijnFM | Corendon begint met tweede fase

Corendon begint met de tweede fase en uitbreiding van de bouw van het hotel aan de Pater Eeuwensweg. Dat meldt de Èxtra. Er worden drie- tot vierhonderd...

DolfijnFM | Afspraak autokeuring nu ook digitaal

Wie op Curaçao zijn auto moet keuren, kan sneller terecht aan het digitale loket. Sinds gisteren is het afsprakensysteem van het keuringslokaal op- internet geopend. Op www.gobiernu.cw...
- Advertentie -
- Advertentie -