26 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 03:16

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Classificatie Politiek AntilliaansDagblad | Regering begint met COHO uitvoeringsagenda

AntilliaansDagblad | Regering begint met COHO uitvoeringsagenda

In de afgelopen weken zijn verschillende afspraken gemaakt wat betreft de eerste stappen die Curaçao – ondersteund door Nederland – gaat nemen.

Willemstad – De agenda die Curaçao samen met Nederland heeft opgesteld voor de uitvoering van het Landspakket – de zogeheten uitvoeringsagenda – wordt nu geïmplementeerd. Dat heeft de regering gisteren bekendgemaakt.

In het pakket zijn verschillende maatregelen opgenomen die gericht zijn op de versterking van de rechtsstaat en op het verbeteren van het financieel beleid, het belastingstelsel, de zorg en het onderwijs op Curaçao.

Op 2 november 2020 hebben Nederland en Curaçao het akkoord ondertekend voor de uitvoering van het Landspakket. In de afgelopen weken zijn verschillende afspraken gemaakt wat betreft de eerste stappen die Curaçao – ondersteund door Nederland – gaat nemen. Deze stappen maken deel uit van de eerste uitvoeringsagenda, die moet bijdragen aan een sterkere, weerbaardere en duurzame economie en gemeenschap.

Een economie en gemeenschap die beter in staat zijn met een crisis, nieuwe kansen en perspectieven voor burgers en bedrijven om te gaan. Zo wordt bijvoorbeeld een diepgaande analyse gedaan van het investeringsklimaat om tot concrete stappen te komen om de dynamiek van de lokale economie te versterken, hetgeen moet leiden tot meer werkgelegenheid.

Er wordt ook een soortgelijk onderzoek verricht naar de arbeidsvoorwaarden in de publieke sector, met het doel een kwalitatief beleid en een betaalbaar ambtenarenapparaat te realiseren.

Zowel Curaçao als Nederland is toegewijd aan de uitvoering van de agenda, die bestaat uit actiepunten en werkprocedures die gericht zijn op concrete resultaten en tussentijds kunnen worden aangepast. Dit gebeurt in eerste instantie op kwartaalbasis en wordt verbonden aan de beslissingen die in de Rijksministerraad worden genomen over verdere liquiditeitssteun.

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops is tevreden dat er nu middels de uitvoeringsagenda concreet inhoud wordt gegeven aan de noodzakelijke hervormingen. ,,Na de ondertekening van het akkoord heb ik aangegeven dat nu het echte werk gaat beginnen. Deze uitvoeringsagenda helpt ons hierbij”, aldus de staatssecretaris.

Ook premier Eugene Rhuggenaath is verheugd dat er nu ‘zo snel na het akkoord met Nederland concrete stappen worden genomen’. ,,Niet alle actiepunten in de uitvoeringsagenda zijn nieuw, maar wel zijn ze stuk voor stuk noodzakelijk. We gaan ze nu uitvoeren, door middel van een intensieve samenwerking met alle betreffende overheidsinstellingen en andere betrokken partijen”, zo stelt de Curaçaose minister-president.

,,Met deze uitvoeringsagenda is de volgende stap gezet om, samen met Nederland, sterker uit de economische crisis te komen, met een goede balans tussen hervormingen en nodige investeringen in de economie en de gemeenschap. Dit jaar zullen deze inspanningen al vruchten beginnen af te werpen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

1 reactie

  1. Ja Just Saying, ik denk dat je gelijk hebt maar de schijn kan wel van 2 kanten komen. Als je als Nederland de uitvoeringsagenda punt B6, het beoordelen van het ambtenaren apparaat en loon ontvangende ex/niet werkende ambtenaren uitsluitend bij Curaçao legt, en wetende dat er van de afgesproken bezuinigingen nog niets is terecht gekomen moet je met de Hollandse nuchterheid wel met een dubbele agenda werken..
    De reden lijkt mij dan ook dat ze voor geen goud onze mierenhoop op hun bord willen krijgen en met het COHO vehikel hebben ze een leuk argument richting 2e Kamer en de belastingbetaler geld in de bodemloze put te blijven gooien.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties