28 C
Willemstad
• zaterdag 8 mei 2021 12:00

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...

Ingezonden | Curaçao op weg naar een dictatuur?

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Twaalf partijen melden zich voor verkiezingen Aruba

Oranjestad - Met het indienen van de kandidatenlijsten hebben twaalf politieke partijen officieel laten weten mee te willen doen aan de Statenverkiezingen van 25 juni. Vanwege corona...

AntilliaansDagblad | Méér ‘gratis’ graven nodig

Willemstad - Doordat er nu meer overledenen zijn als gevolg van corona en er door de crisis meer mensen zijn die geen geld hebben voor een begrafenis...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaRadio Paradise FMParadiseFM | MFK eist aftreden van Jesus-Leito

ParadiseFM | MFK eist aftreden van Jesus-Leito

het bouwwerk dat er nu staat, kan volgens de partij niet door de beugel | Extra

Oppositiepartij MFK vindt dat minister Zita Jesus-Leito van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning moet aftreden vanwege de hellingbaan bij Grote Knip. Dat zegt de leider van de partij, Gilmar ‘Pik’ Pisas.

Als ze per 12 november niet zelf aftreedt, zal de MFK volgens Pisas een openbare vergadering van het parlement oproepen en een motie van wantrouwen tegen haar indienen.

Volgens Pisas is de partij niet tegen het project bij Grote Knip, de partij steunt het idee dat het strand beter toegankelijk wordt voor minder validen. Maar het bouwwerk dat er nu staat, kan volgens de partij niet door de beugel.

Volgens Pisas heeft Zita Jesus-Leito op 30 oktober in een televisie-interview het project nog geprezen. Op 6 november zei ze dat er geen vergunning is gegeven voor de hellingbaan.

De minister moet volgens de oppositiepartij aftreden omdat ze zich onbetrouwbaar heeft getoond. Ook wil hij dat de partij PAR excuses aan de bevolking van Curaçao aanbiedt voor de misinformatie rond het bouwwerk.

Bron: ParadiseFM

Dit artikel is geplaatst in

15 reacties

 1. De pot verwijt de ketel etc…
  Maar de pot heeft wel een punt.
  Eerlijk is eerlijk.
  Het is een flut minister, net als de meeste ministers de afgelopen 50 jaar.

  Weggaan, wat betekent dat?
  Behoud van salaris?
  Dan is haar vetrek een lachertje!

 2. @JM, ik zeg niet, dat deze minister aan moet blijven, bedoel dat mfk de laatste is die dit mag eisen,, omdat ze zelf niks anders hebben gedaan als liegen en bedriegen en gappen, en wat betreft tekeer gaan, breek me de mond niet open over dat stel asos van zgn parlementariers oppositie.

 3. @ Kaat,

  Het feit dat de MFK een criminele organisatie is sluit niet uit dat zij in dit geval een correcte opstelling hebben. Jouw redenatie volgende zou Leito gewoon moeten blijven zitten, ondanks het feit dat ze de ene na de andere leugen de wereld ingooit, alleen omdat de MFK het opmerkt.
  Liegen in de politiek is een doodzonde, daar rest alleen aftreden.

 4. Een minister is politiek verantwoordelijk voor:

  Het handelen en nalaten van de bewindslieden
  Het handelen en nalaten van de ambtelijke dienst.

  Dus eigen handelen en nalaten en verandwoordelijk voor het handelen of nalaten van de ambtelijke dienst.
  Daar worden zowel de minister als de verandwoordelijk ministers voor betaald. De minister is dus verantwoordelijk voor het handelen van de ambtelijke dienst en als zij die niet onder controle heeft schiet ze dus tekort en moet ze daarvoor de politieke consequenties aanvaarden en maatregelen nemen. Het op non actief stellen is onvoldoende als zij haar ambtelijke dienst niet onder controle heeft moet ze zelf ook aftreden. Kan er gelijk weer een vriendje aan een baan geholpen worden.

 5. @JM, grapjas de mfk heeft nooit iets anders gedaan dan liegen en bedriegen. Neem anders ‘n kijkje in bon futuro en costantia, naar pisas zelf en c cooper met belastingfraude, slinkse manieren met gronden verkopen, met z’n vluchtheuvels. Met mljn verkwanselen , dacht dat je daarvan op de hoogte was. Pretbanen uitdelen door pisas, reizen naar china, waar hij totaal geen kaas van gegeten had, ga zo maar door.

 6. Ben het niet vaak met de MFK of Drechi eens, maar in dit geval wel. Deze minister behoort op te stappen. De manier waarop zij haar departement denkt te moeten runnen past niet in onze democratie. Liegen en bedriegen behoort niet tot het takenpakket van een minister.
  Zij is eindverantwoordelijk voor haar ministerie en fouten die daar worden gemaakt behoort zij te accepteren als haar fouten. Tekeer gaan als een dictator is niet wat wij van een minister mogen verwachten.

  De PAR doet er goed aan om zo snel mogelijk afstand te nemen van deze minister, dit gedrag behoort niet tot het gedachtengoed van de PAR (althans, dat zou men mogen verwachten).
  En voor de goede orde, ik heb nooit op de PAR gestemd en zal dat in de toekomst ook nooit gaan doen.

 7. Kijk op de achtergrond op de foto de oerdomme dj Doran eens zitten.

  Hij heeft geen idee waarover gesproken wordt maar denkt ongetwijfeld aan zijn salarisstrookje van 14K voor een 4 urige werkweek.

  Wat een payaso.

  Wat denkt de eigenaar van Miles hiervan?

 8. En het wandelende strafblad Jacinta Constantia mag wel in de Staten blijven zitten?

  Pik Pisas is de grootste lolo van Soto, en hij met zijn hele corrupte MFK kliek het bewijs dat we een apeneiland zijn zoals de eigenaar van Miles het noemde.

 9. Wat een giller. Over onbetrouwbaar gesproken in relatie tot de MFK. Zelfreflectie is weer eens ver te zoeken. De enige reden waarom deze clown hoog van de toren blaast, is omdat zijn maatje Mac Cijntje op non-actief is gezet. Wat volgens mij allang had moeten gebeuren. Was het niet Cijntje die andere volstrekt zinloze rotondes op het eiland heeft laten aanleggen? I.p.v. van de drukte van het verkeer op bepaalde plaatsen te ontlasten, werd juist tegendeel bereikt.

 10. Pompador Pisas heeft weer wat te mopperen. Wat moeten we toch met dit soort 3e rangs bestuurders? En straks als Gerrit S. weer op vrije voeten is en weer verder kan gaan met zijn negatief en calcitrant crimineel anti-democratisch straatgedrag wordt het nog erger. Hij gaat dan weer de spreekbuis-jojo uithangen voor Gerrit. Het is te hopen dat, in navolging van de ondergang van Trump (inmiddels bevorderd tot 2e rangs stripfiguur) dit ook gaat gebeuren met onze eigen rotte plekken in de politiek. Dat zou mooi zijn, heel mooi, en zoveel beter voor ons Land. Hallelujah!

 11. Ach ja, Jesus Leito heeft zich onbetrouwbaar getoond, dat doen alle mfk-ers al vanaf 2010, de dievenbende. Heeft pisas al excuses jegens de bevolking getoond voor de honderden uitgedeelde pret-banen en excuses voor het eiland in de vernieling storten. Hoogste tijd dat de hele mfk opsodemieterd. Geboefte.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties