28.1 C
Willemstad
• zaterdag 18 september 2021 00:40

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Gedrag Staten ‘regelrechte schande’

Als Curaçao het niet oplost komt Nederland met een Algemene Maatregel van Rijksbestuur om te zorgen dat Elhage wordt beëdigd, zo zei hij tegen Elisa Koek.

Het gedrag van de parlementariërs die de Statenvergaderingen boycotten is buitengewoon schandalig. Dat zegt Arjen van Rijn, buitengewoon hoogleraar Staatsrecht en staatkundige vernieuwing aan de Universiteit van Curaçao tegen Paradise FM.

Door de boycot kan Shaheen Elhage niet worden beëdigd. Maar volgens Van Rijn gaat dat hoe dan ook uitendelijk toch gebeuren.

Er worden volgens hem partijpolitieke spelletjes gespeeld met de democratie en dat kan niet, aldus Van Rijn. Als Curaçao het niet oplost komt Nederland met een Algemene Maatregel van Rijksbestuur om te zorgen dat Elhage wordt beëdigd, zo zei hij tegen Elisa Koek.

- Advertentie -

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

8 reacties

 1. @KK: JA. Dat bedoel ik nou maar net!!
  En Nee!!!!!! Met mensen die geen tegenargument dulden is het moeilijk beargumenteren, snap je?

 2. …..Fijn meneer van Rijn”…
  @Net goed voor jullie allemaal!
  Dat betekent “Drechi pa Bosnan tur” toch?

  Dat is alles wat je er van kan zeggen?
  Geen steekhoudende ontzielende tegenargumenten?

 3. “Er worden volgens hem partijpolitieke spelletjes gespeeld met de democratie en dat kan niet”
  En weer een open deur, het kan wel en er gebeurt weinig anders.
  En dan heb ik het om spelletjes met de democratie, de partij politiek vergeet ik even:
  De educatie is bewust naar een laag niveau gebracht, dan is beïnvloeden gemakkelijker.
  Stemmen worden gekocht met spiegeltjes en kraaltjes.
  De gekozenen delen baantjes uit aan mensen die ze nog een “gunst” verschuldigd zijn.
  De gekozenen stellen wetten op die een zeer gunstig klimaat scheppen voor, bijvoorbeeld de gok sector, vervolgens “verdwijnen” de inkomsten van die sector.
  En helaas kan ik lang doorgaan. Dat zijn toch de spelletjes die al decennia, met de democratie, gespeeld worden? Wat nou kan niet, we doen het wel!

 4. Het last zien wat een infantiele onvolwassen groep zelfzuchtige parlementsonwaardige parlementariers dit eiland heeft.
  Ike ikke ikke en de rest mag ….

 5. Een wel heel duidelijke mening van de heer van Rijn die laat zien hoe slecht het is gesteld met de kwaliteit van een groot deel van ons politieke bestuur. Tevens laat het zien dat het Landsbelang bij deze lieden blijkbaar niet voorop staat. Dat is heel ernstig in deze tijd waarin zovelen bijna schreeuwen om werk, inkomen en perspectief. In plaats van positieve daadkracht en het gezamenlijk werken aan onze toekomst wordt er op dit moment ondermaatse baggerpolitiek bedreven door deze “volks”vertegenwoordigers. Un gran berguensa, een schande, waarmee we wederom laten zien dat we het zelf helaas niet kunnen. Hopelijk gaat het verstand het toch nog overwinnen van de frustratie en emotie en komt men tot het inzicht dat het nu geen tijd is voor infantiele vieze spelletjes waar het volk en het Land niet bij zijn gebaat en dat ons nog meer wegdrijft van zelfstandigheid en autonomie.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -

Zoeken

- Advertentie -

Rijksoverheid | Sluiting drugspanden op de BES-eilanden

De gezaghebbers van de openbare lichamen Bonaire, Sint Eustatius en Saba (BES) constateren een toename in drugshandel vanuit woningen en lokalen. Nu ontbreekt vaak de wettelijke grondslag...

ParadiseFM | Caribbean Motors failliet volgens eigenaar Autocity

Caribbean Motors is in feite failliet. Dat zegt Jolly Holding, de Arubaanse eigenaar van AutoCity, Ultimate Automobiles en Crown Automotives, in het Antilliaans Dagblad. Door verschuivingen in...

Democracy now! | Friday, September 17, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 17 september 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Nog geen toestemming Centrale Bank Aruba voor verkoop Banco di Caribe

De Centrale Bank van Aruba (CBA) heeft nog geen toestemming gegeven voor de verkoop van Banco di Caribe aan United Group Holdings. Zo schrijft de CBA vrijdag...

Nu.cw | Aruba Tourism Authority richt zich op duurzamer toerisme

De ATA-directeur Ronella Croes heeft woensdag tijdens een bijeenkomst met de minister van Toerisme, Dangui Oduber, haar marketingplan voor 2022 toegereikt. Aruba Tourism Authority (ATA) heeft een strategie...
- Advertentie -