ParadiseFM | ‘Open Curaçao voor 20.000 bezoekers’

‘Als we het toerisme willen redden, dan moeten we de grenzen verder open stellen’. Zo zegt de CHATA-directeur.

Volgens CHATA-directeur Miles Mercera moet Curaçao zo snel mogelijk de grenzen openstellen voor 20.000 bezoekers per maand.

Momenteel mogen er vanwege de coronadreiging 10.000 bezoekers per maand binnen. Maar veel hotels hebben een bezettingsgraad van onder de 20 procent. ‘Als we het toerisme willen redden, dan moeten we de grenzen verder open stellen’. Zo zegt de CHATA-directeur.

Mercera benadrukt dat het toerisme een belangrijke economische pijler is voor Curaçao. En dat 2019 een goed toerismejaar was. Maar het is nu belangrijk dat hotels kunnen blijven bestaan. En daarvoor zijn meer toeristen nodig.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | ‘Open Curaçao voor 20.000 bezoekers’

 1. Mercera is redelijk de weg kwijt als ik dit zo leeg. Corona begint redelijk ‘out of control’ te raken op Curacao, de maatregelen worden steeds zwaarder en wanneer we zo doorgaan dan zitten we straks weer in een lock down.
  Ook in Europa neemt het aantal corona besmettingen zeer snel toe en beginnen de ziekenhuizen weer vol te lopen.

  Dus denkt Miles………..kom, laten we vooral Aruba na gaan doen, dat is een prima idee om de hotels te steunen.

  Wel beste Miles, ik weet niet of je hebt op zitten letten, maar van de bijna 10.000 mensen die naar het eiland kwamen zaten slechts 19 % daarvan in een hotel. 45 % zat in een appartement en de rest was gewoon familie en vrienden.
  Bovendien, en dat behoor jij ook te weten, is september standaard een zeer rustige maand voor de gehele horeca. Dit jaar is dat niet anders.

 2. Trots op Curaçao

  Miles schreeuwt uit zijn portomonee.

 3. Ja zodat we nog meer coronagevallen krijgen en zo blijven we aan de gang. En het toerisme is zowieso wereldwijd in elkaar gezakt. Lees deze pinda de kranten niet? Waar hebben ze deze pinda vandaan gehaald?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *