28 C
Willemstad
• donderdag 18 augustus 2022

Laatste reacties

ParadiseFM | Rhuggenaath doet beroep op Staten

Maar Rhuggenaath legde gisteren uit dat Curaçao momenteel ernstig wordt bedreigd door het coronavirus. Hij noemde de ontwikkelingen zorgelijk | Persbureau Curacao

Minister-president Eugene Rhuggenaath heeft gisteren aan het Curaçaose parlement gevraagd akkoord te gaan met de nieuwe noodwet.

Gisteren is er uitgebreid over de wet gesproken. Het parlement gaat donderdag verder. Maar volgens Rhuggenaath kan er maar één uitkomst zijn. De regering heeft de wet als gereedschap nodig om effectief tegen de coronacrisis op te treden.

Vooral vanuit de oppositie is er veel kritiek op de verregaande macht die de regering met de wet krijgt.

Maar Rhuggenaath legde gisteren uit dat Curaçao momenteel ernstig wordt bedreigd door het coronavirus. Hij noemde de ontwikkelingen zorgelijk. Als voorbeeld noemde Rhuggenaath onder meer dat zonder noodwet de politie geen boetes kan uitschrijven als mensen zich niet aan de coronamaatregelen houden.

Ook is het moeilijk om samenscholingen tegen te gaan. En dat is volgens hem wel dringend noodzakelijk om ervoor te zorgen dat mensen zich aan de maatregelen houden.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

8 reacties

 1. Allicht zijn de zgn volksvertegenwoordigers van de oppositie tegen de wet , hoe doet farc aanhanger pyromaan zuiplap fraudeur monk dit nou. En de luie grootbek casinoverslaafde rojer. Het zou beter zijn dat zij de wijken ingaan en de rekeningen en huur voor deze mensen betalen van hun bijeengeharkt gekregen geld .

 2. @Trui zeg: “…Volgens La Stiwz een economisch voordelig bejaardengriepje…”

  Ik weet niet waar je dat vandaan haalt, maar ook al roep je dat 100 keer, dan heb ik dat nog steeds niet gezegd.

 3. Deze man kan bygevoegd worden worden in het rijtje van dictators. Maandenlang iedereen gekneveld met maatregelen die geen die niet grondwettelyk waren vastgelegd, tot op heden nog steeds niet. Een schande

 4. Deze wet is nooit overwogen voor de dodenweg naar Westpunt, waar lokale randdebielen op wielen jaarlijks voor meer slachtoffers zorgen dan het bejaardengriepje Corona.

  Volgens La Stiwz een economisch voordelig bejaardengriepje.

 5. Ons mannetje van de extreme salarisverhoging in crisistijd heeft wellicht een natte droom gehad en bedacht dat hij met een noodwet naast MP ook dictator kan spelen als dat hem uitkomt. En als argument dat corona een grondrecht bedreigt.
  En het dan vreemd vinden dat de Staten hier niet enthousiast over zijn.
  Wellicht een idee ook het regenseizoen in de discussie betrekken. Mischien gaan de Staten dan overstag of gewoon een op corona toegepast wetje.
  Het is tobben voor dit mannetje dat in een democratie de Staten het laatste woord hebben en willen houden.

 6. De politie wil boets uitschrijven? De gemiddelde ydk (40%) is compleet geruineerd financieel door de lousy corona aanpak.
  Maar de regering wil boetes gaan uitschrijven?
  Je kunt net zo goed een staatsgreep organiseren…

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...