ParadiseFM | ‘Parkeergeld investeren in gratis wifinetwerk’

PBD wil naar eigen zeggen een klantvriendelijk parkeersysteem gebruiken om een gratis wifinetwerk van goede kwaliteit aan te leggen.

Willemstad Parking Benefit District bv wil de opbrengsten van parkeergeld in de binnenstad gebruiken om een gratis wifinetwerk aan te leggen in de binnenstad.

Dit zou de eerste stap zijn naar een zogeheten ‘smart city’. Dat meldt het Antilliaans Dagblad vandaag. PBD is één van de drie partijen die interesse heeft in de exploitatie van de openbare parkeerplaatsen in Punda en Otrobanda. De andere twee partijen zijn Securitas Antias en Parking Authority Curaçao.

PBD wil naar eigen zeggen een klantvriendelijk parkeersysteem gebruiken om een gratis wifinetwerk van goede kwaliteit aan te leggen. Later wil het bedrijf ook parkeerverwijssystemen, lichtsensoren voor lantaarnpalen en beveiligingscamera’s aanbrengen.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | ‘Parkeergeld investeren in gratis wifinetwerk’

 1. Wat Joep en Brian zeggen. Dubbele gevoelens bij het idee. M.i. zou investeren in een levendige, schone en veilige omgeving veel meer zin hebben. Maak rondlopen in de straten een beleving. Prikkel je bezoekers door wat ze zien en horen. Richt zitplekken in voor echt contact i.p.v. van de zoveelste mogelijkheid te creëren om als een beeldzombie rond te lopen. Maak wonen mogelijk/makkelijk. Spreek pandeigenaren aan op de te hoge huur. Ondersteun de creatieve sector door pop-up ateliers mogelijk te maken. Kan met de KKC-reaguurders nog wel 100 dingen bedenken.

 2. Er zijn al heel veel mensen die al gewoon data hebben en er is al een (slecht) wifi netwerk.
  Gebruik het geld om Punda en Otrabanda op te ruimen. Geen troep meer en fris overal. Voldoende avond licht. Extra bewaking in de avond kan ook geen kwaad.

 3. Een gratis wifinetwerk ?
  Dat is er toch al ? Waarom dan nog een 2e netwerk ?
  Begin eens met het opknappen van de straten, schoonmaken van de gevels, autovrij maken van de handelskade, opknappen van de verkoopstalletjes in Otrabanda (richting Riffort) en zo zijn er nog veel meer zaken die prioriteit hebben over een 2e wifi netwerk.

 4. Draag liever meer sociale afdrachten af.
  Ribeiro heeft dit de afgelopen jaren erg weinig of nauwelijks gedaan!
  Zakkenvullers eerste klas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *