ParadiseFM | “Hiddink wordt hoedanook bondscoach”

Momenteel is de voetbalbond FFK in een juridische strijd verwikkeld met de vorige bondscoach, Remko Bicentini | Antilliaans Dagblad

Guus Hiddink wordt hoedanook de nieuwe bondscoach van het Curacaos Elftal. Dat verzekerde technisch directeur van de FFK Etienne Siliee vanmorgen bij Maarten Schakel op Paradise FM.

Momenteel is de voetbalbond FFK in een juridische strijd verwikkeld met de vorige bondscoach, Remko Bicentini. Bicentini was het niet eens met de wijze van zijn ontslag en vraagt om afkoop van zijn contract. Daar wil FFK niet aan meewerken.

Hiddink heeft alleen gezegd bondscoach te willen worden als alles met zijn voorganger netjes zou worden afgehandeld. Tot op heden is dat niet gebeurd.

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | “Hiddink wordt hoedanook bondscoach”

 1. Beste @Kees Bouman, Bicentini was bij het proces betrokken, sterker nog het was zijn idee om Hiddink erbij te halen maar als klankbord.

  Het bestuur zag hun kans om Bicentini op een zijspoor te zetten en Hiddink als coach aan te stellen. Het probleem is ontstaan denk ik omdat Bicentini niet onder Hiddink wilt werken.

 2. Kees Bouman

  Alhowel niet op de hoogte van alle ins-en-outs van deze affaire, mede door het ontbreken van transparantie van de zijde van het FFK, heb ik toch de indruk dat de voetbalbond hier grote flaters heeft gemaakt. Als het zo is dat de heer Bicentini via de media heeft moeten vernemen dat hij zijn biezen dient te pakken, is dit natuurlijk een onvoorstelbaar laakbare daad. En als hij ook nog over een doorlopend contract beschikt snap ik best dat de heer Bicentini vanwege de hele gang van zaken het onderste uit de kan probeert te halen. Ik snap ook dat de bond, op het moment dat ze een trainer kunnen aanstellen met internationale naam en faam, deze kans niet willen laten lopen. Maar laat je dan niet leiden door de euforie van het moment en betrek Bicentini in dit hele proces. Dit had een hele hoop ellende voorkomen. En ik snap best dat Hiddink niet wil tekenen, zolang de zaken met zijn voorganger niet netjes geregeld zijn.

 3. Afgesloten contract zo was het ook met MFK-ster van Rijn. Betrian wilde haar eruit gooien, met gevolg dat je tot het oneindige met zo’n mens zit opgescheept en die haar zakken onbeschaamd kan blijven vullen over de rug van de bevolking…

 4. Het probleem is dat de clubs geen zeggenschap hebben over wie bondscoach wordt want ze leveren geen spelers aan het nationale elftal. Het is dan ook niet waarschijnlijk dat dit bestuur zichzelf een btevet van onvermogen geeft, en opstapt.

 5. ‘afkoop van zijn contract. Daar wil FFK niet aan meewerken.’

  Wil FFK niet aan meewerken?

  Contract is contract.

  Vraag het Tilly Pikerie en Alvin Daal, die nog steeds parasiteren op ooit met de overheid afgesloten contracten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *