ParadiseFM | Nederland wil instituut om in te kunnen grijpen; Curacao niet akkoord

Op vrijdag 10 juli overlegt de Rijksministerraad over een nieuwe miljoenenlening voor Curaçao, Aruba en Sint-Maarten. Curaçao vindt dat veel te krap | ANP

WILLEMSTAD – De Curaçaose regering zegt niet akkoord te kunnen gaan met de voorwaarde die Nederland stelt om in te stemmen met de oprichting van een instituut in Nederland, waarin Nederlandse experts de komende zeven jaar besluiten nemen die direct ingrijpen in de samenlevingen van Curaçao, Aruba en Sint-Maarten.

Curaçao noemt de houding van Nederland ‘volkomen onredelijk’. De voorwaarden zijn maandag naar Willemstad gestuurd. Op vrijdag 10 juli overlegt de Rijksministerraad over een nieuwe miljoenenlening voor Curaçao, Aruba en Sint-Maarten. Curaçao vindt dat veel te krap.

(De corona leningen zijn bedoeld om de financiële problemen op te vangen die worden veroorzaakt door de coronacrisis op de eilanden. Nederland stelt voorwaarden aan de leningen om daarmee hervormingen door te voeren die volgens staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties ‘broodnodig zijn’ en tot doel hebben het economische en financiële beleid van de landen te hervormen om ze zo weerbaarder te maken voor eventueel nieuwe crisissen in de toekomst.)

Bron: ParadiseFM

20 Reacties op “ParadiseFM | Nederland wil instituut om in te kunnen grijpen; Curacao niet akkoord

 1. Als je de huidige politiek de mogelijkheid ontneemt om te bepalen wat er met gekregen geld gebeurt dan is dat voor hun gelijk aan een straf.

  Als je op Curacao een huis wilt bouwen en je krijgt daar een hypoteek / lening voor, dan is het de bank die de aannemer betaald en elke stap wordt gecontroleerd.
  Want doe je dat niet dan komt er geen huis en het geld is op.
  Net zoals het nu met Curacao is.
  Ierdereen weet dat ook hier.

 2. Het is hoe dan ook triest om de lezen hoe politiek denkt over de Nederlanders die aan de andere kant van de wereld denken. Zelfs de asielzoekers die hier naar Nederland komen worden beter behandelt dan de Caribische Nederlanders. Minister Rutte u moet zich schamen om als Nederlander uw eigen volk te discrimineren . U zelf zegt tegen de Nederlandse volk sorry als u fouten maakt. En verwacht nu dat Caribische Nederlanders moeten boeten voor de fouten van de politicus van Curacao. Niet het volk moet getraft worden maar de overheid. Zij zullen geen honger lijden maar de curacaoenaren wel. U discrimineert ons minister Rutte!!!

 3. Commentpolis

  Deze reactie is verwijderd wegens strijd met de regels.

 4. ER zijn Curacaoenaars die je niet met een zak domme Euros kunt KOPEN!!!!!!

  Voor een bak eten en drank kan je anders heel wat stemmen kopen op Curacao

 5. Beste sr. Drechi
  U draagt door m.i.
  U dicht iemand iets toe wat niet klopt. Hoezo ‘mijn christelijke partij’? Overigens ik wens het u toe ‘er ooit uit te komen’, helaas is het dan al te laat voor diegenen die onder de armoedegrens mogen kreperen zoals zij al vele jaren doen. Grappig mijn Antilliaanse moeder heeft meer menslievendheid in zich dan u als ik althans zo uw onzinnige gebral lees.
  Shame on you!

 6. “Nederlandse experts gaan de komende zeven jaar besluiten nemen die direct ingrijpen in de samenlevingen van Curaçao, Aruba en Sint-Maarten”

  Toezicht en expertise die ten goede komen van de toekomst van de eilanden, is much needed aangezien de “regeringen” op las islas geen resultaten weten te behalen wat ten koste komt van de samenlevingen van Curaçao, Aruba en Sint-Maarten.

  Enigst resultaat voor hun is slechts gericht op eigen portefeuille. Dat is feit.

  “Curaçao” noemt de houding van Nederland ‘volkomen onredelijk’.

  As in : Eugene & Friends die zichzelf noemen Curaçao, zakkenvullers die geen reed geven om de toekomst van hun respectievelijke constituencies.

  It’s quite telling dat door deze hele crisis heen ze nooit en te nimmer met een plan van aanpak zijn gekomen op tafel.

  Enigste wat zij doen is schreeuwen : “no ta mucha manda mi ta” en dat soort drek ipv solutions.

 7. Fred Schiedam

  @Drechi:
  “ER zijn Curacaoenaars die je niet met een zak domme Euros kunt KOPEN!!!!!!” maar parafraserend “er zijn wel domme curacaoenaars die je met een zak aardappelen kan kopen” a la Dos Santos.

  Nederland vraagt aan Curacao om een gelijk wetgevingstraject als in Nederland te doorlopen, d.w.z. met het oog op de urgentie met terugwerkende kracht deze Rijkswet voorleggen aan het Parlement. Kennelijk is deze daadkracht te veel gevraagd aan Willemstad, want met veel leugens wordt geroepen alsof ze verkracht worden omdat Nederland deels een gift, deels een renteloze lening geeft én commitment voor 6 jaar ondersteuning met kennis op projectbasis. ‘t is te veel gevraagd aan ambtenaren om inzichtelijk te werken (of ze zijn ondeskundig) en zijn bang dat dit aan het licht komt? Of is het dat projectgelden niet naar familie en vriendjes doorgesluisd kunnen worden?
  Al met al werd er onbeschoft gereageerd richting Nederlandse belastingbetaler, waarmee Willemstad zijn eigen glazen ingooit. Zodadelijk vraagt men in Nederland zich af waarom Nederlandse militairen in Wllemstad ingezet moeten worden om deze windbuilen te beschermen tegen de eigen bevolking.

 8. Drechi pa bosnan Tur

  William,
  Alles staat of valt met of er controle is of niet!! Of zie ik dat verkeerd? Als je na de zoveelste keer merkt dat het maar niet ophoudt met miljarden te kosten, dan geef je toch niet meer? Zie ik dat verkeerd William?
  Nederland, en U zeker, beseft dat je respect moet verdienen. Je kan het niet afdwingen, want dan heeft het een teint van machtsmisbruik. Maar dat zal ik ook wel verkeerd zien.
  Het zal lang duren, het kan kort duren, maar ooit komen we er uit, met of zonder Nederland!!!!!! Ze houden hun geld maar. Geef het maar aan Griekenland, Spanje, Italie, Timboektu voor mijn part. It is not done op deze manier.
  Ik denk dat Cuba meer aan hulp krijgt dan “Curacao en onderhorigheden” zoals jullie dat plachtten te noemen.
  ER zijn Curacaoenaars die je niet met een zak domme Euros kunt KOPEN!!!!!!
  Breek me aub de bek niet open William. Laatst zei U nog “To be continued”… Inderdaad!!!
  Bedenk dat Max mijn hond nog veel meer voorbeelden van “s’ Neerlands” praktijken kan blaffen, die al degenen die ons onder het gazon wensen samen weg kunnen denken.
  Nogmaals Heer William: Hou die verdomde Euros maar. Aan mij zijn ze niet besteed. En dat noemt zich “Een Christelijke” partij……

 9. K. Bouter

  “de West-Indische Compagnie en herkolonisatie” …….

  Hoe zit het eigenlijk met de afkomst van S. Römer zelf.
  Zijn haar voorvaderen al eeuwen op het eiland of zijn het latere immigranten?
  Gezien haar uiterlijk lijkt ze mij geen afstammeling van een tot-slaaf-gemaakte.
  Misschien het onderzoeken waard.

 10. Beetje vreemde opmerking @sr. Drechi, ik vraag me dan ook af of het u eigenlijk wel interesseert dat er zoveel mensen het water aan de lippen staat, al voor COVID-19, en nu een groot gedeelte moet wachten of ze bij Mangusa wel een voedselpakket kunnen krijgen want er zijn helaas nog legio mensen die geen karchi hebben.
  Ik zie het niet als een jubelstemming. Ik vind het eigenlijk een complete afgang dat het zover heeft moeten komen en dat nog wel na het pompen van vele miljarden de afgelopen decennia, wat gewoon verdampt is, het oplopen van de armoede, belabberde gezondheidszorg, belabberd onderwijs, nooit een sluitende begroting te kunnen indienen, geen jaarrekening ’17/’18 etc etc.
  Vreemd eigenlijk dat ik u daar nooit over hoor.

 11. Fred Schiedam

  Met haar gifverhaal over de West-Indische Compagnie en “herkolonisatie” schijt Suzy op het bord waarvan Curacao eet. Zij liet zich in de persconferentie gelden als vertegenwoordiger van de kliek graaiers en uitvreters.

  De oprichting van de nu bestreden “entiteit” is door Nederland op 15 mei jl. aangekondigd; of de gevolmachtigde minister van Curacao heeft zijn taak versloft door niet goed contact te houden met de betrokken Ministeries óf hij heeft dat wel gedaan, dus Ruggenaath wist van alle ins and outs.

  Willemstad heeft zich nu behoorlijk in de kaart laten kijken met dit gebrek aan daadkracht

 12. Drechi pa bosnan Tur

  @Wim en de rest die thans in een jubelstemming zijn:
  Dan steek je het geld toch in een gat waar de zon er niet bij kan? Sit on it and rotate Dames!! Dan niet!!!!!
  Jullie kennen mij ondertussen met naam en toenaam.
  “Hinka bosnan sen den bosnan ………

 13. Dan geen hulp. NL hou uw poot stijf.
  Wie denken die clowns wel wie zij zijn? Er zijn de afgelopen decennia wel een aantal ‘miljard’ deze kant opgegaan.

 14. Lionfish

  De nederlandse belastingbetaler heeft al veel te lang geduld gehad met deze rots. Drogredenen en uitvluchten.

 15. Je kan ook niet akkoord gaan. Maar Kennedy.. Je beschermt je politieke vriendjes wel maar zij beschermen jou niet

 16. Stad…Willemstad…Knops…KMA..luchtmacht…nu Stadsmarinier Willemstad….knallen met die handel…en doorgaan!

 17. @ Gerrit, waar haal jij die krachtdadige en onafhankelijke bestuurders vandaan, toch niet op Korsow??

 18. Prima Rhuggenaath, dan ga je toch gewoon niet akkoord. Alleen jammer dat je door je eigen ego het land en zijn inwoners definitief over de klip jaagt. Aan de andere kant kunnen we nadat het stof is opgetrokken met daadwerkelijke krachtdadige en onafhankelijke bestuurders een nieuwe start maken.
  Ondertussen zal Nederland ervoor zorgen dat we niet verhongeren.

 19. Mooi, dan stel ik voor dat de voor Curacao gereserveerde honderden miljoenen naar de door Corona getroffen Nederlandse bedrijven gaan.

  Thank you, dank u, masha danki, danke schon, merci beaucoup, gracias zou Chos Romero zeggen.

 20. Abraham Mossel

  Oke, dan niet rijke ambtenaren en tot de nek gevulde Amparo’s en Co, Knops alleen voedselpakketten en electra op de bon net zoals in de 2e wereld oorlog, kijken of het verwende volk nog zo’n grote bek hebben als hun huizen worden leeg geroofd door de arme sloebers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *