29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 15:40

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Ingezonden | Covid en eigen computer

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Mogelijk eerder versoepelingen

De overheid gaat mogelijk eerder dan 17 mei een aantal versoepelingen doorvoeren in de coronamaatregelen. Dat zei premier Rhuggenaath vanmorgen op Paradise FM. De overheid voert al gesprekken...

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaParadiseFM | Spanning persconferentie loopt hoog op

ParadiseFM | Spanning persconferentie loopt hoog op

De journalisten wezen de premier op persvrijheid en toepassen van censuur door bepaalde onderwerpen niet te bespreken | Persbureau Curacao

De spanning tijdens de persconferentie was vandaag te snijden. De persconferentie ging in principe over onderwijs, maar meerdere journalisten wilden antwoorden over de loontrede en het vakantiegeld van ambtenaren.

Ook werden er vragen gesteld over Klesch. Nadat de premier kort op de eerste onderwerpen was ingegaan, hield het op wat betreft andere onderwerpen.

Volgens de aanwezige sprekers komen deze vragen later aan bod tijdens een persconferentie die nog wordt ingelast.

De journalisten wezen de premier op persvrijheid en toepassen van censuur door bepaalde onderwerpen niet te bespreken.

Bron: ParadiseFM

19 reacties

 1. ‘De vertoning van Ruggenaath vandaag was een absoluut dieptepunt in ons Koninkrijk en voor het land Curacao.’, schrijft Joep.

  God zij dank, als dit het groottste probleem van ons koninkrijk is zijn we uit alle zorgen. Mafiameid Stella van Rijn mag blijven, onze Tilly Pikeries nemen naast Netflix ook Amazon Prime, Gijsbertha mag naast dochter ook broers en zussen benoemen en een Constantiaaans strafblad wordt in de Staten verplicht gesteld.

  Je beperken tot de agenda is les 1 van de cursus vergaderen, maar dat is aan Drayer en Kakel niet bested.

  Maar ik vond het wel mooi amusement, de ondanks zorgvuldige voorbereiding volledig mislukte diva act van Drayer en de pijn van Dolfijn.

  Beiden daarna nog even meesterlijk te kakken gezet door de MinPres.

 2. Onvoorstelbaar dat een aantal reaguurders hier w.o. @Margret niet snappen dat de pers in de vrije wereld vrij is om te vragen!! Dat het een uiterst absurde reactie is om microfoons uit te zetten.

  Ik vind dit getuigen van zo’n stupiditeit dat ik er eigenlijk misselijk van word. Verdraaid wereldwijd staat de pers onder druk juist in autocratische landen, het kan toch niet zo zijn dat we hier met een uiterst domme regering die vanaf 2017 niet positiefs heeft bereikt voir de bevolking behalve voor zichzelf nu ook gaan beslissen welke vragen mogen worden gesteld door de pers?
  Kom op zegt.
  Ik ga dit onder de aandacht brengen van free press unlimited in Nl, dit is te gek en schandalig voor woorden!

 3. @Margret. Ik hoop dat je de reactie van Dick Drayer hebt gelezen en nu tot een genuanceerder standpunt komt. Ook ( of juist?) op ons eiland geldt: Niets is wat het lijkt en het is altijd anders.

 4. Persvrijheid is een heilig goed in een rechtsstaat.
  Een president die dicteert wele “klasse” vragen je vandaag mag stellen, en welke in een volgende conferentie, begint akelige trekjes te krijgen van een typische derde wereld despoot zoals Bouterse.

  Als je niet beter zou weten zou je denken dat we in bananen Republiek Suriname zitten met zo een premier.

  Suriname, een Bananen republiek waar de president alle grondrechten met voeten heeft getreden.

  Daar zijn 15? kritische burgers, uiteindelijk laf vermoord, omdat ze “oncomfortabele” zaken aan de kaak stelden.

  Het begint met geirriteerd raken over de vragen die gestelde worden, en dicteren wat je wel en niet mag vragen, dat is de eerste stap….

  Het mondt uit in moorden..

  Kijk maar naar verschillende op de tenen getrapte Ministers op Curaçao die burgers hebben willen laten aanklagen, en vervolgen omdat ze zich zeer kritisch uitlieten of de hoge salaris publiek hebben gemaakt.

  Dit land moet nooit onafhankelijk worden, nooit!!!
  Tenzij het naar een staat af wil glijden als Suriname, of Haiti mensen vermoord zijn door het staatshoofd vanwege het vrije woord.

 5. @ Margret,

  Ik weet niet wat jouw voorstelling van democratie is, maar wanneer een journalist niet meer mag vragen wat hij wil dan is er iets goed loos in een land. Dan praat je over een dictatuur.
  Ik snap heel goed dat Ruggenaath niet over moeilijke onderwerpen wil praten, maar dat is helaas niet aan hem. Het punt van de loontrede en het vakantiegeld is momenteel het belangrijkste onderwerp op het eiland. Waarom ?
  Omdat het eiland compleet zonder geld zit, we meer dan 10.000 man op het eiland hebben die geen eten of drinken hebben, het ziekenhuis 24 miljoen nodig heeft, de economie op zijn gat ligt, de regering in 2 maanden tijd niets heeft gedaan om de absurde inkomens aan te pakken, geen korting op salarissen van de overheid heeft ingevoerd (zoals bv Aruba) en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.
  Dan een persconferentie gaan houden van 2 uur en praten over koetjes en kalfjes plus verbieden dat er over andere onderwerpen vragen worden gesteld……………..dan ga je een stap te ver en dan snap je niet veel van persvrijheid.

  Wil je zien hoe het wel kan en moet dan zou ik je willen adviseren om eens naar de Nederlandse televisie te kijken waar politici dagelijks worden ondervraagd in praatprogramma’s. En daar gaat het niet altijd vriendelijk, men vraagt gewoon door en is buitengewoon kritisch.
  Nog beter echter is de pers buiten de 2e kamer. Alles en iedereen die naar buiten komt krijgt de pers om zijn oren en dan krijgt men vragen over wat men maar vragen wil. Daar wordt geen geluid weggedraaid, daar wordt de pers het werken niet onmogelijk gemaakt, men moet er maar uit zien te komen. En zo hoort het.
  De vertoning van Ruggenaath vandaag was een absoluut dieptepunt in ons Koninkrijk en voor het land Curacao. Ik hoop dit nooit meer mee te maken en wanneer Ruggenaath denkt dat dit het nieuwe normaal is dan hoop ik serieus dat Nederland morgen orde op zaken komt stellen. Men kan geen dictatuur accepteren binnen het Koninkrijk.

 6. presentatie van 2 uur zonder enige vorm van info. Ook flauw dat ze het geluid van Dick en Rick uitzetten

 7. Uitstekende presentatie van Ruggenaath.

  Zoals hij aan het eind van de persconferentie nog even Draayer, Hart en Schakel op hun plaats zette: meesterlijk!

  Ik ben fan van Hart en in mindere mate van Draayer, maar zij en Maarten Kakel moeten zich schamen voor hun wangedrag vandaag.

 8. Als de journalisten geen vragen mogen stellen van wat er speelt onder de bevolking, wie mag het dan nog wel? Magaret de macambas stellen tenminste vragen, en beginnen niet te kwijlen en ja en amen te roepen als ze in contact komen met een MP bv. Maar de vragen zullen nu wel komen van ander macambas uit Nederland voordat de 2de betaling wordt gedaan. En ik hoop dat ze nu eindelijk daar ook eens zo slim zijn om gewoon NEE te zeggen totdat men hier de eigen puinhoop eens begint op te ruimen.

 9. Tja, economie ‘niet op orde’, onderwijs niet op orde, koeke bakkers in de geldverslindende gezondheidszorg, natuurbescherming niet door de overheid gesteund ,eten en geld voor 50.000 inwonenden van gratis geld uit NL (waarvan
  2/3 a.d. strijkstok blijft hangen van de overheid) en door vele Nl’se vrijwilligers,140.000 economisch vluchtelingen in Nederland.
  Het is dus overduidelijk dat de overheid geen prioriteiten kan stellen, ze werd geholpen daar mee door de journalisten Margret

 10. Na zes onzinnige reacties, van Joep valt me dat tegen – van de anderen had ik het wel verwacht, hierbij de eerste zinnige.

  Deze persconferentie ging, zoals vooraf meerder malen aangekondigd, over het onderwijs en ook alleen daarover. Als de baseball vereniging samenkomt met als enige agendapunt de jaarrekening, dan ga je het toch ook niet over training en scouting of bingo avonden hebben?

  De reacties van de drie macambas (Drayer, Hart en Schakel) die als verongelijkte verwende kinderen hun oortjes uittrokken en mokkend wegliepen was diep treurig en kreeg dan ook terecht veel kritiek op Facebook.

  Van Schakel kan ik dat hebben, het is een omhooggevallen derderangs schijtlollige dj bij een flut radiostation in financiele nood, maar Hart en Draayer had ik als journalisten hoog zitten. Foei!

 11. Dit heeff niks meer te maken met democratie. In een democratie respecteer je elkaar. Ik schaam me diep. Verwijten maken zonder onderbouwing. Dit is precies waarom er haat is in Nederland. Verkeerde berichtgeving. Zo zielig hier en dan toch de verplichte betalingen doen. Gaan zij , de pers , akkoord als hun atrikelen niet betaal worden? Nee dat is hun recht.!

 12. In theorie is er persvrijheid. In de praktijk mogen met (hoofdletters) in het geheel geen kritische vragen gesteld worden. Dit soort persvrijheid komt voor in landen die niet precies weten wat de inhoud is van een democratie. Maar goed dat Nederland defensie en justitie in handen heeft.

 13. @ Piet Heiniger,

  En vervolgens kraait men dan weer hier dat Nederland de cultuur van het eiland niet begrijpt en geen respect heeft voor Curacao. Zo zijn al veel makamba’s van het eiland gejaagd. Die waren te assertief en accepteerden de fratsen en grollen (lees: fraude en corruptie) van velen niet.
  Voorbeeld ? Jan Huurman ? Deed goed werk, maar ging op de verkeerde tenen staan en men zag het gratis geld in gevaar komen. Moest dus vertrekken.

  Hopelijk grijpt Nederland nu eindelijk eens een keer in en gaat behoorlijk bestuur waarborgen.
  Maar wanneer ik de situatie op Bonaire lees, waar de politiek nog altijd vol de kont tegen de krib gooit en daar mee wegkomt dan heb ik er een hard hoofd in dat het hier wel gaat lukken om orde op zaken te stellen.

 14. Het niet kunnen omgaan met kritische journalisten geeft te denken. Vertrouw er op dat de beleidsmakers in Nl daar niet van terugschrikken en als het nodig is blijven doorvragen en als het moet op de te lange tenen gaan staan.

 15. Ruggenaath c.s. hebben totaal geen idee wat democratie inhoudt. Lijkt wel alsof zij denken dat democratie betekent dat je gekozen wordt en daarna kunt doen en laten wat je wilt.
  De bevolking heeft het recht om bepaalde zaken te weten te komen die hen aangaat, de journalisten zijn ervoor om die waarheid boven tafel te krijgen. Persvrijheid is ons land een groot goed, dat met voeten treden plaatst ons in de categorie ‘bananen republiek’ en ‘dictatuur’. Nooit gedacht dat ik dit ooit nog mee zou maken in ons Koninkrijk.
  Hebben zovelen daarvoor hun leven gegeven tijdens WO2 en daarna om die vrijheid te terug te winnen ?

  Het kabinet Ruggenaath is ver voorbij de houdbaarheidsdatum, tijd dat ze opstappen alvorens ze door een inspectie worden gesloten.

 16. “De spanning tijdens de persconferentie was vandaag te snijden. De persconferentie ging in principe over onderwijs, maar meerdere journalisten wilden antwoorden over de loontrede en het vakantiegeld van ambtenaren.”

  En terecht ook. De premier dient verantwoordelijkheden te dragen tegenover het volk.

  “Ook werden er vragen gesteld over Klesch. Nadat de premier kort op de eerste onderwerpen was ingegaan, hield het op wat betreft andere onderwerpen.

  Volgens de aanwezige sprekers komen deze vragen later aan bod tijdens een persconferentie die nog wordt ingelast.”

  Transparant regeren is een schone zaak en met dit onprofessioneel gedrag toont Eugene juist aan hoe incapabel hij is om zijn verantwoordelijkheden te dragen tegenover het volk.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties