27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 06:37

ParadiseFM | Steven Croes voorgedragen als Onderwijs-minister

De 40-jarige Croes is momenteel werkzaam bij trustkantoor Citco op Curaçao.

Steven Croes is voorgedragen als nieuwe minister van Onderwijs in het kabinet-Rhuggenaath. Dat meldt de Amigoe.

Minister-president Eugene Rhuggenaath heeft sinds januari van dit jaar de post vervuld. Maar vier maanden voor de verkiezingen wil hij de functie alsnog overdragen.

De 40-jarige Croes is momenteel werkzaam bij trustkantoor Citco op Curaçao. Hij heeft vooral in de financiële sector gewerkt. Voordat Croes benoemd kan worden worden, moet hij eerst een screeningsproces positief doorlopen. Het Openbaar Ministerie bevestigt dat er een kandidaat wordt gescreend, maar wil geen naam noemen.

Eind januari stapte Marilyn Alcalá-Wallé op als minister van Onderwijs. Ook de post van minister van Gezondheid, Natuur en Milieu is nog open na het vertrek van Suzy Camelia-Römer op 24 juli van dit jaar.

Het lijkt er op dat de coalitie ook die functie binnenkort wil invullen met een nieuwe kandidaat.

Bron: ParadiseFM

10 reacties

 1. @Frida, De heer is relation Manager. Een beroep dat goed bij hem past want hij heeft die positie dankzij zijn relaties (en familie banden). Niet om zijn kwaliteiten. In Nederland was hij gewoon een administratief mannetje dat orders opvolgden.

 2. Na zijn buren (Edward Heereveen 30 miljoen en mafiameid Stella van Rijn coordinatrice commissie INTEGRITEIT) gaat Ruggenaath nu zijn Citco collega’s in de watten leggen?

 3. NB
  Dat je 4 maanden voor de verkiezingen nog iemand voordracht kan alleen maar as usual nepotisme zijn. Lijkt me dat je die 4 maanden nog wel erbij kan nemen in dit geval vwb onderwijs dit om de overheidsuitgaven enigszins te sparen. Schoften zijn het.

 4. Je blijft lachen op deze klip , ook Rhuggenaath is al heel lang de kluts kwijt .
  Alles is zichtbaar op het eiland , nos ku nos
  Pero ja nos mes por .

 5. Relationship managers zijn geen” cijfertjes” mannetjes, maar softe professonals. Maar ja, nu hebben we ook een financial “genius” als minister van financien. Hhahahaha. Echt planet of the apes.

 6. @frida
  Er is een candidaat vanuit het onderwijs die uitermate geschikt zou zijn voor deze ministers post.
  Maar ja, PAR is nog niet zo modern dat ze openlijke lesbians een minister post durven geven.
  Dus mag het onderwijs het doen met een cijfertjes mannetje vanuit de CITCO.
  Gemiste kans en vrees dat de leerlingen en docenten in deze weer aan het kortste eind gaan trekken.

 7. Blijkbaar wordt iedereen die door de financiele sector wordt uitgekotst die politiek ingestuurd en is familie smeets de eigenaren van de par.

 8. Is er niemand die in het onderwijs capabel is en ervaring mee heeft om het nodig te maken iemand uit de financiele sector te benoemen? Dat kan tog niet!!!

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Meer recente reacties