30 C
Willemstad
• woensdag 14 april 2021 15:33

PBC | Nederlands reisadvies blijft voorlopig negatief

Persbureau Curacao DEN HAAG – Tijdens de persconferentie gisteravond in Nederland is er door het kabinet nog geen duidelijkheid gegeven over wanneer er weer gereisd mag worden. Het...

PB | Townhall meeting on volcanoes this Thursday

Residents of Saba are invited to a townhall meeting on Thursday, April 15 to attend a presentation by volcanologist Elske de Zeeuw-Van Dalfsen of the Royal Netherlands...

Democracy now! | Wednesday April 14, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 14 april 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Namen formateurs bekendgemaakt

Advocaat Chester Peterson is door partij MFK voorgedragen als formateur bij gouverneur Lucille George-Wout. Ook oud-minister en internationaal advocaat Rutsel Martha wordt later voorgedragen als formateur. De...

PB | Nieuwe procureur-generaal maakt kennis met Gouverneur

WILLEMSTAD – Op maandag 12 april heeft de nieuwe procureur-generaal van het Openbaar Ministerie van Curaçao, van Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba, de...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaRadio Paradise FMParadiseFM | ‘Politie reinigt zichzelf’

ParadiseFM | ‘Politie reinigt zichzelf’

Misstappen vinden helaas plaats, maar het is duidelijk dat die niet worden getolereerd, aldus Girigorie | Persbureau Curacao

De minister van Justitie Quincy Girigorie heeft tegen de EXTRA gezegd dat hij van mening is dat de politie zelfreinigend werkt.

De afgelopen periode kwamen agenten erg negatief in het nieuws. Enkelen zitten vast op verdenking van inbraak en diefstal. Woensdag werd daarnaast in de rechtbank bekend dat een hoofdagent 15.000 Naf zou hebben ‘geleend’ dat in beslag was genomen van een dief.

Girigorie benadrukt dat de betrokken agent inmiddels is geschorst en dat de politie integriteit serieus neemt. Misstappen vinden helaas plaats, maar het is duidelijk dat die niet worden getolereerd, aldus Girigorie.

Bron: ParadiseFM

9 reacties

 1. Volgens de vorige minister van Justitie, Navarro zijn zeker 30% van de politieagenten corrupt en dat was 6 jaar geleden. Op zich is het een smerig truckje van Girigorie om deze agenten vlak voor de verkiezingen publiekelijk op te hangen.

 2. Zelfreinigend vermogen me hoela.

  Als het even had gekund was het in de doofpot geduwd.

  Ik kan deze minister niet meer serieus nemen. Hij staat nummer twee op de lijst.

  Nog nooit zo een oelewapper van een minister van Justitie meegemaakt op die van PS na.

 3. Als je in appelen handelt en je hebt er rotte tussen zitten. Ga je naar de oorzaak kijken om de schade van de rotte appels in de toekomst te vermijden.
  Als je een bezem gebruikt om je garage te vegen zorg je dat je bezem schoon is.
  Wat een excuus om niets te doen geen verandwoordelijk te vragen van je ambtenaren en zelf geen verandwoordelijk te nemen.
  En zo gaan we verder naar het volgende geval van “zelf reiniging”.

 4. It is the duty of every citizen in a democratic society to question all authority, all the time. Vrij naar een uitspraak van een verder totaal onbekende, niet zo interessante arts, ene Benjamin Franklin.
  Natuurlijk z8jn er in alle (al dan niet grote) organisaties schuinsmarcheerders die de regels menen anders te kunnen interpreteren en voor eigen profijt te hanteren.
  Maar het betreft hier een organisatie van gewapende individuen (ego’s, attituden, tempers) die van rechtswege het monopolie van geweld hebben, die doorgaans (zonder al te veel directe supervisie) ingrijpende machtsmiddelen menen te gebruiken en over het algemeen elkaar’s exsessief handelen of bejegenen niet vermelden of bekritiseren.
  Het zelfreinigende vermogen van bij toeval, tijdens een actieve rechtsprocedure ontdekken van een zo’n eigengereid handelen is mij niet zo duidelijk.

 5. “Een hoofdagent 15.000 Naf zou hebben ‘geleend’ dat in beslag was genomen van een dief.” Blijkbaar denkt Girigorie nog steeds dat de 600 kilo coke geleend is.

 6. Mee eens dat rotte appels in iedere organisatie voorkomen maar neem dan geen halfslachtige maatregelen maar verwijder deze appels definitief uit het mandje.
  Als dat niet gebeurt kom je nooit van besmetting van het mandje af.
  Het is maar een goedbedoeld advies aan alle organisaties.

 7. klinkt als een slager die zelf de rotte stukken vlees verwijdert
  als de politie zelfreinigend werkte hadden ze allang de 600kg coke opgespoord die je tijdens je zondagse kerkdienst hebt opgesnoven.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties