31 C
Willemstad
• vrijdag 12 augustus 2022

Laatste reacties

ParadiseFM | Politieke strijd op Sint-Maarten over stap naar dekolonisatiecommissie

Het parlement van Sint-Maarten wil in mei 2021 een Ronde Tafel Conferentie organiseren en heeft het advocatenkantoor Coharis Law Group in Washington in de arm genomen.
Op Sint-Maarten is deze week een politieke strijd losgebarsten over een rechtzaak die het parlement wil aanspannen tegen Nederland.

Eerder nam het parlement een motie aan om een proces bij de Verenigde Naties te beginnen tegen Nederland. Dat land zou het dekolonisatieproces met de Antilliaanse eilanden nooit hebben afgerond. Volgens het parlement van Sint-Maarten moet Nederland meer doen om alle eilanden van het Koninkrijk zo autonoom mogelijk te laten zijn.

Ook wil de volksvertegenwoording herstelbetalingen vragen voor de schade die is aangericht in de koloniale tijd. Op Sint-Maarten heeft de partij PFP vragen gesteld over de maandelijkse kosten van 7000 Amerikaanse dollar aan een Amerikaans advocatenbureau die het parlement wil gaan betalen.

Het parlement van Sint-Maarten wil in mei 2021 een Ronde Tafel Conferentie organiseren en heeft het advocatenkantoor Coharis Law Group in Washington in de arm genomen. Ook zijn de parlementen van Curaçao en Aruba gepolst om hierin mee te doen.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

2 reacties

 1. Ik blijf mij maar weer verbazen over dit nonsens, 7000,– usd maandelijks betalen aan een Amerikaanse advocaten kantoor die wijselijk genoeg een aantal jaartjes de minder geschoolde parlementsleden van de eilanden aan het lijntje zeker zal houden.
  Een referendum die ongetwijfeld vele malen goedkoper is, met alleen 2 opties: Totale onafhankelijk of Gemeente van Nederland.
  Maar nee, de parlementairiers zijn bang hun riante inkomsten met niets doen, kwijt te raken indien het volk voor gemeente kiest.
  Zelfs Charlie Bolo Cooper die in het verleden niets metr de Makamba’s te maken wil hebben is momeenteel niet te porren voor een referendum.
  Ze zijn allemaal bang dat meer dan 70% de bevolking niets te maken wil hebben met een Korsow independiente.
  Allemaal hebben de zelfde mening: Referendum momenteel niet opertun.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Thursday, July 28, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 28 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Wuite reminds The Hague to include Caribbean Netherlands

THE HAGUE--Member of the Second Chamber of the Dutch Parliament Jorien Wuite of the Democratic Party D66 on Thursday reminded the Dutch government of the fact that...

Democracy now! | Wednesday, July 27, 2022

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience...

Extra | Journaal 27 juli 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | Jacobs: Secret audio recordings create a dangerous precedent

PHILIPSBURG--Prime Minister Silveria Jacobs (National Alliance) does not condemn the threats made by Minister of Public Housing, Environment, Spatial Development and Infrastructure VROMI Egbert Doran (National Alliance)...