ParadiseFM | Martina: “NOW-regeling erg belangrijk voor Curacao”

Volgens Martina hebben Curaçaose bedrijven na meer dan drie maanden coronacrisis is bij veel bedrijven de bodem van de reserves bereikt | Persbureau Curacao

WILLEMSTAD – Volgens minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina is de zogenaamde NOW-regeling erg belangrijk voor Curaçao. Via de regeling kunnen bedrijven financiële steun krijgen in de coronacrisis.

In de maand juni hebben 938 bedrijven steun gevraagd. Dat heeft betrekking op zo’n 12.500 werknemers. In totaal is er 26.5 miljoen Naf in juni uitgegeven. Curaçao krijgt geld van Nederland voor de NOW-regeling. Martina wil dat de regeling ook in juni, augustus en september wordt doorgezet.

Ook heeft Curaçao aan Nederland gevraagd dat ook Curaçaose bedrijven zich kunnen aanmelden voor een eenmalige regeling voor de tegemoetkoming vaste lasten voor bedrijven.

Volgens Martina hebben Curaçaose bedrijven na meer dan drie maanden coronacrisis is bij veel bedrijven de bodem van de reserves bereikt. De regeling biedt een eenmalige tegemoetkoming ter aanvulling van de reserves.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | Martina: “NOW-regeling erg belangrijk voor Curacao”

 1. Ik vind hem heel moeilijk kijken , ik denk dat er een scheet hem dwars zit
  Veemd , heel vreemd .

 2. Hoe veel procent van het niet geld komt werkelijk terecht bij onderners? Misschien is daarin de reden te vinden waarom Martina de now regeling zo belangrijk vindt. Niet voor de ondernemers, dat zijn burgers en het geen geheim dat die zo hoog op de prioriteiten lijst staan dat ze niet genoemd hoeven te worden

 3. Martina pronkt met andermans geld. Zelf heeft hij niets te bieden, geen enkel reeel voorstel. Anderzijds, hij heeft ook weinig opties als gevolg van jarenlang mismanagement van Curacao.

 4. opmerker

  In de maand juni 26.5 miljoen voor 12.500 werknemers? Dat is 2120.- per werknemer?
  Waar haalt de regering de tegemoetkoming voor bedrijven vandaan?
  Niet uit eigen lege schatkist.

 5. Abraham Mossel

  Martina, bekend staand als de man met het waterhoofd, waar geen water in zit maar zaagsel. En daar staan die 1000 koeien op zonder vreten.

 6. Martina kletst uit zijn slappe nek.
  Veel maar dan ook veel kleine bedrijfjes, nota bene ingeschreven bij de KvK hebben niets gekregen.
  A.s. zaterdag is er op Hoyer meen ik Barrio pa Barrio daar komt het uitgebreid weer aan de orde. Eveneens a.s. zondagochtend.
  Als je als overheid familieleden voorrang geeft aan de regeling dan blijft er zoals te doen gebruikelijk niks over voor hen die het hard nodig hebben.
  Ik ken er zo al een 5-tal, zij zouden a.s. zaterdag inspreken.
  Sorry maar Martina heeft geen enkel recht van spreken in deze eerst oplossen dan kletsen.

 7. Curacao revisited

  kunt u eindelijk eens met beleid komen meneer Martina?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *