DH | Sarah wants clarity on Doncher’s suspension

PHILIPSBURG--United Democrats (UD) Member of Parliament (MP) Sarah Wescot-Williams on Thursday evening called on government to provide clarity on the suspension of Princess Juliana International Airport (PJIA)...

Ingezonden | Respect!

Uw ingezonden brief in de Knipselkrant Curacao? Stuur uw brief voor 21:00 uur naar emailadres INGEZONDEN. Wij publiceren uw brief zonder deze in te korten. De redactie...

AntilliaansDagblad | Kluivert tijdelijk bondscoach

Willemstad - Patrick Kluivert vervangt tijdelijk Guus Hiddink als bondscoach van de Curaçaose voetbalselectie. Hiddink is herstellende van Covid-19 en niet fit genoeg om de selectie te...

PBC | Curaçaose stranden per direct weer open

Persbureau Curacao De stranden op Curaçao zijn per direct weer open. Het juridisch verbod blijkt in de ministeriele beschikking helemaal niet te bestaan. De regering communiceerde dat op...

PBC | Bicentini wil Hiddink graag opvolgen

Persbureau Curacao Bicentini is bereid te praten over een terugkeer naar Curaçao om Hiddink tijdelijk op te volgen. De voormalige bondscoach van Curaçao zegt nog niet te zijn...

AD | Stormloop op vakanties: extra TUI vluchten naar Curaçao en Aruba

Sanne Meijer | Algemeen Dagblad Dat we vanaf vandaag weer in het vliegtuig mogen springen naar een aantal bestemmingen, hebben reisorganisaties geweten. De telefoon staat roodgloeiend. ,,Alles wijst erop dat vandaag...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Informateurs moeten voor 6 april rapporteren

HomeVerkiezingen Curacao 2021ParadiseFM | Informateurs moeten voor 6 april rapporteren

De Gouverneur heeft beide heren verzocht een onderzoek te doen naar de mogelijkheid een kabinet te vormen waarvan de samenstelling recht doet aan de verkiezingsuitslag.

De Gouverneur van Curaçao Lucille George-Wout, heeft gisteren een gesprek gehad met de informateurs, Rutsel Martha en Chester Peterson.

De Gouverneur heeft beide heren verzocht een onderzoek te doen naar de mogelijkheid een kabinet te vormen waarvan de samenstelling recht doet aan de verkiezingsuitslag.

Dit onderzoek zal moeten leiden tot de vorming van een kabinet dat steunt op een brede meerderheid in de Staten van Curaçao en ‘blijk geeft van besef van urgentie in de aanpak van de uitdagingen waar Curaçao voor staat’.

De Gouverneur heeft de informateurs verzocht uiterlijk op 6 april te rapporteren over hun bevindingen en op 30 maart een tussentijdse rapportage over de voortgang van hun informatiewerkzaamheden in te dienen.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

Mr. Rutsel Martha was ex Minister van Justitie van 1998-2002 en daarna 2 jaar adviseur voor de regering. In 2004 werd hij juridisch adviseur bij Interpol. Daarna ging Martha in 2008 aan de slag als juridisch adviseur bij het VN-agentschap International Fund for Agricultural Development (IFAD) in Rome. In 2013 schorste IFAD-directeur-generaal Nwanze haar adviseur nadat ongunstige uitspraken van de arbeidsrechtbank de landbouworganisatie ongeveer 1 miljoen dollar hebben gekost, aldus IFAD-bronnen. Begin 2014 begon Martha een eigen legal firma in Londen, Lindeborg. Martha was recent adviseur van het George Jamaloodin verdedigingsteam in de moord op Helmin Wiels (zaak Maximus), waarin zijn cliënt werd veroordeeld tot levenslang. Martha staat momenteel een door de USA verdacht lid van het Venezolaanse narcoregime Maduro in een uitleveringszaak bij.

Rutsel Silvestre Martha, hier met de thans veroordeelde ex-premier Gerrit Schotte (zaak Babel) en ex-Financien minister George Jamaloodin (zaak Germanium, Passaat en Maximus)

Mr. Chester Peterson was de Sulvaran & Peterson advocaat in OM dossiers Bientu (Robbie dos Santos), Babel (Gerrit Schotte en Francesco Corallo) en Diamond (Francesco Corallo). Daarnaast maakt(e) Peterson ook deel uit van pressiegroep KFO, Tim di Reforma (MFK) en Korsou di Nos Tur (KdnT).

Chester Peterson (derde van links) maakt eerder deel uit van di Tim Reforma…

Chester Peterson (links) maakte ook deel uit van Korsou di nos tur van Amparo dos Santos

5 reacties

 1. Kijk Ruthsel Martha! Wat een integer en oprechg persoon, maar niet heus.

  En dan Lucille:
  Deze Lucille Wout schopte vroeger tegen alles aan wat Nederlands was.

  Als echte MANista ging ze goed te keer tegen Nederland, makambas, en alles wat er makamba uitzag.

  Heeft zelfs gedreigd nederlandse kamerleden fysiek geweld aan te doen.

  Geruchten gaan dat ze als eilandsraadslid in het damestoilet aan de Concordiastraat om 7 uur AM gesnapt was toen ze haar neus aan het poederen was.

  En nu , zie haar, zo koningsgezind, zo koninkrijks-, lees Nederlandsgezind. Blijkbaar had haar aversie te maken met een diep minderwaardigheidsgevoel, dat nu ge-egostreeld wordt via haar goed betaalde en statusgenererende gouverneursschap.

 2. De niet door enige integriteit noch intelligentie gehinderde MFK payasos kiezen voor deze twee ratten als informateurs.

  Dat Ruthmilda ‘bonnetjesaffaire’ Larmonie daarin meegaat zegt voldoende over wat wij van de MFK/PNP coalitie te verwachten hebben.

  Dios spar nos.

 3. Sjaal is niks bijzonders toch.
  In India, Thailand, Indonesië normaal voor vrouwen )en mannen overigens).
  Het enige wat wel opvalt is dat het een vrij lullig rose sjaaltje is.

  Van mondkapjes hebben de drie figuren nooit gehoord. Na afloop namen ze nog een lekker glas. Daar kan de gouverneur ook wat van of misschien drinkt ze niet meer na het afkicken in NL, once upon a time.

 4. De gouverneur met een sjaal
  bij 30 graden Celsius.
  Ja, de grond waarop het paleis staat zou Koninkrijksgrondgebied zijn.
  Daar past wel enige affiniteit bij van de kouwe grond.

  Vroeger was de dienstauto van de gouverneur een Amerikaanse slee.
  Thans Europees.
  Die schijnen meer status te hebben.
  En benadrukt ook daar de affiniteit met dat continent,
  boven de geografische- en regio affiniteit met het Amerikaanse vasteland.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties