ParadiseFM | Om 11.30 persconferentie over strenge NL voorwaarden

Nederland wil binnen een paar dagen een ja-woord van Curaçao, anders krijgt het geen nieuwe corona lening. | Antilliaans Dagblad

WILLEMSTAD – De Curaçaose regering geeft vandaag een persconferentie over de voorwaarden voor de nieuwe corona leningen die gisteren vanuit Nederland zijn ontvangen.

Volgens het kabinet-Rhuggenaath gaan een deel van de voorwaarden in tegen de rechten die volgens het Statuut zijn gegarandeerd. Daarmee wordt de democratie aangetast, zo stelt de regering en kan er geen sprake zijn van een akkoord. Nederland wil binnen een paar dagen een ja-woord van Curaçao, anders krijgt het geen nieuwe corona lening.

Eén van de punten waarover Curaçao boos is, is het feit dat Nederland als voorwaarde stelt dat het Curaçaose parlement een nieuwe consensus rijkswet aanneemt.

De voorwaarden die Nederland stelt noemt Curaçao compleet tegen de geest van het Statuut dat de nadruk op samenwerking legt en niet op het opleggen van drastische en ondemocratische veranderingen.

Bron: ParadiseFM

7 Reacties op “ParadiseFM | Om 11.30 persconferentie over strenge NL voorwaarden

 1. Fred Schiedam

  Suzy kan ongetwijfeld wel een voordelige lening regelen bij de bevriende relaties bij de Vidanova-bank om een failissementsschuld aldaar weg te poetsen.

 2. Dan regel je het zelf Kennedy..

 3. Wie betaald bepaald.
  @ Tuna, what’s new? Nederland krijgt toch altijd de vinger gewezen wat men ook doet, zoals men op Curaçao zegt, e lampi a dal mi kabes!
  Door nee te zeggen dwingt Rhuggenaath zichzelf alsnog in een positie door noodgedwongen (noodwet?) in te grijpen bij de dikbetaalde directeuren en talloze commissarissen van de semioverheid nv’s alsmede de gefortuneerde bevolking, pensionado’s etc. op Curaçao.

 4. Huilie huilie voor de Buhne.
  Lage lening accepteren of niks andere manier is er niet.

 5. ericlapas

  Het valt wel op dat de toon bij de persconferenties steeds anders wordt, Figaroa is niet zo arrogant meer naar de pers toe want het kabinet heeft nu de pers hard nodig.

  Vraag me af wat iemand als Mahar Isenia de hele dag doet, de man is een nietsnut die zijn zakken van ons belastingcentjes vult. Blijkbaar weer een vriendje van PIN en Camelia Romer die geen andere baan kan vinden.

  Zal zo wat chips en cola halen voor bij de persconferentie niet voor mij maar mijn dochter van 8 en haar vriendtjes en vriendinnetjes amuseren zich kostelijk.

 6. Wat ik een week geleden al zei: Het is wachten op het moment dat we Nederland de schuld kunnen geven, het komst steeds dichterbij.

 7. Abraham Mossel

  WE zullen zien hoe Lilliputer Ruggie in opdracht van de elite zich uit deze door curacrim zelf over zich heen geroepen wurg greep gaat lullen, misschien heeft Bululu met als roepnaam LULO deze nacht een oplossing voor de crim en tegengas tegen NL op papier kunnen flansen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *