25 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 10:00

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...

PBC | Grapperhaus wil onderzoek naar oververtegenwoordiging migraten in strafrechtketen

Persbureau Curacao Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in Nederland gaat onderzoek uitvoeren naar de oververtegenwoordiging van mensen met een migratieachtergrond. Die verschilt in de verschillende fases...

PBC | Curaçao krijgt informatiecentrum Europese Unie

Persbureau Curacao Curaçao krijgt een informatiecentrum over de Europese Unie. Een initiatief van de Kamer van Koophandel en de Stichting Caribische belasting en Europawinkel. De Europese Commissie in...

PBC | Inspectie controleert 21 winkels en restaurants

Persbureau Curacao De Inspectie heeft een groot aantal restaurants een waarschuwing gegeven omdat zij zich niet aan de coronaregels houden. 21 zeken kregen een bezoekje. In de meeste gevallen...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaDolfijnFM | Minister McWilliam wil geld van Europa voor toerisme

DolfijnFM | Minister McWilliam wil geld van Europa voor toerisme

De minister van Economische Ontwikkeling van Curaçao wil dat de landen in het Koninkrijk gezamenlijk optrekken richting Europa | Persbureau Curacao

Giselle Mc William wil toegang krijgen tot het Europese herstelpakket voor derde landen. Zij heeft de Nederlandse staatssecretaris Mona Keijzer middels een brief verzocht dit aan te kaarten in Europa.

Die stellen geld beschikbaar voor de toeristische sector van de Europese Unie. De minister van Economische Ontwikkeling van Curaçao wil dat de landen in het Koninkrijk gezamenlijk optrekken richting Europa.

Bron: DolfijnFM

25 reacties

 1. Beter ga je nu direct de bezem door de kast halen en héél misschien verhoogt dat je credibiliteit ietwat zodat je nog een grijpstuiver ontvangt van Europa.

  Het feest is gewoon voorbij voor het vernachelde, misselijk makende zooitje profiteurs. Het schijnt werkelijk maar niet door te dringen. Als je al iets toebedeeld krijgt in deze óók voor Europa zware tijden zal het niet meer dan een druppel op de plaat zijn.
  Donder alsjeblieft dus op met je laffe praatjes die slechts tot doel hebben de aandacht van je eigen falen af te leiden.

  Er valt ook niet meer om te lachen de uitvluchten die nu verzonnen worden, slechts uitgelachen zul je worden in Brussel Giselle. Enige realiteitszin is je volkomen vreemd…

  Morgen ga je ons nog verkondigen MCB te nationaliseren om daar een klein miljardje te kunnen plunderen.

  Beter hou je snel de eer aan jezelf want ook de minder geletterden beginnen je door te krijgen: ik leg het ze met veel genoegen en geduld uit dezer dagen en weet neuzen wél in dezelfde richting te krijgen zonder leugens te verkondigen…. Wegwezen en snel!

 2. Het toerisme valt niet verder te ontwikkelen omdat de komende jaren geen volle kisten uit Europa meer deze kant op komen, en wel om reden dat het vliegen duurder zal gaan worden, mensen minder snel de plas over zullen komen kortom het Benidorm tijdperk is een beetje voorbij. Corendon zal met z’n 800 kamers een probleem krijgen, dat ziet hij nu ook al in, en de resorts zullen niet meer afgeladen zijn.
  We zullen dus naar andere bronnen van inkomsten toe moeten wat best mogelijk is.

 3. @Joep Meloen
  Wederom heb ik het geen enkel moment gehad over LGO’s m.b.t. dit artikel in relatie tot het Europese herstelpakket. Dat heb ik wel bij een eerder artikel gedaan betreffende Europese financiële hulp niet zijnde het Europese herstelpakket. Dat was het artikel waar jij je afvroeg sinds wanneer Curaçao tot de EU behoort en waarop ik jou wees op de status van LGO’s. In dat kader ging het over ontwikkeling en innovatie. Nogmaals dit artikel gaat om herstel van de toeristen industrie

  Ik neem aan dat jij met al jouw wijsheid vast ook weet dat de EU over verschillende (subsidie) potjes beschikt. Of de minister in dit geval EU herstelhulp vraagt op basis van de LGO status of anderszins is in dit artikel volstrekt onduidelijk. Er zijn meer wegen die naar Rome leiden Joep.

 4. @ Fox,

  Het noodpakket van de EU is niet voor LGO’s.
  De EU doet aan ontwikkeling van economiën van landen buiten de EU. Daar is een heel programma voor, kan je het boekwerk wel toesturen, heb het hier liggen. Die steun is aan allerlei voorwaarden gebonden, zoals bv zelf de helft van de investering dragen etc. Dat is dus niet waar McWilliam het over heeft.

  De EU heeft nu een pakket opgetuigd voor steun aan de EU landen die door corona zijn getroffen. Zoals je wellicht nog kunt herinneren is hier zeer veel over te doen geweest. De zuidelijke landen wilden Eurobonds en wilden ongelimiteerd daaruit kunnen ‘tappen’. Dat is afgewezen.
  Er is ook nog een noodpot binnen de EU, voor rampen etc. Dat potje is inmiddels leeg, zat ook niet al teveel in.

  Ergo, als apart land binnen het Koninkrijk vallen wij niet onder de EU en komen wij niet in aanmerking voor financiële steun vanuit de EU. Natuurlijk kun je er om vragen, vragen staat immers vrij, maar de regels zijn duidelijk. Mocht de EU iets geven dan kun je denken aan kleine bedragen, maar zeker niet het miljard dat Curacao nodig heeft.

 5. @Joep meloen
  Ik snap dat jij coûte que coûte je gelijk wilt halen en dat jij de enige bent die het snapt. Dat je graag en vooral vaak dingen denkt te lezen die er niet staan. Daar kom je bij mij niet zomaar mee weg. Het gaat om het Europees “herstelpakket”. De minister vraagt financiële ondersteuning voor het herstel van de “toeristische sector”. Herstel Joep daar gaat het om. Herstel heeft niets te maken met de ontwikkeling van iets nieuws, maar juist met het repareren van wat kapot is als gevolg van de Covid-19 crisis. Bijdehand.

 6. @Roberto
  Ik weet niet of het bewust jouw bedoeling is, maar ik vind de toon van jouw commentaar t.a.v. deze vrouwelijke minister betuttelend en bovenal behoorlijk seksistisch. Ik vraag mij af of jij een mannelijke minister ook zo zou aanspreken en zou adviseren om wat Johnny cakes te gaan bakken en rond brengen? M.a.w. haar recht is achter het aanrecht? Vind je dit nog kunnen anno 2020? Ben zeer benieuwd.

 7. @ Fox,

  Je schijnt het maar niet te willen begrijpen.
  Met ontwikkeling bedoelt men het opbouwen van iets nieuws of implementatie van een nieuwe strategie, zoals bv overstappen op zonne energie of het bouwen van een afvalverbrander. Dat is ontwikkeling.
  Wat McWilliam nu wil is gewoon geld om salarissen uit te kunnen betalen en daar doet de EU niet aan mee. Curacao is geen lid van de EU, kan dus ook geen aanspraak maken op het noodpotje. Dat noodpotje is overigens niet al te groot en is reeds vrijwel geheel opgesoupeerd door Spanje en Italië.

 8. Onder dit zooitje ongeregeld heeft alleen maar corruptie, verval en uitholling plaatsgevonden.

  NL neem het roer aub over,voordat het schip met de nos ta autónomo roepers écht zinkt.

  De mensen op Curaçao die hun common sense gebruiken weten allang, dat men in alle opzichten beter af is in onder een strak en transparant voortvarend rijk NL dan onder de huidige corrupte bestuurders die zowiezo al 100% van NL afhankelijk zijn, al roepen ze nu dat ze voor meer autonomie zijn

 9. @fox “mits zij goed onderbouwde ontwikkelprojecten of programma’s presenteren, aanspraak maken op financiële ondersteuning vanuit de EU.”
  Gaat niet de schulden zijn zo hoog opgelopen dat er nu wel 1 miljard in gepompt kan worden en dan is er nog geen geld over voor opbouw.
  Regering zegt wel dat ze gaan snijden, maar dat zeggen ze al jaren. Dan zeggen ze dat er gesneden is. En misschien is het wel zo, de wegen zijn niet beter geworden en het sosiaale vangnet draait nu op giften en vrijwilligers. Maar overige maaltijden blijven beperkt tot woorden en excuses om ze niet uit te voeren.

 10. @Bolivar
  Wat is nu precies jouw punt? Ik heb het niet over het NL gehad. Mijn opmerking ging over de relatie van LGO’S (wat Curaçao is dankzij het Koninkrijk) met de EU. Begrijpelijk lezen is soms moeilijk.

 11. @Joep meloen
  Ja Joep en jij zegt het zelf ook. Gericht op ontwikkeling en daar is geld mee gemoeid. LGO’ kunnen, mits zij goed onderbouwde ontwikkelprojecten of programma’s presenteren, aanspraak maken op financiële ondersteuning vanuit de EU.

 12. Wat een brutale tante di Giselle. Ik wíl, ik wíl, ik wíl. Je hebt hier niets, totaal niets te “willen” meid. Ben je nou gèk geworden of zo? Wat een vrijpostig verwend vrouwke is zij, kijk haar gezicht ‘ns. Zij lijkt op een vertroetelde koningin. Haar titel is haar naar het hoofd gestegen. Zij stelt háár verlangens boven de verlangens van het volk dat zij moet dienen. Gaat het goed met je meid? Wees helder, kom bij, wees nuchter, gaat het? Gedraag je Giselle. Gebruik je verstand. Doe effe normaal vrouw. Ga met de collecte-bus rond Giselle. Doe vrijwilligers werk. Ga wat Johnnie cakes (met kaas en roomboter) bakken en rond verkopen, cala, panseikoe, pastechi, bolo, mancaron, kroket etcétera. Doe iets nuttigs Giselle, en niet steeds van; ik wíl, ik wíl bla bla bla………maar goed, de regering is ook een luilekkerland waar de gebraden gans in de mond vliegt, de regering is een club van melk en honing en dat begrijpt Roberto niet………………..

 13. @Fox:

  Here’s a quote :

  “Premier Eugene Rhuggenaath (PAR) meent dat nu hét moment is om als bevolking van Curaçao samen een vuist te maken vóór minder afhankelijkheid en tégen de ‘onrealistische voorwaarden’ die Nederland verbindt aan verstrekking van de leningen in verband met de coronacrisis.”

  Begrijp je het nu ? Nogmaals, wanneer het deze kermisgasten persoonlijk uitkomt willen zij aangeven dat ze gedeelte zijn van het koninkrijk en wanneer het neerkomt op enig toezicht op hun wanbeleid en corruptie schreeuwen zal maar al te snel : “om als bevolking van Curaçao samen een vuist te maken vóór minder afhankelijkheid”

 14. @ Fox,

  Je zegt het zelf al, het gaat om het ontwikkelen, maar Curacao wil gewoon financiële steun en dat valt dus niet onder ontwikkelen van de economie.

  Denk dat je het een beetje te rooskleurig inziet. Bovendien heeft de EU zijn handen al vol aan de EU landen die nu ook hard worden getroffen door corona.

 15. @Joep meloen en de andere roeptoeters (sin buska drechi)
  Klopt Curaçao is inderdaad geen onderdeel van de Europese Unie. Maar heb je weleens van LGO’s gehoord! Nee? Dat is nou jammer, want dat is o.a. Curaçao nu net wel.
  Definitie:
  De LGO’s (Landen en Gebieden Overzee) zijn niet-Europese landen en gebieden die bijzondere betrekkingen hebben met de EU-lidstaten Denemarken, Frankrijk en Nederland.

  De relatie met de Europese Unie is primair gericht op de economische en sociale ontwikkeling van deze LGO’s. Het gaat om de volgende landen: Aruba, Bonaire, Curaçao, Saba, Sint Eustatius, Sint Maarten.

 16. Dinsdag er er een debat in de 2e kamer, ik weet dat er een flink aantal fracties zijn die er niks voor voelen ‘zomaar’ geld deze kant op te sturen.
  Ik raad het ook ten zeerste af
  Laat het Rode Kruis beheren en implementeren. Zodat het niet gaat zoals in de editorial van het AD vanochtend werd beschreven dat van elke gulden 35 ct naar de bevolking gaat en 65 ct naar de overheid!!
  Er is een humanitaire ramp gaande en de overheid bepaalt wel even hoe het verdeeld wordt

  NogmaalsNL parlement hou jullie poot stijf!!

 17. Je moet ergens geld vandaan halen. Het uitgeven van geld wat er niet is gaat op een gegeven moment niet meer. Dat punt komt steeds dichterbij en hulp, in welke vorm dan ook rekt het alleen maar.
  Er wordt gedaan aan gebaar politiek terwijl er gisteren harde maatregelen genomen hadden moeten worden.
  Hoe langer, met de maatregelen gewacht wordt, hoe harder ze moeten worden om effectief te zijn.
  De politiek zit zover met zijn kop in het zand dat het weer licht ziet. Het is alleen jammer dat het het licht van China is.

 18. …”Het ontbreekt Ruggenaath en zijn vrienden aan werkelijk alles. Geen visie, geen realiteitszin, geen daadkracht, geen solidariteit, niets, helemaal niets”….

  Ik denk dat je er niet ver naastzit, @Joep Meloen. de politicus die oprecht wil vindt een weg, de anderen zullen een excuus zoeken…

 19. Ze verwachten dit weekend uitspraak of Curacao nog geld krijgt van NL. Denk dat het geld er niet zal komen. Sterker nog dat het beter is dat Mc Williams, overige ministers en statenleden beter alvast hun kantoor kunnen gaan ontruimen.

 20. Kan aan mij liggen, maar de laatste keer dat ik heb gecheckt was Curacao geen onderdeel van de Europese Unie. Daar hebben we zelf voor gekozen toen we een land wilden worden binnen het Koninkrijk.
  De BES eilanden waren slimmer en werden bijzondere gemeente en kunnen dus wel aanspraak maken op die gelden.

  Het ontbreekt Ruggenaath en zijn vrienden aan werkelijk alles. Geen visie, geen realiteitszin, geen daadkracht, geen solidariteit, niets, helemaal niets. Wanneer stapt deze kneuzenclub nu eindelijk eens een keer op, momenteel richten ze meer schade aan dan dat ze goed doen. En veel van die schade is reputatieschade en die repareer je niet even één, twee drie.

 21. Er zijn vele Europese fondsen waarvan door Curacao gebruik kan worden gemaakt. Subsidiologen in NL kunnen daarin adviseren. Tijd om die samenwerking aan te gaan.

 22. ……”Eugene & friends willen wanneer het hen persoonlijk financiëel uitkomt plotseling een deel uitmaken van het Nederlands Koninkrijk.

  Maar als het komt op toezicht op hun wanbeleid zijn ze autonomo den Reino zodat ze juist in deze fondsen bestemd voor de bevolking kunnen graaien”……

  Niets aan toe te [email protected] Bolivar.
  Eugene en Friends zouden zichzelf niets maar dan ook niets kunnen permiteren, als ze geen deel uitmaakten van het koninkrijk.
  We zouden elkaar op Curaçao met schelpjes en stukjes koraal betalen.

 23. “Die stellen geld beschikbaar voor de toeristische sector van de Europese Unie.”

  Eugene & friends willen wanneer het hen persoonlijk financiëel uitkomt plotseling een deel uitmaken van het Nederlands Koninkrijk.

  Maar als het komt op toezicht op hun wanbeleid zijn ze autonomo den Reino zodat ze juist in deze fondsen bestemd voor de bevolking kunnen graaien.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties