ParadiseFM | Meer aandacht voor onderwijs

Maghalie van der Bunt George: De Curaçaose jeugd moet dezelfde onderwijs kansen hebben als andere kinderen en jongeren binnen het Koninkrijk.

Volgens Maghali van der Bunt-George moet alles op alles worden gezet om een gelijke kwaliteit van onderwijs te realiseren binnen Curaçao en binnen het Koninkrijk.

De Curaçaose jeugd moet dezelfde onderwijs kansen hebben als andere kinderen en jongeren binnen het Koninkrijk.

Van der Bunt-George is voorzitter van protestant-christelijke scholen op Curaçao en gaf een presentatie bij de nieuwe partij Vishon. Volgens haar moeten we onze jeugd de mogelijkheid geven om hun talenten maximaal te ontplooien, niet alleen cognitief, maar ook creatief en sportief.

Van der Bunt-George pleit ervoor verbeteringen door te voeren op basis van gedegen analyse en strategisch beleid. ‘We moeten aanhaken bij ontwikkelingen binnen het Koninkrijk, veel meer samenwerken, meeliften en gebruik maken van synergie. Nederland zal zeker bereid zijn te ondersteunen op gebied van onderwijs maar daarvoor moet Curaçao een gedegen plan hebben en ook zorgdragen voor een slagvaardige implementatie hiervan’, aldus Van der Bunt-George.

Ze stelt dat de onderwijs bekostiging al jarenlang ontoereikend is . ‘Er is geen investeringsbegroting en de materiële bekostiging voldoet niet.’ Voor Van der Bunt-George is dit onacceptabel.

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | Meer aandacht voor onderwijs

 1. Van der Bunt-George pleit ervoor verbeteringen door te voeren op basis van gedegen analyse en strategisch beleid. ‘We moeten aanhaken bij ontwikkelingen binnen het Koninkrijk, veel meer samenwerken, meeliften en gebruik maken van synergie.

  Voormalige Minister van Onderwijs was anders elke maand in Nederland. Wat deed ze daar?

 2. Maghalie van der Bunt George is een baantjes zieke iemand, als ze echt hart voor het onderwijs heeft probeer ze maar bottom-up te werk te gaan met de voet in de modder en niet vanaf een executive office.

  Moet zeggen dat ik zelf geen ervaring met Papiaments op school heb maar wat ik wel kon herrineren is dat op de lagere school sommige kinderen moeite hadden met de plotselinge overstap naar Nederlands en konden niet met de rest meekomen..

  Wellicht is dat de reden dat Papiaments op de lagere school is ingevoerd om in elk geval te garanderen dat sommige kinderen de lagere school halen.

 3. Beetje academische taal van mevrouw.
  Kan ze haar plannen concretiseren door middel van voorbeelden
  van de te nemen stappen?
  Misschien kan ze zich uiten over het Papiaments als les-taal op scholen.
  Dat geeft sowieso geen aansluiting met welke voortgezette opleiding n het buitenland dan ook. Hoewel ik begrip heb voor het dilemma.
  Voor een voortgezette opleiding van enig niveau is het eiland toch op het buitenland aangewezen want lokaal is dat niet te bekostigen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *