31 C
Willemstad
• zaterdag 23 oktober 2021 16:31

Laatste reacties

- Advertentie -

DolfijnFM | Gratis onderwijs voorbij

Het is over met het gratis onderwijs van Pueblo Soberano. De overheid kan het niet meer betalen.

Met ingang van volgend schooljaar moeten ouders weer zelf opdraaien voor de kosten van boeken, excursies en ouderbijdrage. Ouders met een laag inkomen krijgen nog wel steun. Jaarlijks kost gratis onderwijs ruim 15 miljoen gulden.

Bron | Radiodolfijn

- Advertisement -

Artikel delen

17 reacties

 1. Ik moet zeggen dat ze bij de PS een stel randdebielen hebben. Nu er niets meer te graaien valt, roepen ze iedereen weer om thuis te komen.

  Een bijkomend effect van gratis onderwijs is, dat de consument meer te besteden heeft. Een simpel voorbeeld, vaders kunnen ongeveer 700 NAF per jaar meer bij de snek uitgeven.

 2. @belg, En advocaten als FLokker en Kleist hadden al een retainer fee en factureerde gewoon toch nog. dus werd er dubbel betaald!

 3. 20-25.000 aan cunsultants pm per mi usterie in de vorm van advocatenkantoren, etc kom op zeg dit is te absurd. Om over de rest maar even niets te zeggen.

 4. Niets mis mee om gratis onderwijs af te schaffen voor de wat meer welgestelden. Er is nog meer geld te halen bij de welgestelden om de begroting kloppend te maken. Ga achter het zwarte geld aan

 5. @CI, Jouw Adonis GS is de redden dat Curacao in zwaar weer dus hoe durft je andere te bekritiseren! Onderwijs was al gratis voor armen en dankzij de PS stunt is dat voor iedereen! ook mensen die het kunnen betalen!

 6. Blijft kennelijk moeilijk begrijpend lezen. Er staat: mensen die de kosten niet kunnen betalen, dus de armen, worden geholpen. Niks mis mee Het was ook een bezopen maatregel dat iedereen met of zonder geld gebruik kon maken van gratis onderwijs. Geld groeit nog altijd niet aan de bomen. Linkse flauwekul kadootjes.

 7. “Mega piertje” van 100 miljoen? Logisch dat er niets overblijf om de zwakkeren uit hun armoede te halen. Het lijkt wel alsof deze regering tegen ons is. Wat een amateurs, of was dit opzet? Ga naar huis!

 8. het onderwijs blijft gratis voor de mensen die het niet kunnen betalen.
  alleen nu moeten de mensen met meer geld wel gaan betalen voor onderwijs.
  lijkt me heel noodzakelijk en logisch in een land waar we de afgeliopen 6 jaar regeringen hebben gehad die al het geld dat er was op een of andere manier hebben weten te laten verdwijnen (in eigen zak).

  …wat gratis is heeft geen waarde….onderwijs zo waardevol moeten zijn!!

 9. De regering heeft met deze besluit duidelijk laten zien dat ze de weg kwijt zijn. Onderwijs zou hun eerste prioriteit moeten zijn, maar is blijkbaar de laatste geworden. Er is een tekort van nota bene 116 miljoen, met de 15 miljoen minder per jaar zal minstens 8 jaar duren voordat het opgelost is. Wat ook opvalt dat onderwijs de eerste post is waarop bezuinigd wordt. Creatief zijn, strategisch denken en praktische oplossingen bedenken lijken niet de sterkte punten te gaan worden in deze Kabinet. Voor Insel Air weet ik niet hoe snel 33 miljoenen is geregeld, die nu na één jaar wel is opgemaakt en nog steeds staat het bedrijf op de rand van de faillissement. Waar is het team van Wijze mannen nu? Maar dit keer om voor het onderwijs op te komen!

 10. Dat heb je met een rechts-liberaal kabinet. De armen worden alles afgepakt nu kunnen ze op jonge leeftijd al bij gangs aansluiten. Het is toch apart dat dit kabinet over armoede bestrijding heeft. Blijkbaar als je als kind van Wancho kobrado di onderstaand bent geboren, heb je niet eens recht op fatsoenlijk onderwijs.

 11. Het onderwijs was altijd al gratis, voor hen die het niet konden betalen. PS gaf en duur cadeautje aan hen die het wel konden betalen. Als we eens gaan kijken wat deze hersenloze partij Curacao gekost heeft dan….(vul maar wat in).

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Democracy now! | Friday, October 22, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 22 oktober 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Video: eerste smart bushalte bij Cas Coraweg

Op de Cas Coraweg is gisteren de allereerste smartbushalte op Curaçao geplaatst. De ‘slimme’ bushalte werd geplaatst tegenover het Radulphus College. Bij de halte staat een touchscreen, waar...

Nu.cw | Stichting Ambulans Deseo laat laatste wens in vervulling gaan

Fundashon Ambulans Deseo Korsou (FADK) is onlangs opgericht naar voorbeeld van de Nederlandse Stichting Ambulance Wens. Het doel van de stichting is om nog eenmaal een laatste...

PBC | EZ Air vanaf 3 december naar Medellín

Persbureau Curacao WILLEMSTAD- Na een periode van enkele maanden voorbereiding, is luchtvaartmaatschappij EZ Air op donderdag van start gegaan met de verkoop van vluchten naar Medellín in Colombia....

PBC | Journalist Dick Drayer over zijn Covid: Het scheelde niet veel

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – “Het had niet veel gescheeld of ik had hier niet gezeten”, verteld NOS-correspondent Dick Drayer, die de dood in de ogen keek nadat bij...
- Advertentie -