ParadiseFM | Meer specialisten zitten al tegen productieplafond

De regering-Rhuggenaath wil dit jaar tussen de 70 en 80 miljoen gulden bezuinigingen in de gezondheidszorg.

Verschillende medisch specialisten worden getroffen door het productieplafond dat dit jaar door de regering is ingesteld.

De regering-Rhuggenaath wil dit jaar tussen de 70 en 80 miljoen gulden bezuinigingen in de gezondheidszorg. Dat betekent onder meer dat specialisten een limiet krijgen opgelegd voor het leveren van zorg.

Uroloog Willem Isa heeft gisteren aan de media verteld dat hij volgens SVB al op 75 procent van het aantal toegstane behandelingen zit. Volgens Isa betekent dit dat een deel van zijn patiënten niet behandeld kan worden dit jaar.

Eerder liet fysioloog Prins al weten dat hij bijna op het productieplafond zit. De artsen zijn op de hoogte gesteld door de SVB van het feit dat ze tegen het maximum aantal behandelingen zitten. Zowel Prins als Isa zeggen de situatie zeer te betreuren.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | Meer specialisten zitten al tegen productieplafond

 1. Heleboel specialisten abusen hun macht, en nemen beslissingen op basis van winstgevendheid…niet obv welzijn patient.

  Die uroloog is een kwakzalver, blijf ver weg bij deze “dokter”., gaan verhalen rond dat hij in staat is je ballen te amputeren als je al jeuk aan je balzak hebt.

 2. Is tegen de eed van Hippocrates.

  En er is nog zoiets als beschaving.

  Beide gaan niet over geld.

 3. De specialisten houden ons alweer, en nog steeds, voor de gek. Ze verdommen het hun excessief hoge tarieven te verlagen. Althans kennelijk de meesten. Want DAAR gaat het om. Indien ze dat doen is het hele ‘probleem’ (dat nu dus kunstmatig en halsstarrig in stand wordt gehouden) opgelost. Maar geen woord daarover van deze hebzuchtige veelvraten, sorry veelverdieners. Men wil niet Nf 20.000 per mnd maar toch minimaal Nf 30.000. En als het kan alsjeblieft wat meer. Dan kan het 2e huis worden betaald (en sommigen een 3e huis), het weekendhuisje, de tweede auto, de by-side, de boot enz. En kunnen de tonnen op de banken worden aangevuld met nog meer tonnen. Het zou goed zijn dat de waarheid eens naar boven zou komen. De SVB zou kunnen beginnen wat openheid van zaken te geven omtrent bijvoorbeeld de gemiddelde maandelijkse vergoeding per specialist.

 4. Uroloog Willem Isa heeft gisteren aan de media laten weten dat hij op 75 procent van het aantal toegstane behandelingen zit. Kan het zijn dat Uroloog Willem Isa over diagnotiseerd en clienten naar zich zelf verwijst?

  Hoorde Isa nog vertellen dat hij in het bloedonderzoek van een patient een hoge PSA waarde zag wat op prostaatkanker kan duiden.

  Isa heeft de client gelijk doorverwezen voor een biopsie (er worden stukjes uit de prostaat geprikt voor onderzoek) en dat is een ingrijpend behandeling want de patient blijft dagen bloed plassen en poepen en als hij het apparaat voor iets anders gebruikt ook bloed in zijn sperma.

  Normaal gesproken kan een hoge PSA-waarde ook een onschuldige onsteking zijn en daarom vraag de uroloog vaak om na een jaar weer te checken maar Isa niet die wilt gelijk een biopsie uitvoeren en natuurlijk gelijk declareren.

 5. Fred Schiedam

  Aannemende dat in de tweede helft van december geen noemenswaardige geplande medische productie zal plaatsvinden ( en we eigenlijk nu nog zo’n 8 werkweken voor de boeg hebben), lijkt het mij niet gek dat je nu op 85% zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *