29 C
Willemstad
• maandag 3 oktober 2022

Extra | Journaal 3 oktober 2022

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

DH | SNSM extracts three sailors from stranded cargo vessel

MARIGOT--On the instructions of Regional Centre for Surveillance and Rescue Operations Antilles-Guiana CROSS-AG, French-side sea rescue SNSM volunteers went to the assistance of a cargo vessel early...

AntilliaansDagblad | Gezaghebber Rijna werpt kritiek verre van zich

Kralendijk - Gezaghebber Edison Rijna van Bonaire benadrukt in een reactie op een publicatie waarin zijn integriteit als gezaghebber en die van een niet bij naam genoemde...
- Advertentie -

AntilliaansDagblad | Zwemmen van punt naar punt rond Aruba

Oranjestad - De ervaren Arubaanse openwaterzwemmer Deaxo Croes is na een geslaagde zwemtocht van zo’n dertien uur zaterdag bij Baby Beach weer veilig aan land gekomen. Hij...

AntilliaansDagblad | ‘Vol ambitie en met veel vertrouwen’

Securitas Antias viert 40-jarig jubileum Willemstad - Het beveiligingsbedrijf Securitas Antias bv heeft gisteren, samen met haar medewerkers en een groot aantal gepensioneerde ex-collega’s, op feestelijke wijze haar...

AntilliaansDagblad | Silvania schiet uit z’n slof

Aanval op journalist Gonzalo Cuales maar ook op aan PAR-verbonden bedrijven Willemstad - ,,Grote bedrijven die verbonden waren aan het kabinet-Rhuggenaath hebben miljoenen aan de NOW-regeling ontvangen, waarna...

AntilliaansDagblad | ‘Schaarste dreigt’

Importeurs wijzen op ongewenste gevolgen Makutu Básiko 2022 Willemstad - De nieuwe basismandregeling - Makutu Básiko 2022 - zal ongewenste gevolgen hebben, te weten schaarste en het mogelijk...

ParadiseFM | Rhuggenaath wil alternatieven voor controle begroting

Daarbij zou Rhuggenaath wel graag alternatieven willen bespreken van entiteiten die controleren, maar de begrotingen van de eilanden niet bepalen, zoals voorgesteld.

De regering is in gesprek met Nederland over de inhoud van het hervormingspakket. Als daarover een akkoord wordt bereikt kan de derde tranche aan noodsteun worden gegeven.

Een groot discussiepunt is de hervormingsentiteit, een Nederlandse controlegroep die het uitgavenpatroon van de eilanden moet controleren. Premier Eugene Rhuggenaath zegt in gesprek met Paradise FM niet tegen een dergelijke entiteit te zijn.

Daarbij zou Rhuggenaath wel graag alternatieven willen bespreken van entiteiten die controleren, maar de begrotingen van de eilanden niet bepalen, zoals nu is voorgesteld. Uiterlijk volgende week moet er een besluit komen over de invulling van de hervormingsmaatregelen.

Bron: ParadiseFM

Artikel delen

24 reacties

 1. Gelet op de zeer agressieve toon, de semi grappige woordspelingen (zie ter vergelijking de onlangs ingezonden stukken van PIN), de enorme hoeveelheid ongevraagde niet onderbouwde adviezen (maw gewouwel), lijkt het erop dat de PIN hier diens frustraties van de laatste weken – nu onder een nickname gvm – meent te moeten spuien. Beter op dit platform dan in de staten cq regering. Welkom!

 2. Lekker veilig achter een Nickname doen..

  Zegt iemand die dat zelf doet.

  Mijn naam is Brian en mijn achternaam begint met een S.

  Nu jij!

 3. Dat bedoel ik: de masker is er af en dan komt de ware aard van de deze vermomde macambas in zicht!
  De putdeksel is getild en alle vuiligheid stroomt uit. Lekker veilig achter een Nickname doen alsof men het goed heeft met KORSOW(!) en haar bewoners. Maar in feite zijn het stumpers die ontevreden aan de zijkant staan en ongeremd kritiek leveren op alles wat men er doet en beslist. Geen enkele gevoel van medeleven met de mensen daar hun leiders en hun problemen.Typisch de houding van de witte verongelijkte witte man. Eea komt mij goed uit, want ik heb de weddenschap gewonnen , dat ik hier binnen 10 reacties de vermomde macambas zou ontmaskeren. Wel nu, aan jullie reacties en woordkeuzes is het me dat gelukt. Overigens, niet alle Nederlanders zijn macambas en laat staan dat ze masker dragen.
  En meer zeg ik er niet over.

 4. Laat die man zijn werk doen, hij heeft het al moeilijk genoeg met het onderhandelen met de Nederlanders.

  Die man had al eerder zijn werk moeten doen dan had hij deze problemen nu niet gehad! Eigen schuld dikke bult!

 5. @Geen vermomde macamba:

  Jou punten ? Let’s take a look, shall we ?

  Punt 1 :

  “Laat die man (Eugene) zijn werk doen, hij heeft het al moeilijk genoeg met het onderhandelen met de Nederlanders.”

  Vertel mij wat heeft Eugene aan resultaten behaald voor het eiland ? Ik maak het jou gemakkelijk : Nada, Zilch, Noppes.

  Punt 2 :

  “Als jullie het idd bij het juiste eind hebben, zoals jullie denken, nemen jullie mijn advies aan en stoppen met dat gemekkerd en komen jullie met positieve vibe!”

  Positive vibe is jou oplossing voor de huidige economische crisis ? I would advise you to stop smoking whatever it’s your smoking.

  P.S. Ik lach mij dood hier om jou nonsense remark want ik hoop niet dat je het serieus meent. Maar als je het serieus meent I would advise you to seek mental therapy.

 6. Bla, bla, bla!
  Lekker hoor! Mensen, jullie zijn ‘dag in dag uit’ enkel kritiek aan het geven op alles wat de heer Ruggenaath en zijn Kabinet doet, pleur toch op.
  Laat die man zijn werk doen, hij heeft het al moeilijk genoeg met het onderhandelen met de Nederlanders. Als jullie het idd bij het juiste eind hebben, zoals jullie denken, nemen jullie mijn advies aan en stoppen met dat gemekkerd en komen jullie met positieve vibe!

 7. @ mvg

  Voor jou zijn makamba’s dus “luis in de pels.” En daarom citeer je Wilders, de grootste haatzaaier en van nature een Nederlander van buitenlandse afkomst. ‘als het je hier niet bevalt, rot op dan’ is niet wat je denkt dat het is. Het ‘rot op’ is tijdens een hefig debat in de tweede kamer door een gefrusteerde Wilders geuit naar Rutte. Deze laatste heeft daarop geantwoord ‘rot zelf dan op’. Hier is later excusses voor aangeboden door beide partijen, zoals dat hoort.
  Wilders heeft tijdens zijn verkiezingstrijd gevraagd aan zijn achterban of zij “minder marokkanen” zagen zitten. Hij is schuldig verklaard voor groepsbelediging en het aanzetten tot discriminatie.

  Het combineren van verschillende uitspraken en daardoor het geheel in een andere context plaatsen is typerend voor mensen met een indentiteitsprobleem. Waarschijnlijk een frustratie die in het verleden is opgedaan en niet goed is verwerkt. Hier zijn goede begeleidingstrajecten voor in Nederland.

  “het aanzetten tot discriminatie” is dus strafbaar. Het is maar dat je dat weet.

 8. Bon’ tin nada di bisa..
  Bai bo lugá bèk
  Seru bo boka
  Dònder òp
  Makamba…
  (Stinki)

  De standaard cliché non argumenten die aangehaald worden als je een gevoelige snaar raakt.

  Het is 5 over 12.
  Er worden brammen van salarissen betaald, en niemand wilt wat opofferen voor de ander.
  Men wil rechtzaken aanspannen
  Dat zegt genoeg..

  Een echte bon yu di Korsou durft zijn trots in te slikken en herkennen dat er hulp en expwrtise nodig is, begeleiding. En dat er wat meer bescheidenheid betracht moet worden.
  We hebben behoorlijk lopen rommelen.

  Toezicht, controle, transparantie, medecontrole zonder tegenstrubbelen aanvaarden.

  Niet met zo een zware chip op de schouder rondlopen.

 9. Geen vermomde macamba,
  Positief op wat? Ok we gaan positief doen.. en ondertussen jatten de politici nog meer geld en dan? Wie zorgt ervoor dat mijn kinderen eten hebben?
  Kom zelf met oplossingen!

  Zijn trouwens jouw politici die nu bij Rutte aan het bedelen zijn!

 10. ” Mijn reactie in dat geval zou zijn, bai kas swa.”
  dat is exact het probleem op Curacao: zodra een niet YDK kritiek levert op een YKD kan de niet YDK meteen van het eiland afgaan omdat wij niet in “onze cultuur” passen. Onze cultuur van corruptie, nepotisme, en vooral heel veel wegkijken zolang jezelf maar genoeg kan meegraaien

 11. Mijn eerste vraag was: What the fock?
  Knappe jongen die hieruit maakt dat ik een identiteitsprobleem heb.
  Jou aanmatigende houding zegt al genoeg; toch wel een vermomde macamba! Overigens, het is niet mijn bedoeling om hier een pennenstrijd met wie dan ook te voeren. Mijn advies was oprecht bedoeld. Doe er wat mee en denk positief. Jammer al dat gejammerd.

 12. @ mvg

  De eerste vraag die je stelt zegt al genoeg…waarschijnlijk zelf een indentiteitsprobleem. Rest van je verhaal wekt indruk dat iedere macamba voor wilders is…erg kortzichtig en jammer…

 13. Ik erger me al tijden aan de reacties hier!
  What the Fock! Zijn jullie nou Curacaönaars of gewoon vermomde macambas? De luis in de pels. En kom bij me niet met het gezwets; dat jullie allemaal ‘een bon jiu di Korsow zijn en zich zorgen maken over nos bunita Korsow. Mijn reactie in dat geval zou zijn, bai kas swa.
  Advies: Ik zou eens een positief instelling nemen, misschien heeft het wel een uitstraling op al die ‘incompetente’ politici, waar jullie zo veel kritiek op hebben. Jullie doen alsof Nederland en Rutte zaligmakend zijn. Naar mijn mening, snappen die geen fluit wat op Curaçao gebeurd. Ik wil het hier met de woorden van Wilders tegen jullie zeggen, ‘als het je hier (Korsow) niet bevalt, rot op dan’.

 14. @Geertruida:
  En wie heeft deze falende rekenkamerleden aangesteld danwel al die tijd getolereerd? Drechi pa bosnan Tur?????
  Denk toch eerst na voordat jullie gemeenschappelijk jullie scheur opentrekken zou ik zeggen….

 15. Al dat regeringspul terug naar maximaal 5000 gulden per maand p.p. wat levert dat op voor Curacao, behalve gerechtigheid voor wanprestatie? Of nog beter helemaal geen regering en enkel drie wijze vrouwen / mannen met inzicht / creatieve ideeën, die hun salaris wel waard zijn.

 16. ASO Nederland betaalt dus Nederland bepaalt. En Nederland heeft bepaalt dat zij gaan bepalen hoe het geld wordt besteed en aan wie. Niets raars aan. Accepteren of creperen. Zeg het maar

 17. Een stapje verder en uiteindelijk gaat R akkoord, anders komt er een kleine steun vanuit NL.
  Rutte cs hou je poot stijf. Geef geen duimbreed toe!!
  Het wordt ook tijd dat de SG’s inleveren, vooral dat lelijke MFK wijf van Rijn moet een keer aangepakt worden die zit ook al vanaf 2019 haar zakken te vullen!

 18. Gewoon controle en aansturing. Punto! Dat we zelf niet met geld om kunnen gaan dat moet zo langzamerhand wel duidelijk zijn. Niks alternatieven ! Anders gaan we weer naar de situatie dat de minister het toch weer uitmaakt vanwege de urgentie of een andere smoes.

 19. “alternatieven willen bespreken van entiteiten die controleren, maar de begrotingen van de eilanden niet bepalen”.
  Dan mag er dus wel gecontroleerd worden maar niet bepaald worden waar en hoeveel er uitgegeven gaat worden.
  En volgens mij wil Nederland juist die uitgifte en hoeveelheid in goede banen leiden. En is die entiteit vervallen tot een papieren tijger.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Lees ook

Zoeken

- Advertentie -

Nieuwe reacties

- Advertentie -