ParadiseFM | Iraans schip brengt levensmiddelen naar Venezuela

Met de levensmiddelen zal al snel de allereerste Iraanse supermarkt in Caracas worden bevoorraad, liet de Iraanse ambassade weten.

Een Iraans schip met levensmiddelen is vandaag aangekomen in het in crisis verkerende Venezuela. Het Iraanse staatspersbureau Irna meldde dat het schip ‘Golsan’ het Zuid-Amerikaanse land heeft bereikt.

Met de levensmiddelen zal al snel de allereerste Iraanse supermarkt in Caracas worden bevoorraad, liet de Iraanse ambassade weten. De bondgenoot van Venezuela had eerder al vijf tankers met brandstof naar het land gestuurd. Door een gebrek aan vreemde valuta kan Venezuela nauwelijks voedsel, medicijnen en dagelijkse benodigdheden importeren. Bovendien wordt de invoer bemoeilijkt door de Amerikaanse sancties tegen de regering van president Nicolás Maduro.

Sinds begin 2019 is Maduro verwikkeld in een machtsstrijd met de zelfverklaarde interim-president Juan Guaidó. Door de humanitaire en politieke crisis hebben miljoenen Venezolanen inmiddels hun vaderland verlaten.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “ParadiseFM | Iraans schip brengt levensmiddelen naar Venezuela

  1. JM Eustatia

    Maduro is een abjecte dictator die zo spoedig plaats moet maken voor een democratisch gekozen president. Voor Curacao zou dat een verademing zijn. Maar dat laat onverlet dat het een merkwaardige figuur is dat enkele westerse landen onder leiding van de “pro regime change” VS zelf een president aanwijzen en deze als de vervanger van Maduro en als de wettige president van Venezuela aan de wereld opdringen. Ik vraag me af op welke morele gronden sancties zijn gebaseerd die tot hongersnood van het getroffen land leiden en dat land om verhongering te voorkomen afhankelijk maken van de hulp van de Iraanse dictatuur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *