ParadiseFM | Nog geen transitieakkoord RDK-ISLA

ISLA kon zich niet vinden in het voorstel dat nu op tafel ligt | Antilliaans Dagblad

Refineria ISLA heeft het transitiecontract geweigerd. Dat meldt Antilliaans Dagblad.

Het contract tussen ISLA en de RDK moet geldig worden voor de transitieperiode vanaf januari 2020 tot het moment dat er een nieuwe partner is voor de raffinaderij, maar ISLA kon zich niet vinden in het voorstel dat nu op tafel ligt.

Het bedrijf mag nu zelf met een voorstel komen. Voor 31 december moet er een contract getekend zijn, want dan verloopt het huidige contract.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | Nog geen transitieakkoord RDK-ISLA

 1. FOX. Del bagazo no se hace caso……………………………………..

 2. Wat een oeverloos gezwets zeg.
  Proberen in 10 zinnen te zeggen wat je bedoeld is wel erg moeilijk.

 3. @Roberto
  Een ding kan van jou gezegd worden. Je bent een meester in het verzinnen van leugens, niet bestaande “conspiracy” theorieën en anderzijds heel modern “fake news”.

  Ik kan jou vertellen dat het Shell een worst zal zijn wat er gebeurt met die schroothoop van een raffinaderij. Shell heeft 30 jaar geleden dat spul voor een symbolische gulden verkocht en met volledige instemming van de toenmalige onderhandelaars/ regering een asfaltmeer mogen achtergelaten. Kwestie van goed onderhandelen hè en wat wereldwijd bekend staat als “polderen”. Multinationals kijken niet terug en waarom zouden ze? Ze kijken vooruit en het wordt tijd dat Curaçao dat ook eens gaat doen. Innovatie, start-ups, jonge talentvolle ondernemers aan de slag dat heeft het eiland nodig, kortom er moet een frisse wind gaan waaien. Aan verzinsels hebben we niets.

 4. @Roberto, Gaarne voor de uitslag wie morgen de winnnaar zal worden, even nader uitleg wat Shell momenteel hier in jouw verhaal te maken heeft.

 5. Shell of PDVSA?

 6. @Roberto: wat heb je toch met je Shell? Dat bedrijf is al 35 jaar weg van Curacao.
  De laatste 35 jaar is Curacao hier zelf verantwoordelijk voor.

 7. CURACAO, het is beter op je twee benen de dood in te gaan, dan op je knieën te mogen blijven leven. Wat zien wij nu hier? Shell oefent druk op Curacao om te schipperen en met hen samen te werken. Curacao moet (figuurlijk) kiezen tussen leven en dood. Een kwestie dus van: òf òf. Het is te hopen dat de Curacaose regering hun eigen (ei)land en haar volk niet verloochent. Economische druk kan voor een zwakke, onstabiele, 0n-evenwichtige regering als dat van Curacao een uitdaging zijn en dat het toegeeft aan de vereisten van Shell. Maar een standvastige onwrikbare regering zal niet intrappen maar voet bij stuk houden. Shell kijkt nauwkeurig en oplettend toe of de Curacaose regering loyaal is en ook loyaal loyaal blijft aan het volk. Shell heeft de banaan, en de regering is de aap. De aap lust de banaan wel………maar durft niet dichterbij te komen. De aanbieder (Shell) van de banaan wacht geduldig af, en laat een brede glimlach zien………..de aap wordt zenuwachtig, …..kijkt vlug om zich heen….. Wat zal de aap doen???? Het is spannend……….hoe zal het aflopen????? Zal de aap toehappen???? Maar…..Het resultaat moeten wij afwachten geachte lezers en kijkers. Een ieder van ons houdt de adem in……stilte…..Er moét iets gebeuren……..Voor de uitslag, stem en luister vanaf morgen weer op ons. Zelfde tijd, zelf zender. Dan zal de winnaar bekend worden. ssssssst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *