26 C
Willemstad
• maandag 8 maart 2021 02:19

AntilliaansDagblad | Oppositie halsstarrig

Willemstad - Gisteren konden weer twee vergaderingen van het parlement niet doorgaan door het wegblijven van alle tien de oppositieleden. Toch is er nog geen verzoek uitgegaan naar...

AntilliaansDagblad | Mogelijk meer salaris Statenlid

Willemstad - De regering overweegt de hoogste salarisschaal voor ambtenaren, te weten schaal 18, die sinds 10 oktober 2010 toegepast wordt voor de secretarissen-generaal (SG’s) dit jaar...

AntilliaansDagblad | Wietplantage in Flip ontdekt

Willemstad - De politie stuitte dinsdag op een enorme wietplantage in Flip op Bándabou. De actie was een gezamenlijke actie van het politiebureau Barber, het politiebureau Montaña en...

AntilliaansDagblad | Wensen oud-minister ingewilligd

Oranjestad - Het Hof heeft in de zaak Ibis de verzoeken van de verdediging toegewezen. Er worden daarom op korte termijn meer getuigen gehoord. Eind januari vond een...

AntilliaansDagblad | SMMC-personeel gevaccineerd

Philipsburg - Het personeel van St. Maarten Medical Center (SMMC) mocht als een van de eersten het Covid-19-vaccin ontvangen. Dit gebeurde afgelopen maandag in de Auxiliary Care...

DH | 474 persons are now vaccinated in Statia

ST. EUSTATIUS--A total of 474 persons had been vaccinated in St. Eustatius up to Wednesday, February 24, an increase of 190 from the day prior. GTI Statia Terminals...
- Advertisement -

Meest gelezen 7 dagen

Home Classificatie Politiek ParadiseFM | Meer klachten over steunverkiezingen

ParadiseFM | Meer klachten over steunverkiezingen

Partijleider Elvis de Andrade zegt harde bewijzen te hebben dat zijn partij wel voldoende voorkeurstemmen heeft gehad.

Verschillende politieke partijen hebben inmiddels geklaagd over het verloop van de steunverkiezingen van afgelopen weekend.

Eerder liet partij KAS al weten dat ze zich benadeeld voelen door de grote hoeveelheid ongeldig verklaarde stembiljetten. Meer dan 600 biljetten zijn afgelopen weekend als ongeldig bestempeld, bijna 20.000 mensen hadden gestemd.

Jaime Cordoba nummer twee op de partij Un Korsou Nobo vindt het een schande dat 3% van het totaal aantal stemmen ongeldig is verklaard. Hij eist een uitleg van de Electorale Raad.

Ook Elvis de Andrade van Union i Progreso is boos. Deze partij kreeg 627 stemmen. Partijleider Elvis de Andrade zegt harde bewijzen te hebben dat zijn partij wel voldoende voorkeurstemmen heeft gehad. Volgens hem heeft hij 790 foto’s die mensen hebben gemaakt van het stembiljet nadat ze op zijn partij hebben gestemd.

Bron: ParadiseFM

8 reacties

 1. In heel veel landen zijn het vaak WO geschoolden die de politiek in gaan. In Nederland bijvoorbeeld heeft iedereen in de tweede kamer een doctorandus titel. In Colombia wordt elke parlementariër met “Licinciado” aangesproken.

  Hier op Curaçao zeggen sommigen trots op te zijn dat ook gekken als Elvis de Andrade aan de politiek mee mag kan doen.

 2. @Lex
  Aan de omzwervingen binnen partijen van C. Cooper kun je de conclusie verbinden dat de stelling dat het volk de regering krijgt die het verdient onjuist is. Bijna niemand stemt op hem maar iedere keer zie je hem weer terug in een kabinet of de Staten. In welke partij dan ook. En dat terwijl de bevolking hem niet lust.
  Partijbeginselen van welke partij dan ook zijn voor hem van generlei betekenis.
  En dat geldt overigens voor vele andere partijen waarbij gekozen kandidaten alsnog niet in de Staten komen/blijven omdat zij hun zetel , op korte of langere termijn, (moeten -tegen rijkelijke vergoeding?) afstaan aan een ander niet gekozen persoon.

 3. De heer do Rego, lid van de Electorale Raad, heeft gisteravond in Punto Final verklaard dat het nemen van foto’s zonder meer strafbaar is. Ook verklaarde hij dat de politieke partijen hun aanhangers zelf verkeerd hebben geïnformeerd door de term “firma” i.p.v. “vota” pa sosten te gebruiken.

  Tja zegt dat misschien ook iets over de kennis en het niveau van deze partijen? En dat wil de politiek in om een land dat in een hevige crisis verkeert te besturen? Het kan verkeren.

 4. @Lex, je spelt “Pooper” verkeerd!
  Pooper is i.d.d. uitgepoept, zelfs bij het “kralchi en spilchi” volk!

 5. Op de site van de altijd lezenswaardige H. Verstappen staat vermeld dat C. Cooper lid zou zijn geworden van de nieuwe partij KAS en dus de MFK zou hebben verlaten. Ik heb daarover niets gelezen. Weet iemand meer? Op internet staat Cooper nog steeds vermeld als kandidaat voor de MFK voor de komende verkiezingen. Op de lijst van KAS komt hij niet voor.
  Dus?
  ps. KAS heeft het aantal steunbetuigingen niet gehaald.
  Dan zou , als H. Verstappen gelijk heeft, Cooper zich wederom moeten indringen in een andere partij. Bij de vorige verkiezingen kreeg zijn toenmaals opgerichte partij ook al niet de gewenste steunbetuigingen. Cooper is blijkbaar geen stemmentrekker. Moet hij daar niet eens conclusies aan verbinden?

 6. Toen die dinosaurussen vrijbrief kregen, dachten zij gelijk achteroverleunen i.p.v. opkomen voor het belang van de bestaansvoorwaarden van de democratische rechtsstaat.

  Zij die dinosaurussen hebben enigszins hun primaire taak verzaakt en alsnog het uitbrengen van een stem door de stemgerechtigden aan de politiek overgelaten.

 7. Is het maken van foto’s van het ingevulde stembiljet niet strafbaar?
  Of geldt dit alleen voor de echte verkiezingen?

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Steun Knipselkrant Curacao

Knipsel brengt regelmatig misstanden aan het licht met de nodige bewijzen en onderbouwing.
Als je de analytische blogs en naschriften van KKC waardeert kan je ons helpen dit nieuwsforum mogelijk te blijven maken.

Een donatie helpt onafhankelijke onderzoeksjournalistiek op de eilanden in stand te houden. Uw steun zorgt dat wij kunnen doorgaan met dit werk. Masha danki!

Geselecteerd bedrag € -

Vragen over doneren? Kijk hier voor meer informatie.

Zoeken

Recente reacties