ParadiseFM | IPKO vandaag van start

Foto IPKO van afgelopen jaar | Daily Herald

Het Interparlementair Koninkrijksoverleg is vandaag begonnen. Het tweedaags overleg tussen de parlementen van Nederland, Curacao, Aruba en Sint Maarten staat voor een groot deel in het teken van de gevolgen van de coronacrisis voor de Koninkrijkslanden.

Ook de samenwerking tussen de Koninkrijkspartners staat centraal. Het IPKO wordt gehouden op een virtuele manier, met Aruba als gastheer.

De voorzitter van de vaste commissie van de Staten voor Koninkrijksaangelegenheden, Interparlementaire Relaties en Buitenlandse Betrekkingen Stephen Walroud zegt er niet vanuit te gaan dat er veel scherpe discussies plaats zullen vinden omdat er weinig tegenstellingen in de standpunten van de verschillende parlementen zijn te verwachten.

Het overleg wordt volgens Walroud gezien als geestelijke voorbereiding voor samenwerking tussen de vier Koninkrijkspartners.

Ook D66-Tweede Kamerlid Jan Paternotte, leider van de Nederlandse delegatie, verwacht dat het IPKO voor een groot zal gaan over de coronapandemie. Tijdens het IPKO zijn er zowel openbare als besloten virtuele bijeenkomsten.

Bron: ParadiseFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *