30 C
Willemstad
• dinsdag 9 augustus 2022

Laatste reacties

ParadiseFM | Waarschuwing aan snèkeigenaren

Veel snèkeigenaren schenken gewoon alcohol aan hun klanten, maar ze doen de drank in soepbekers | Extra

Het hoofd van Inspectie van het ministerie van Economische Ontwikkeling waarschuwt eigenaren van snèks en hun klanten om zich aan de regels te houden.

Sinds gisteren kent Curaçao een verbod op het drinken van alcohol in de openbare ruimte. Veel snèkeigenaren schenken echter toch gewoon alcohol aan hun klanten, maar ze doen de drank in soepbekers. Daarmee denken ze de controle te slim af te zijn, zo zegt Ronny Cornelis tegen de EXTRA.

Hij zegt dat er streng tegen dergelijke praktijken opgetreden gaat worden. Alleen als iedereen zich houdt aan de regels kan het aantal coronabesmettingen afnemen.

Cornelis doet een beroep op zowel klanten als snèkeigenaren om vanaf vandaag zich aan de geldende regels te houden en niet toe te staan dat klanten bij snèks en minimarkets drinken. Gisteren waren op Curaçao op verschillende plaatsen groepen mensen te zien die alcohol dronken op straat zonder zich om de nieuwe maatregelen te bekommeren. Daar gaat volgens Cornelis streng tegen worden opgetreden de komende tijd.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

4 reacties

 1. Niet lullen. Gewoon, water, thee en karnemelk (voor de potentie) drinken. Volgend jaar zien we wel weer.

  O ja, een opsomming is duidelijker door de woorden te scheiden en voor te laten gaan door:
  • Asterix *
  of
  • Bolletje •
  Ik miste er trouwens enkele, zoals b.v. de door Willy Wartaal geïnspireerde/geïnfecteerde LHBTI+QAI Scene.

 2. Linke soep.
  Best wel lastig om van de ene op de andere dag generatielange gebruiken, gewoontes en rituelen af te kappen.
  De alcohol is niet zo zeer het probleem maar de samenscholende amicaliteit die voornamelijk door het nuttigen van het ontremmende alcohol ontstaat.
  Leuk dit vluchtige hap en snap nieuws.Het houdt de afleidende spanning en sensatie in een saai en uitzichtloos huwelijk levend en drijft voort. Samen en zinloos op weg naar het einde.

  Echter het hiaat tussen het volgen, begrijpen en mogelijk voorspellen van wat de afgelopen tijd drastisch en grensverleggend op ons is afgekomen, maakt dat gebrek aan begrip van dynamische mechanismen van de social fabric van onze samenleving des te klemmender en nijpender. Men can not live by bread alone.

  Toch wel een gemis en gebrek in deze samenleving, al geruime tijd, sinds de tijd van de werken van socioloog René Römer en andere toonaangevende lokale sociologen en gedragsdeskundigen van makkelijk behapbare stukken om te begrijpen wat er om ons heen gebeurd. Maar ja, kennis is macht en bent dan niet meer zo makkelijk te manipuleren.
  Er moeten toch nog wel bekwame sociologen en kenners op het eiland zijn die via hun geëigende kanalen een bijdrage aan de uplifting en gunstige evolutie van het volk willen leveren? Later komt dan wel Nation building en een aanvang maken met het scheppen van een gemeenschappelijke gedrag en act noemer op dit eiland van wat kan en niet kan, wat ongeschreven is maar geldend is en afgedwongen kan worden, een coherente typisch Curaçaose cultuur die ons onderscheid van het vasteland en respect afdwingt van buitenstaanders en passanten al dan niet in de waan verkerend superieur te zijn. Dat zou toch prachtig zijn als wij ons pida baranka kunnen handhaven en verdedigen en beschermen door ——allen die zich ju di korsow noemen en zich ook solidair voelen als echte identiteit naast hun nationaliteit, klasse, belangen, geloofsovertuigingen, raciale en culturele afkomst of roots, ongeacht blank, wit, zwart, makamba, ingles, polako sushi, haitiano,, pretú, san dom, trini, guyanes, surnam stinki, tip tip indo’s, colombiano’s, paisa’s, koeli’s, puta, mariku, golddigger, black widow spider, gay of pot, gescheiden, alleengaand,, getrouwd, verzuurd, verbitterd, closet drinker, gelovig of godsvrezend, atheïst, ex con, in de verwachting, oma, papa, mami,——tegen identiteit-, zelfrespect- en eigenwaarde bedreigingen en normopleggende stromingen en haar boodschappers van elders.
  Waarom?
  Voor ons uniek klimaat in een smeltkroes van kruisbestuivende vreedzame culturen.
  For the food, the drink, the fuck, zoals ooit werd verwoord in een speelfilm over Cuba in imperialistische context.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...