ParadiseFM | Vicepresident Brunswijk: geen moeite met uitspraken Stef Blok

De reden om geen contact met de vicepresident van Suriname te willen hebben is dat Brunswijk in 1999 door rechtbank Haarlem is veroordeeld tot acht jaar cocaïnehandel

De Surinaamse vicepresident Ronnie Brunswijk heeft geen moeite met het standpunt van minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok dat Nederland alleen ‘’functioneel’’ contact met hem zou willen hebben.

Dat zei Brunswijk donderdag tijdens een persconferentie in Paramaribo. Het standpunt van Blok over de relatie met Brunswijk staat in een brief aan de Tweede Kamer waarin de minister de actuele ontwikkelingen in Suriname beschrijft.

De reden om geen contact met de vicepresident van Suriname te willen hebben is dat Brunswijk in 1999 door de rechtbank in Haarlem is veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf voor cocaïnehandel, aldus Blok aan de Kamer.

Brunswijk ziet het standpunt van Blok als een interne Nederlandse aangelegenheid. De brief is immers niet naar de Surinaamse regering gestuurd. “Alle gesprekken in de diplomatieke wereld zijn functioneel, dus daarom tillen we er niet zo zwaar aan wat Blok heeft gezegd. Als Suriname een brief zou krijgen, dan zouden we daar op reageren”, aldus Brunswijk.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking zei eerder het “verrassend” te vinden dat Nederland geen contact met Brunswijk wil onderhouden, tenzij het functioneel noodzakelijk is. Hij gaat er overigens niet vanuit dat dit standpunt het herstel van de relatie tussen Nederland en Suriname belemmert. Volgens hem zal de Nederlandse regering noodzakelijk contact met Suriname niet vermijden.

Sinds bij de verkiezingen in mei ex-president Desi Bouterse het veld heeft geruimd voor de nieuwe president, werken de regeringen van Nederland en haar voormalige kolonie Suriname aan herstel van hun relatie.

Dat is nodig omdat de relatie tussen de landen op een zeer laag pitje stond door het presidentschap van Bouterse die in 2000 bij verstek veroordeeld is tot 11 jaar gevangenisstraf voor de handel in cocaïne.

Bron: ParadiseFM

8 Reacties op “ParadiseFM | Vicepresident Brunswijk: geen moeite met uitspraken Stef Blok

 1. Drechi pa bosnan Tur

  @KK:
  Ik lig in een deuk hier KK… Ik besterf het…. Mijn Hemel wat een domme, domme persoon ben jij toch. Natuurlijk ga je nu papegaaien en zeggen dat ik de domme ben, maar dat maakt niet uit.
  In het Papiamentu zeggen we “Dom dom is!!!” Whuahauahauahahahaaa

 2. @Drechi …
  Van wie moet ik dan een chupadó worden? Van de PS van Wiels, met Aubert, Werner en Marvelien Wiels, die alleen maar kunnen graaien en niets genereren?

  @Drechi, beter chupadó van Nederland dan deze “Afrikaanse ministaat in wording” bestuurders!

  Grappig als het mis gaat hier , zitren types als jij als eerste in Nederland, met al die makambas die je zo verguist.., niet in Oegwangda, Zimbabwe , haiti of ander Shithole country !!

  Wanneer ga je je paspoort met die Leeuw erop inleveren voor eentje met een yuana of kabritu kop erop?

 3. Drechi pa bosnan Tur

  @KK
  Met jullie bedoel ik de “Nederland Chupadores” zoals jij….. Die alles wat maar enigszins naar lokaal zweemt afvalt, en Nederland, het o zo machtig Nederland bij elke mogelijkheid die zich voordoet, de hemel inprijst, en de corruptie aldaar afdoet met “Och… nonsens”….
  Zo duidelijk genoeg?

 4. @Drechi….wie is jullie?
  Wanneer heb je voor het laatst in je paspoort gekeken?
  Heb je door één of andere regel of wet meer aanwezigheids- of inspraaksrecht.

  …”Nederland heeft ook corruptie”……non sense argument.

  Wordt ook aan de kaak gesteld….en ja corruptie iets universeels..

  Hier hebben we vooral wanbestuur…wat corruptie nog makkelijker maakt…
  Nog nooit een goede jaarrekening op tijd ingediend van het land

  Nederland heeft ook een BNP van 900 miljard en alleen gaten in de maasdammerkaas…niet in de wegen…zoals hier…

 5. Drechi pa bosnan Tur

  @KK
  Je hebt denk ik niet eens het geestelijk vermogen om te begrijpen dat de botte uitspraken van deze man, met of zonder goedvinden van zijn achterban, ONS hier parten speelt.
  Nu valt hij weer heel dapper, helemaal aan de overkant van de oceaan, Ronnie Brunswijk aan. De man die jullie n.b. toen geholpen heeft door het tegen Boutserse op te nemen namens jullie.
  Maar ach, als zelfs de “Vader des Vaderlands” toen het jullie uitkwam op een lafhartige manier een kopje kleiner werd gemaakt, wie is dan Bunswijk……… En zwart nog wel…..
  En alsof er in Nederland geen corruptie zou plaatsvinden!!! Dat is de “Knee slapper” van 2020. En niet dat jullie baas, Donald Trump, zichzelf genezen heeft verklaard, en rondbazuint dat hij imuun zou zijn nu……Het enige verschil is dat jij daar blind voor bent, maar ik niet!!
  Ja daaaaaaaag….

 6. Tico Martina

  Vele surinamers hadden een vooruitziend blik toen ze voor en in 1975 massaal naar Nederland vertrokken. Hun zagen in dat onder blackmen mandate het alleen een puinhoop en rotzooi kon worden. Brunsie en Boutie hebben hun niet in het ongelijk kunnen stellen. Brunsie zit nog steeds als een gorilla op een apenrots zijn illegaal gestolen diamanten en goud mijnen te overzien. @ Blok, het heeft geen zin om in gesprek te gaan met apenleider Brunswijk. Het is een zeer slecht mens. Laat hem tezamen met Bouterse hun gevangenisstraf komen uitzitten inplaats van laf in hun apenkooi te verschuilen.

 7. Blok…blok..Blok is een blok aan het been van onze corrupte politici zul je bedoelen @Drechi pa tur e koruptonan!?

 8. Drechi pa bosnan Tur

  Blok…. Blok…. Blok aan ons been ja……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *