ParadiseFM | Cft: geen aanwijzing ondanks tekort op begroting Curaçao

Voorzitter Raymond Gradus van het College financieel toezicht (Cft)

Voor het eerst sinds 2012 heeft Curaçao een tekort op de begroting en voldoet daarmee niet aan de normen uit de Rijkswet financieel toezicht. Toch blijft een advies aan de Rijksministerraad om een aanwijzing te geven uit.

Voorzitter Raymond Gradus van het College financieel toezicht (Cft) vindt dat minister van Financiën Kenneth Gijsbertha het Cft grotendeels tegemoet komt en dat de meeste bezwaren zijn verholpen. Dat zei hij gistermiddag tijdens een persconferentie en het Antilliaans Dagblad schrijft hierover.

Het voorlopig tekort bedraagt volgens de laatste prognose 116 miljoen gulden en moet zo snel mogelijk ‘gecompenseerd’ worden. De regering-Rhuggenaath, die halverwege 2017 aantrad, had al in december een pakket aan maatregelen voorbereid. Afgelopen maandag is een bijgesteld pakket voorgelegd aan het Cft.

Bron: ParadisFM

2 Reacties op “ParadiseFM | Cft: geen aanwijzing ondanks tekort op begroting Curaçao

  1. Ga het geld terug halen bij de politici die wanbeleid hebben gevoerd!

  2. Gezien de huidige situatie waarin onze economie zich bevindt was de gestaagde achteruitgang, krimp en stilstand niet meer te ‘verdoezelen’. Prima job José Jardim e.a.! Cft kan niet anders en geeft hiermee duidelijk aan hoe ‘rekbaar’ de normen van de Rijkswet financieel toezicht werkelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *