ParadiseFM | Kustwacht neemt meer dan vijftig karko’s en zeeslakken in beslag

Door het vangen van onvolgroeide dieren worden ze met uitroeiing bedreigd | Kustwacht

De Kustwacht heeft gisteravond twee mannen aangehouden die kreeften en zeeslakken (ook wel bekend als karko’s) aan het vissen waren.

De mannen hadden meer dan vijftig kreeften en zeeslakken bij zich die te klein waren. Volgens de wet is het vangen van zeeslakken kleiner dan 18 centimeter verboden. Ook het vissen van eierdragende kreeften in de vervellingsfase of kreeften die kleiner zijn dan 25 centimeter is verboden.

Door het vangen van onvolgroeide dieren worden ze met uitroeiing bedreigd. De kustwacht heeft de dieren in beslag genomen en de mannen hebben een boete gekregen. Alle kreeften en zeeslakken zijn later weer in de zee gelegd.

Foto: Kustwacht

Bron: ParadiseFM

3 Reacties op “ParadiseFM | Kustwacht neemt meer dan vijftig karko’s en zeeslakken in beslag

  1. Dennis Thoma

    Ik ben zelf visser maar dit ondermaatse spul is roofbouw plegen op je eigen voorraden. Laat het in godsnaam eerst groeien en zich voortplanten zodat we kunnen plukken inplaats van de wortels verwijderen. Goed werk van de Kustwacht in deze.

  2. De “Vissers” hebben weinig respect voor hetgeen ze van leven, netten vol vis weg laten rotten in baaien.
    Alles overboord mikkeren ipv meenemen.
    Ja er zal hier en daar een goede tussen zitten, maar op zee gooien ze net zo makkelijk wat overboord als dat ze rotzooi uit de auto gooien.

  3. Bon trabou! Goed werk van deze mensen van de warda kosta. Hopelijk begrijpen deze ‘vissers’ dat ze heel stom bezig zijn geweest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *