ParadiseFM | Economische krimp van bijna tien procent

De economische krimp is het gevolg van de coronacrisis en de maatregelen die de overheid nam de lokale verspreiding van het virus in te dammen. | Persbureau Curacao

De economie van Curaçao kromp in het eerste kwartaal van dit jaar met 9.6 procent. In 2019 registreerde de centrale bank van Curaçao nog een krimp van 2.1 procent.

Dat blijkt uit het eerste kwartaalbericht van 2020 dat de bank heeft uitgebracht. De economische krimp is het gevolg van de coronacrisis en de maatregelen die de overheid nam de lokale verspreiding van het virus in te dammen. Curaçao sloot haar grenzen op 14 maart van dit jaar.

De inflatie op Curaçao steeg in het eerste kwartaal van 2020 van 2.1 procent naar 3.1 procent. Dit kwam voornamelijk als gevolg van de verhoging van de accijnzen en omzetbelasting die in september 2019 zijn ingevoerd

Bron: ParadiseFM

5 Reacties op “ParadiseFM | Economische krimp van bijna tien procent

 1. …..”De enigen die “groei” meemaakte was het abtenaren apparaat en de onv’s waar nog kwistig met bonussen is gestrooid.”…..

  @Dislect….Zo betrokken en empathisch zijn onze leiders. Ze hebben geen “gevoel”…..

  Ik hoor deze mevrouw Leila Lasten nog zeggen over zichzelf, mi ta un bon Yu di Korsou, ik ben eerlijk, ik geef terug aan het eiland, ik ben tegen vriendjespolitiek!

  Tegen vriendjespolitiek ….”.let me not laugh”…ha ha
  Zij en haar familie hebben het uitgevonden…..

 2. En ik denk dat 10% zelfs nog een te rooskleurige afspiegeling is. Maar een drievoudiging van de zonder corona voorspelde 3%? De 3% was wal niet reëel. De enigen die “groei” meemaakte was het abtenaren apparaat en de onv’s waar nog kwistig met bonussen is gestrooid.
  O sorry het 1ste kwartaal is zonder corona!
  Het 2de moet nog komen voorspelling? 25 to 30% zelfs met de bonussen.

 3. Yez @Knoek koe
  Het onbeschofte graaien blijft doorgaan met dit gepeupel.
  Wat kan het hun schelen dat +50% van de caritas moet leven. Het zijn en blijven schoften, een andere benaming is er niet.

 4. De economie krimpt, maar de salarissen van de heren en dames ministers gaan omhoog.

 5. Dit kan niemand verbazen toch. De econ. krimp is al jaren aan de gang. Vgd je zal ernog wel wat bij komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *