30 C
Willemstad
• dinsdag 26 oktober 2021 10:47

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Meer ontslagen bij Insel Air, MD 80 wordt niet meer ingezet

Directeur Filiatreault zou zijn koffers pakken | Extra

Er zullen meer ontslagen vallen bij Insel Air. Dat heeft financieel directeur André Delger laten weten aan vakbondsleider Wendell Meulen van UGTK/Cadmu. Dat heeft de laatste tegenover de Amigoe verklaard.

De luchtvaartmaatschappij heeft hem op de hoogte gesteld van het feit dat er niet meer gevlogen gaat worden met de MD 80. Dat toestel staat al geruime tijd aan de grond omdat het een zogenoemde C-check moet ondergaan.

Volgens Meulen zei Delger dat het financieel niet goed gaat met de organisatie. Om hoeveel ontslagen het gaat is niet bekend. Delger zelf wilde het bericht niet bevestigen. Een geplande vergadering vanmorgen met de vakbond ging niet door omdat de Insel Air directeur alleen wilde praten met de leider van de bond, niet met andere bestuursleden erbij, meldde Meulen.

- Advertentie -

Ceo Edward Heerenveen van Insel Air heeft vanmorgen tegenover Direct Media bevestigd dat gisteren het besluit is genomen om niet meer met de MD 80 te vliegen. Verder had hij begrepen dat directeur Gilles Filiatreault bezig was zijn koffers te pakken.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

Dit artikel is geplaatst in

7 reacties

 1. @justsaying. Maar Winair deed die route met PAWA toestellen!

  @ikke, Des meer te reden om geen dure jongens te halen.. kost alleen maar meer geld.

  @joep, Opvallend want de MD-80 was juist nodig voor de basis plus toch? om juist winst te draaien. Vluchten naar Surname, SXM, Miami en Santo Domingo. Hoe gaan ze dat doen zonder MD80?

 2. 100 miljoen, 33 miljoen wat maakt het uit. Deze regering strooit met belastinggeld. En nijna niemand stelt kritische vragen omdat, omdat, huh?

 3. Het wordt tijd dat dit management persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld voor deze miskleun. Nog voordat de MD-80 de lucht in ging heb ik al aangegeven dat het een idioot plan was, dat men geen routes had, dus geen opbrengsten, maar wel de volle kosten van het instandhouden van deze kist. Niet alleen het onderhoud, maar ook het personeel, afhandeling, you name it. Bovendien kun je met 1 vliegtug geen rendabele routes opzetten, dat weet iedereen die ook maar enigzins iets afweet van de luchtvaart.

  Meer dan een jaar geleden heb ik ook al aangegeven dat de enige manier van overleven voor Insel een ‘lean and mean’ organisatie zou zijn oftewel minimum aan personeel, een haalbaar vluchtschema en wanneer je dat dan bekijkt zou een fusie met Divi Divi niet zo ongunstig zijn.
  Divi Divi draait goed, draait zoals het hoort, Insel maakt er een puinhoop van.
  Er worden nog altijd filmsterren salarissen betaalt voor personen die eigenlijk niets meer te zoeken hebben bij Insel. Heerenveen heeft de tent onder zijn bewind de grond in geholpen en behoort derhalve te worden ontslagen. Lippinkhof voor marketing ? Leuk bij een grote maatschappij, maar wanneer je op slechts een paar bestemmingen vliegt dan heb je geen dure marketing manager meer nodig.
  Filiatreaut heeft zijn zakken gevuld en wederom een maatschappij ten onder geholpen. Wie deze man hier naartoe heeft gehaald heeft duidelijk niet zijn CV nagezocht.

  Wat Insel nu nog nodig heeft is hooguit 50 a 60 man personeel en dat is inclusief onderhoud. Meer is niet nodig om deze 2 kisten in de lucht te houden.

  En wellicht moet de belastingbetaler ook maar eens bij Ys gaan aankloppen. Zijn ondeskundige analyse is er de oorzaak van dat we nu 33 miljoen kwijt zijn en daar in het geheel niets voor terug zullen zien.

  Het is jammer dat de overheid en Insel niet hebben gezocht naar capabel management op het eiland. Ze zijn aanwezig, ik ken genoeg mensen die Insel wel op de rails hadden kunnen zetten. In plaats daarvan heeft men gegokt en verloren. Niet door een tegenzittende markt, maar gewoon door pure onkunde.

 4. @ Ikke “Laat het toch klappen en steun Dividivi.”

  100% mee eens. En zorg dat Winair de route van en naar SXM weer oppakt. Helemaal nu PAWA 3 maanden niet meer vliegt moet er wel een alternatief zijn. Voor deze oplossing had medio 2016 al moeten worden gekozen. Dat had de gemeenschap veel geld bespaard. Banen gaan toch alsnog verloren.

 5. En dan wat? Gaat een nieuwe ceo het opeens op een magische wijze allemaal goed kunnen maken? Inselair is verloren, de schuld zal ondertussen wel richting de 300 miljoen gaan en ze kunnen met moeite een fokker in de lucht houden. Laat het toch klappen en steun Dividivi.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Extra | Journaal 25 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

PBC | Tickets naar Curaçao rond kerst kunnen oplopen tot boven de 10.000 gulden

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Wie rond de kerstdagen naar Curaçao wil vliegen moet zijn vluchtdagen zorgvuldig uitkiezen. Ga je in het nieuwe jaar terug, dan kunnen de prijzen...

PBC | Toeristische sector Curaçao bezorgt over QR-code

Persbureau Curacao De toeristische verblijfssector op Curaçao maakt zich zorgen over de onlangs aangekondigde maatregelen rond de invoering van de QR-code. Die is te abrupt ingevoerd. Chata, die...

PBC | Aantal vaccinaties op Curaçao passeert de grens van 100.000

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Op Curaçao is dit weekend de 100.000 bewoner gevaccineerd. Het gaat om de eerste prik. Bijna 92.000 van hen hebben inmiddels een tweede prik...

DolfijnFM | Premier Aruba ontkent banden met lokale drugskartels

De premier van Aruba, Evelyn Wever-Croes ontkent geruchten dat zij hechte banden heeft met de lokale drugsmaffia. Die zou geleid worden door haar familie. De geruchten werden verspreid...

DolfijnFM | Maar een persoon positief getest

Vandaag slechts één positieve test op bijna 1400 afgenomen coronatests. Met veertien patiënten die hun isolatie mochten beëindigen komt het totaal aantal actieve cases in Curaçao op...
- Advertentie -