ParadiseFM | Kabinet wil gratis onderwijs wegbezuinigen, alleen vergoeding voor lagere inkomens

Ook retainerovereenkomsten met advocatenkantoren op de schop

Het gratis onderwijs wordt afgeschaft. Dat zal, als het aan het kabinet-Ruggenaath ligt, gebeuren met ingang van het komende schooljaar. Alleen ouders met lagere inkomens die werkelijk steun nodig hebben komen dan nog in aanmerking voor vergoeding van schoolkosten.

Dat heeft minister Kenneth Gijsbertha van Financiën maandag gemeld aan het College Financieel Toezicht, Cft. De Amigoe schrijft er over.

De minister heeft ook verklaard dat de zogenoemde retainerovereenkomsten met advocatenkantoren worden opgezegd. Bijna alle ministeries hebben zo’n contract met lokale advocatenkantoren om een beroep te kunnen doen op bepaalde overeengekomen diensten. Daarvoor wordt 20.000 tot 25.000 gulden per maand betaald. Dit jaar worden die overeenkomsten opgezegd.

Vanaf 2019 wil de overheid dan alleen voor complexe vraagstukken een retainerovereenkomst sluiten. Deze maatregelen en andere moeten de kosten van de overheid terugdringen en een aanwijzing van de Rijksministerraad moet zo worden voorkomen. Of dat lukt is nu nog niet duidelijk.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *