27 C
Willemstad
• maandag 21 juni 2021 10:14

Laatste reacties

- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Regering begint met COHO uitvoeringsagenda

In de afgelopen weken zijn verschillende afspraken gemaakt wat betreft de eerste stappen die Curaçao – ondersteund door Nederland – gaat nemen.

Willemstad – De agenda die Curaçao samen met Nederland heeft opgesteld voor de uitvoering van het Landspakket – de zogeheten uitvoeringsagenda – wordt nu geïmplementeerd. Dat heeft de regering gisteren bekendgemaakt.

In het pakket zijn verschillende maatregelen opgenomen die gericht zijn op de versterking van de rechtsstaat en op het verbeteren van het financieel beleid, het belastingstelsel, de zorg en het onderwijs op Curaçao.

Op 2 november 2020 hebben Nederland en Curaçao het akkoord ondertekend voor de uitvoering van het Landspakket. In de afgelopen weken zijn verschillende afspraken gemaakt wat betreft de eerste stappen die Curaçao – ondersteund door Nederland – gaat nemen. Deze stappen maken deel uit van de eerste uitvoeringsagenda, die moet bijdragen aan een sterkere, weerbaardere en duurzame economie en gemeenschap.

- Advertentie -

Een economie en gemeenschap die beter in staat zijn met een crisis, nieuwe kansen en perspectieven voor burgers en bedrijven om te gaan. Zo wordt bijvoorbeeld een diepgaande analyse gedaan van het investeringsklimaat om tot concrete stappen te komen om de dynamiek van de lokale economie te versterken, hetgeen moet leiden tot meer werkgelegenheid.

Er wordt ook een soortgelijk onderzoek verricht naar de arbeidsvoorwaarden in de publieke sector, met het doel een kwalitatief beleid en een betaalbaar ambtenarenapparaat te realiseren.

Zowel Curaçao als Nederland is toegewijd aan de uitvoering van de agenda, die bestaat uit actiepunten en werkprocedures die gericht zijn op concrete resultaten en tussentijds kunnen worden aangepast. Dit gebeurt in eerste instantie op kwartaalbasis en wordt verbonden aan de beslissingen die in de Rijksministerraad worden genomen over verdere liquiditeitssteun.

Staatssecretaris van Koninkrijksrelaties Raymond Knops is tevreden dat er nu middels de uitvoeringsagenda concreet inhoud wordt gegeven aan de noodzakelijke hervormingen. ,,Na de ondertekening van het akkoord heb ik aangegeven dat nu het echte werk gaat beginnen. Deze uitvoeringsagenda helpt ons hierbij”, aldus de staatssecretaris.

Ook premier Eugene Rhuggenaath is verheugd dat er nu ‘zo snel na het akkoord met Nederland concrete stappen worden genomen’. ,,Niet alle actiepunten in de uitvoeringsagenda zijn nieuw, maar wel zijn ze stuk voor stuk noodzakelijk. We gaan ze nu uitvoeren, door middel van een intensieve samenwerking met alle betreffende overheidsinstellingen en andere betrokken partijen”, zo stelt de Curaçaose minister-president.

,,Met deze uitvoeringsagenda is de volgende stap gezet om, samen met Nederland, sterker uit de economische crisis te komen, met een goede balans tussen hervormingen en nodige investeringen in de economie en de gemeenschap. Dit jaar zullen deze inspanningen al vruchten beginnen af te werpen.”

Bron: Antilliaans Dagblad

Artikel delen

1 reactie

  1. Ja Just Saying, ik denk dat je gelijk hebt maar de schijn kan wel van 2 kanten komen. Als je als Nederland de uitvoeringsagenda punt B6, het beoordelen van het ambtenaren apparaat en loon ontvangende ex/niet werkende ambtenaren uitsluitend bij Curaçao legt, en wetende dat er van de afgesproken bezuinigingen nog niets is terecht gekomen moet je met de Hollandse nuchterheid wel met een dubbele agenda werken..
    De reden lijkt mij dan ook dat ze voor geen goud onze mierenhoop op hun bord willen krijgen en met het COHO vehikel hebben ze een leuk argument richting 2e Kamer en de belastingbetaler geld in de bodemloze put te blijven gooien.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

PBC | Vandaag begint onderhoud Julianabrug

Persbureau Curacao Willemstad – Vandaag beginnen er onderhoudswerkzaamheden aan de Julianabrug. De leuningen van de brug worden onderhanden genomen. Dat gaat ongeveer een maand duren. Er wordt begonnen aan...

PBC | Coronadoden bijgesteld naar 125, twee meer

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het aantal coronadoden is vlak voor het weekend bijgesteld van 123 naar 125. Twee mensen uit een verzorgingstehuis overleden in april aan corona, maar...

AD | Bazoer peinst niet over overstap naar nationale ploeg Curaçao

Lex Lammers | Algemeen Dagblad Riechedly Bazoer heeft Guus Hiddink en Patrick Kluivert tot de orde geroepen. De Vitessenaar peinst niet over een overstap naar het nationale team...

NTR | Steeds moeilijker om naar Aruba te vluchten; ‘we blijven het proberen’

Sharina Henriquez ORANJESTAD – De Arubaanse grens met Venezuela is ook de dichtstbijzijnde grens voor het hele Nederlandse Koninkrijk. En die wordt nu met Nederlandse hulp strenger dan...

DH | No sixth tranche liquidity support

THE HAGUE--Because Curaçao and St. Maarten for the most part are not complying with the conditions of the sixth tranche of liquidity support, the Kingdom Council of...

Ingezonden | ‘RdK en directeur De Lannoy in de fout’

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...
- Advertentie -