ParadiseFM | Politieke strijd op Sint-Maarten over stap naar dekolonisatiecommissie

Het parlement van Sint-Maarten wil in mei 2021 een Ronde Tafel Conferentie organiseren en heeft het advocatenkantoor Coharis Law Group in Washington in de arm genomen.

Op Sint-Maarten is deze week een politieke strijd losgebarsten over een rechtzaak die het parlement wil aanspannen tegen Nederland.

Eerder nam het parlement een motie aan om een proces bij de Verenigde Naties te beginnen tegen Nederland. Dat land zou het dekolonisatieproces met de Antilliaanse eilanden nooit hebben afgerond. Volgens het parlement van Sint-Maarten moet Nederland meer doen om alle eilanden van het Koninkrijk zo autonoom mogelijk te laten zijn.

Ook wil de volksvertegenwoording herstelbetalingen vragen voor de schade die is aangericht in de koloniale tijd. Op Sint-Maarten heeft de partij PFP vragen gesteld over de maandelijkse kosten van 7000 Amerikaanse dollar aan een Amerikaans advocatenbureau die het parlement wil gaan betalen.

Het parlement van Sint-Maarten wil in mei 2021 een Ronde Tafel Conferentie organiseren en heeft het advocatenkantoor Coharis Law Group in Washington in de arm genomen. Ook zijn de parlementen van Curaçao en Aruba gepolst om hierin mee te doen.

Bron: ParadiseFM

2 Reacties op “ParadiseFM | Politieke strijd op Sint-Maarten over stap naar dekolonisatiecommissie

 1. Laten er maar herstelbetalingen komen van de corrupte ambtenaren en politici van Sint Maarten die miljoenen hebben gekost.

 2. Ik blijf mij maar weer verbazen over dit nonsens, 7000,– usd maandelijks betalen aan een Amerikaanse advocaten kantoor die wijselijk genoeg een aantal jaartjes de minder geschoolde parlementsleden van de eilanden aan het lijntje zeker zal houden.
  Een referendum die ongetwijfeld vele malen goedkoper is, met alleen 2 opties: Totale onafhankelijk of Gemeente van Nederland.
  Maar nee, de parlementairiers zijn bang hun riante inkomsten met niets doen, kwijt te raken indien het volk voor gemeente kiest.
  Zelfs Charlie Bolo Cooper die in het verleden niets metr de Makamba’s te maken wil hebben is momeenteel niet te porren voor een referendum.
  Ze zijn allemaal bang dat meer dan 70% de bevolking niets te maken wil hebben met een Korsow independiente.
  Allemaal hebben de zelfde mening: Referendum momenteel niet opertun.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *