29 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 16:06

Extra | Journaal 7 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Ingezonden | Covid en eigen computer

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

ParadiseFM | Mogelijk eerder versoepelingen

De overheid gaat mogelijk eerder dan 17 mei een aantal versoepelingen doorvoeren in de coronamaatregelen. Dat zei premier Rhuggenaath vanmorgen op Paradise FM. De overheid voert al gesprekken...

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaParadiseFM | Journalist Rick Hart geschorst

ParadiseFM | Journalist Rick Hart geschorst

Minister President Eugene Rhuggenaath stelde het niet op prijs dat hij van drie journalisten, waaronder Hart, vragen kreeg over de omstreden uitbetaling van de loontrede en vakantiegeld aan ambtenaren.

Journalist Rick Hart is donderdag door zijn werkgever Radio Hoyer 2 geschorst, na de uit de hand gelopen persconferentie.

Minister President Eugene Rhuggenaath stelde het niet op prijs dat hij van drie journalisten, waaronder Hart, vragen kreeg over de omstreden uitbetaling van de loontrede en vakantiegeld aan ambtenaren.

De directie van de radiozender heeft hem op non actief gezet gedurende een onderzoek naar wat er tijdens de persconferentie gebeurde.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

Vanaf minuut 1.22:26

30 reacties

 1. @Joop meloen
  Ik onderschrijf je betoog over persvrijheid ten volle. Een onafhankelijke en kritische pers is een groot goed en is een zeer belangrijke peiler in een gezonde democratie. Ik zou niet in een andere staatsvorm willen leven. Erger mij dagelijks dood aan de vele niet kritische figuren op het eiland die zich journalist noemen (maar dat absoluut niet zijn) en geen enkele kritische vraag stellen. Niet aan politici, niet aan de raddraaiers van vakbonden kortom nobody.

  Alleen in dit geval, althans zo werd gisteren beweerd, zou het thema waarover gesproken zou worden bij de pers bekend zijn en gaan over “onderwijs”. Dit wordt vandaag echter de anderen weer tegen gesproken. De hamvraag is dus wat is nu wel of niet waar? Wie heeft er gelijk in dit voorval. Het blijft “tricky”.

 2. @Brian S

  LOL, Al onze hoogvliegers , vooral die lastige, zouden in NL een verplichte cursus : “carriere maken zonder vriendjes” voor Dummies moeten volgen.

 3. “De omhooggevallen Maarten Schakel zou bij een Nederland radiostation de afvalbak moeten buiten zetten.”

  Dit is Curacao. Yamil Lasten, Philip de Geus, Philip Martis, Ralph Palm, Eugene Ruggenaath zouden in Nederland ook een kantoorbaantje hebben en in een rijtjeshuis wonen in Zoetermeer of Almere.

 4. Journalistiek is meer dan vragen stellen..

  99 procent van de journalisten stellen geen vragen. Ze notuleren alleen precies wat de persoon zegt. Zonder enige kritieke vraag te stellen.

  Dat zijn de YDK journalisten waar Philos van houdt. Lekker het volk dom houden!

 5. ……”Journalistiek is meer dan vragen stellen het is ethiek en respect. Maar tja dat kennen jullie natuurlijk niet”…..

  @Philos, Besturen is ook meer dan op een zetel zitten en in een microfoon praten, of vriendjes bevoordelen etc.

  Waar is het ethos en respect van de gezagsdragers?
  Een verbaal goed onderlegde gezagdrager gaat elke vraag aan, en kan deze overtuigend beantwoorden.

  Hij heeft hem uiteindelijk beantwoord, idd.
  Maar Rhuggenaath heeft zich wel laten kennen, wat dat betreft heb ik toch wel respect voor Rutte, die gaat elke journalist en vraag lachend tegemoet, en laat ze verbaal een peopie ruiken, hier gaan we ons “beledigd” en gepikeerd voelen als we een krassse vraag voorgeschoteld krijgen.

  En respect en ethiek , wie kennen die niet?
  De makambas? Sommige wel en sommige niet.
  Maar al u onze gezagdragers bedoelt, dan ben ik het 100% met u eens!

  Geen respect en geen ethiek in hun bestuursmodus

 6. “De omhooggevallen Maarten Schakel zou bij een Nederland radiostation de afvalbak moeten buiten zetten.”

  En Rhuggenaath zou in een kleine Nederlandse gemeente lid zijn van een lokale politieke partij,waarbij die ene behaalde zetel door iemand anders wordt bezet.

  Dat ik ooit op dit heb gestemd.

 7. ….”De omhooggevallen Maarten Schakel zou bij een Nederland radiostation de afvalbak moeten buiten zetten”….

  In het land der blinden is een blinde met een blindenstok al gauw koning, idd.

  Maar maakt dat Maartens punt minder valide?

  Onze ministers zouden in het buitenland ook de afvalbak buiten moeten zetten, of billen wassen.

 8. “De omhooggevallen Maarten Schakel zou bij een Nederland radiostation de afvalbak moeten buiten zetten.

  Hier interviewt hij de Minister President.”
  eens, van de andere kant zou onze minister president zelf ook in ieder buitenland een middle manager zijn geworden. Visie, beleid en daadkracht ontbreken volkomen. Ook een groot victim mentality gehalte

 9. Philos heeft deels wel gelijk.

  De omhooggevallen Maarten Schakel zou bij een Nederland radiostation de afvalbak moeten buiten zetten.

  Hier interviewt hij de Minister President.

 10. ‘Een afspraak impliceert dat beide partijen daar akkoord mee zijn gegaan.’. De reacties van Joep worden met de week dommer en een terugkeer in de Grote Drie lijkt verder weg dan ooit.

  Ben benieuwd hoe Joep zijn kinderen heeft opgevoed. ‘Je wilt niet om 7 uur naar bed maar om 10 uur, ok – dan is dat de afspraak’?

  Vaak is een instructie in de vorm van een afspraak op zijn plaats, zeker als journalisten er een potje van maken, zoals de pijn van Dolfijn Maarten Kakel pleegt te doen. En dan gisteren zijn lachwekkend divagedrag!

  De minpres stond er gisteren in zijn hoedanigheid van minster van onderwijs. Beperking van de vragen daartoe was niet meer dan logisch.

  Overigens heb ik de personferentie nog een keertje teruggekeken en vond de reactie van Hart behoorlijk beschaafd. dat in tegenstelling tot dat van de drama queens Drayer en Kakel, die voor de camera dachten even de grote jongen te gaan uithangen met hun vooringestudeerde amateurtoneel act.

 11. MinPres heeft de vragen weldegelijk beantwoord. Maar alle europese nederlanders die denken dat zij op Curacao de baas kunnen uithangen en denken dat zij als stoer overkomen zijn al degenen die in Nederland gefaald zijn. Je zit op Curacao omdat je denkt dat je hier kunt doen wat je in Nederland niet kan. (Misschien heb je daardoor geen baan kunnen vinden in Nederland en het op Curacao ging proberen?) Journalistiek is meer dan vragen stellen het is ethiek en respect. Maar tja dat kennen jullie natuurlijk niet.

 12. @ Fox

  Er zijn geen afspraken gemaakt. Een afspraak impliceert dat beide partijen daar akkoord mee zijn gegaan. Dit is gewoon een eenzijdige beslissing geweest en ik snap ook wel waarom. Door overdag over een nietszeggend onderwerp te praten en het lastige onderwerp naar de avond te verplaatsen weet je dat niemand dat nieuws nog zal gaan volgen. De kranten zijn al gedrukt, de radio’s zenden niet meer uit en tegen de tijd dat het morgen leesbaar is het oud nieuws.
  Voorts beslist deze regering dat journalisten niet door mogen vragen wanneer bv Ruggenaath het antwoord ontwijkt. Spijt me, maar dit is gewoon obstructie van de pers. Persvrijheid is een groot goed, daar moet je niet te licht over doen.
  Ik snap dat velen op Curacao niet van kritiek houden, ook niet van kritische vragen en velen hebben een reflex om de vragensteller maar de mond te snoeren. Dat vinden velen op het eiland de gewoonste zaak van de wereld. En dat laat wel zien dat velen geen snars hebben begrepen van democratie.
  Wordt tijd voor een flinke bijscholing.
  Als regering hoor je te begrijpen dat de pers een taak heeft en persvrijheid is noodzakelijk om de pers die taak goed te laten uitvoeren. Een regering die denkt dat het geluid uitzetten van de microfoon van een journalist, een journalisten de mond snoeren en verbieden kritische vragen te stellen een goed idee is, zo’n regering hoort niet thuis in dit Koninkrijk. Zo’n regering hoort thuis in een dictatuur.

 13. heb net naar het filmpje gekeken en het volgende valt op:
  * totale duur van video is 2 uur
  * totale duur van de vragen van journalisten is 2-3 minuten (hou het kort!)
  * na een korte vraag van een journalist, volgt er een monoloog van rhuggenaath van 5 minuten
  * rhuggenaath komt zelf met de conclusie dat de vraag is beantwoord ipv te vragen aan de vragensteller of dat het geval is

  Een staaltje van pure machtspolitiek zonder zelfreflectie

 14. Goh, hoe komt het toch dat Curacao failliet is? Als die riante salarissen en toeslagen van (niet)werkende ambtenaren maar gegarandeerd blijven, ja toch?
  Critici moeten de mond worden gesnoerd als ze een van de oorzaken naar voren brengen. Een maximum salaris incl. incl. incl. van 5000 gulden per maand voor personen werkzaam bij (semi)overheid invoeren zou helpen voor het financiële drama op Curacao. In plaats van het geld via steeds hogere belastingen bij de (vertrekkende) burger roven.

 15. Ho, ho toet, toet. Zo te lezen, volgen weinig mensen op dit forum de persconferenties en de afspraken die met de pers zijn gemaakt. De regering heeft met de pers afgesproken om de persconferenties zo gestructureerd mogelijk (en begrijpelijk voor de luisteraars) per onderwerp/ thema te laten plaatsvinden. Vanmiddag kwam het onderwijs aan bod. Daarna kunnen er vragen 2 vragen per journalist over dat onderwerp gesteld worden. Later op de avond zou het thema ambtenaren/ loontrede en dergelijke aan bod komen. Is het dan zo moeilijk voor jou als journalist om jouw brandende vragen tot dat moment te bewaren? M.a.w. jouw vragen in relatie tot het onderwerp/ thema te stellen en je aan de gemaakte afspraken te houden? Kleine moeite lijkt mij in deze krankzinnige tijd.

 16. Helaas dat radio Hoyer deze goede journalist straft die wel vragen durft te stellen die pijnpunten blootlegt. Zegt vooral iets over de zwakte van de directie radio Hoyer. Meen me te herinneren dat de makambas overwegen subsidie aan Curacaose nieuwsstations te geven. Radio Hoyer valt dan buiten de prijzen wegens censuur en intimidatie van zn eigen journalisten.

 17. Dagelijks van te voren wordt het onderwerp en de regels voor de conferentie gemeld. De moderator heeft ook duidelijk gezegd dat later op de dag een ander persconferentie over de maatregelen zal worden gehouden. Het was het moment niet mr Hart, dat weet u drommels goed. Had u geen interesse voor onderwijs? Dan kon u genoemde vragen hebben kunnen appen

 18. Correctie: Heb per abuis de Amigoe vermeld maar moet uiteraard Radio Hoyer zijn.
  Maar dat men geen idee heeft wat er via de radio aan de luisteraars in het “nieuws” verteld moet worden blijkt uit het feit dat de meeste (oninteressante) berichten overgenomen worden van o.a. NPO etc. Met vooral de storende toevoegingen van Eh Eh eh van de nieuwslezer.
  Ik weet niet wie uitmaakt wat er op de radio komt maar het is over het algemeen niet veel soeps.
  Maar ja, zo zijn we dat al jaaaaaren gewend en zo houden we dat.
  Snap niet dat een journalist als o.a. Rick nog voor zo’n bedrijf wil werken.
  Een werkgever dient pal achter zijn personeel te staan! Pas als blijkt dat er fouten zijn gemaakt dient men dat intern op te lossen.
  Of heeft de directie misschien ook financiële ondersteuning gevraagd aan de overheid?

 19. Staande ovatie, pen en griffel voor onze Min. Pres. en respect.
  De toffe jongens uithangen dat zijn onze journalisten eigen.

 20. Juist, Radio Hoyer.

  Rick Hart gedroeg zich als een verwend kind dat zich niet aan de duidelijke vooraf vastgestelde en uitgelegde regels (alleen vragen over onderwijs, daar was de minister van onderwijs ook voor aanwezig) hield.

  Rick verdient een tik op de vingers maar moet terugkomen. Ik herinner me zijn ijzersterke interviews met Gerrit Schotte, Fraudelyne Wiels. mafiameid Stella van Rijn en de snoepreizende Marilyn Mozes.

  Dus, Rick, bied je excuses aan en laat ons weer genieten van je scherpe interviews.

 21. Er zijn wel relevante vragen over onderwijs. Bv
  Het onderwijs is al zover uitgeknepen dat onderhoud aan de gebouwen nu al een beletsel is voor opening van de scholen. Het niveau is zo triest dat studenten bijna geen aansluiting kunnen vinden op vervolg studie. Waar wil de regering dan nu op bezuinigen zonder dat de bevolking analfabeet wordt?

 22. “De directie van de radiozender heeft hem (Rick Hart) op non actief gezet gedurende een onderzoek naar wat er tijdens de persconferentie gebeurde.”
  Altijd al gedacht dat de direktie van de Amigoe totaal geen idee heeft wat journalistiek inhoud.
  Je eigen mensen op non-aktief stellen is onbegrijpelijk. Als direktie dien je te zorgen dat je journalisten alle ruimte krijgen om de abonnees juist te informeren. Schandalig!
  Rick Hart en anderen hebben geen onvertogen woord gezegd, alleen gebruik gemaakt van de gelegenheid om vragen te stellen die schijnbaar niet in het pulletje pasten. Zeer onprofessioneel om gerichte vragen niet te willen beantwoorden.
  Voor wat betreft de opening van de scholen is het maar de vraag of dat allemaal volgens de regels kan! Er zijn nog steeds scholen waar amper toiletten zijn, wasbakken kapot etc.etc. Het onderhoud is jarenlang achterwege gebleven.
  Uren kletsen over zaken die al jaren op het verlanglijstje staan van de scholen heeft weinig zin. Er moet eindelijk eens de handen uit de mouwen gestoken worden.

 23. Beetje zwak van Radio Hoyer. Meneertje Rhuggenaath heeft teveel naar die oelewapper van een zich trump noemende oersoon gekeken.

 24. Toch vreemd dat aangegeven is dat het alleen het onderwijs betreft en dat dat het onderwerp is waar je vragen over kan stellen. Dat je dan TOCH vragen gaat stellen die daar helemaal niets mee te maken heeft. Terecht dat Rick op non actief is gezet. Eigenlijk zou de NOS dat ook moeten doen bij Dick.
  Het is not done dat je omwille van je eigen grief de ander af wil maken. Pers vrijheid is een groot goed, maar dat impliceert dat je je wel eerst goed inleest in de materie en niet zomaar emotionele conclusies neemt.
  Het kan toch niet zo zijn dat er afgerekend moet worden omdat de pers niet meer op zijn wenken bediend wordt?

 25. …..”Minister President Eugene Rhuggenaath stelde het niet op prijs dat hij van drie journalisten, waaronder Hart, vragen kreeg over de omstreden uitbetaling van de loontrede en vakantiegeld aan ambtenaren”……

  Meneer Eugene wilde liever vragen hebben over het favoriete wasmiddel die zijn vrouw gebruikt voor de was van hun vuile lakens…..

  Min pres Eugene? What is er aan de hand? Waren de journalisten onbeleefd?

  Of stonden de vragen u niet aan die van te voren zijn doorgesproken?

  Want een goed en krachtig politicus kan ELKE vraag en elke journalist verbaal de baas, en komt met een overtuigend antwoord of een ontkrachtend tegenargument..

 26. “Minister President Eugene Rhuggenaath stelde het niet op prijs dat hij van drie journalisten, waaronder Hart, vragen kreeg over de omstreden uitbetaling van de loontrede en vakantiegeld aan ambtenaren.”

  Wanneer een gerichte vraag wordt gesteld Eugene throws a tantrum like a child ? Hij heef nooit doorgehad wat zijn verantwoordelijkheden zijn ? Voor hem gaat het duidelijk puur om ego, hij denkt Rei di Tumba te zijn.

  Beleid, professionaliteit, verantwoordelijkheid en volwassenheid zijn te ver gezocht voor deze kermisgast.

 27. If you can stand the heat get out the kitchen…
  Terecht dat daar vragen over worden gesteld.
  Maar eerlijk is eerlijk, ik zou de beelden moeten zien om objectief te oordelen; zijn die beelden beschikbaar Knipselkrant of een van de commentatoren?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties