28 C
Willemstad
• zaterdag 8 mei 2021 19:12

NOS | Premier Rutte: Europese covid-reispas misschien pas in augustus

Sander van Hoorn De covid-pas, de QR-code waarmee Europeanen deze zomer makkelijker op reis moeten kunnen in de EU, is er misschien pas in augustus. Dat heeft premier...

Extra | Aubert Wiels: E motibu real di asesinato di Helmin Wiels un dia lo sali na kla

WILLEMSTAD. – Ayera despues di 8 aña ainda famianan no a haña trankilidat pa por sera e kaso di asesinato di Helmin Wiels. Esaki pa e echo...

ParadiseFM | D66: ‘Zo snel mogelijk vaccinatiecertificaat voor Caribische delen koninkrijk’

D66 wil zo snel mogelijk een digitaal groen certificaat voor gevaccineerden in de Caribische delen van koninkrijk. Dat blijkt uit Kamervragen van partijleden Jorien Wuite en Jan...

PBC | Ook VBC roert zich om strenge coronamaatregelen

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het draagvlak voor de coronamaatregelen van de Curaçaose regering brokkelt verder af. Na Chata roert ook de Vereniging Bedrijfsleven Curaçao zich. Die wil af...

PBC | Zes mensen positief, opnieuw laag besmettingsratio

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Vandaag testten zes mensen positief op Corona op een totaal van 636 afgenomen PCR-testen. Dat geeft een testratio van net geen 1 procent. Deze...

DH | Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank...
- Advertisement -spot_img
HomeLandenArubaParadiseFM | Politieke strijd op Sint-Maarten over stap naar dekolonisatiecommissie

ParadiseFM | Politieke strijd op Sint-Maarten over stap naar dekolonisatiecommissie

Het parlement van Sint-Maarten wil in mei 2021 een Ronde Tafel Conferentie organiseren en heeft het advocatenkantoor Coharis Law Group in Washington in de arm genomen.
Op Sint-Maarten is deze week een politieke strijd losgebarsten over een rechtzaak die het parlement wil aanspannen tegen Nederland.

Eerder nam het parlement een motie aan om een proces bij de Verenigde Naties te beginnen tegen Nederland. Dat land zou het dekolonisatieproces met de Antilliaanse eilanden nooit hebben afgerond. Volgens het parlement van Sint-Maarten moet Nederland meer doen om alle eilanden van het Koninkrijk zo autonoom mogelijk te laten zijn.

Ook wil de volksvertegenwoording herstelbetalingen vragen voor de schade die is aangericht in de koloniale tijd. Op Sint-Maarten heeft de partij PFP vragen gesteld over de maandelijkse kosten van 7000 Amerikaanse dollar aan een Amerikaans advocatenbureau die het parlement wil gaan betalen.

Het parlement van Sint-Maarten wil in mei 2021 een Ronde Tafel Conferentie organiseren en heeft het advocatenkantoor Coharis Law Group in Washington in de arm genomen. Ook zijn de parlementen van Curaçao en Aruba gepolst om hierin mee te doen.

Bron: ParadiseFM

2 reacties

 1. Ik blijf mij maar weer verbazen over dit nonsens, 7000,– usd maandelijks betalen aan een Amerikaanse advocaten kantoor die wijselijk genoeg een aantal jaartjes de minder geschoolde parlementsleden van de eilanden aan het lijntje zeker zal houden.
  Een referendum die ongetwijfeld vele malen goedkoper is, met alleen 2 opties: Totale onafhankelijk of Gemeente van Nederland.
  Maar nee, de parlementairiers zijn bang hun riante inkomsten met niets doen, kwijt te raken indien het volk voor gemeente kiest.
  Zelfs Charlie Bolo Cooper die in het verleden niets metr de Makamba’s te maken wil hebben is momeenteel niet te porren voor een referendum.
  Ze zijn allemaal bang dat meer dan 70% de bevolking niets te maken wil hebben met een Korsow independiente.
  Allemaal hebben de zelfde mening: Referendum momenteel niet opertun.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties