28 C
Willemstad
• woensdag 5 mei 2021 21:20

ParadiseFM | ‘Einde Korsou di Nos Tur nabij’

Het einde van de politieke partij Korsou di Nos Tur is nabij. Dat zegt Meindert ‘Menki’ Rojer, de nummer twee op lijst, vandaag in het Antilliaans Dagblad. Het...

Democracy now! | Monday, May 5, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 5 mei 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | Semper: Gemiddeld 100 prikken per dag in de wijken

Er wordt door de mobiele vaccinatieteams in de wijken hard gewerkt voor elke prik. Per locatie worden er gemiddeld zo’n honderd prikken per dag gegeven, zegt Jerry...

DolfijnFM | Drastisch minder huwelijken dit jaar op Curaçao

Er wordt minder getrouwd op Curaçao. Drastisch minder zelfs. In 2018 waren er nog 744 paren die hun ja-woord gaven, vorig jaar was dat aantal nog maar...

DolfijnFM | Sportschooleigenaren willen weer open

Eigenaren van sportscholen op Curaçao luiden de noodklok. Het voortbestaan van individuele scholen in de bedrijfstak op het eiland is in gevaar. De versoepeling van de coronamaatregelen afgelopen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaParadiseFM | Deze maandag besluit over mogelijke nieuwe lockdown

ParadiseFM | Deze maandag besluit over mogelijke nieuwe lockdown

Nederland heeft Curacao vandaag op Code Oranje gezet, wat veel gecancelde vakanties en een grote klap voor toerisme en horeca betekent | Persbureau Curacao

Deze maandag wordt duidelijk of Curacao een nieuwe lockdown krijgt, vertelde minister Steven Martina vanmiddag tijdens een briefing.

Dan evalueert de regering of een lockdown inderdaad nodig is en nemen ze daarover een besluit. Dat hangt af van het aantal besmettingen en hoe goed we ons aan de regels houden.

Nederland heeft het reisadvies voor Curacao vandaag op Code Oranje gezet, wat in de praktijk veel gecancelde vakanties en een grote klap voor toerisme en horeca betekent.

Martina gaf aan zo snel mogelijk terug naar Code Geel te willen, en dat kan volgens hem alleen door je goed aan de regels te houden, anders dreigt een nieuwe lockdown.

Code Oranje betekent dat Nederlandse vakantiegangers op Curacao bij terugkeer in Nederland verplicht in quarantaine moeten.

TUI heeft haar pakketreizen inmiddels gecanceld. Losse vliegtickets worden voorlopig nog wel verkocht en vluchten worden nog niet gecanceld – dat hangt vermoedelijk af van de vraag naar tickets de komende tijd.

Bron: ParadiseFM

14 reacties

 1. Dus… we gaan het productieve deel van de bevolking straffen om het onproductieve deel te beschermen.
  Een lockdown zou de nekslag zijn voor Curacao.
  Zelfs WHO is tegen lockdowns, maar onze Einsteins hier weten beter.

 2. Deze foto toont dat het ministerschap kennelijk niet zonder slag of stoot gaat. Tis net of ie 15 ronden achter de rug heeft tegen Muhammad Ali. Murw geslagen. De eerste premier van Curacao deed dat dan toch beter met die professionele fotograaf.

 3. The WHO says masks don’t work. Not maybe, DON’T.
  The WHO says lockdowns don’t work. Not maybe, DON’T
  These ideas have only to do with power and nothing to do with health.

  These days, everyone in government takes “How stupid can you get?” as a challenge, not an insult.

 4. @William

  Ook bij reisorganisator Corendon kunnen mensen die een ticket hebben geboekt de reis omboeken of annuleren.

  De organisatie vindt het jammer dat een van de weinige verre bestemmingen waar mensen nog naar toe konden nu ook wegvalt.

  Het is vervelend, maar de impact valt wel mee”, reageert directeur Steven van der Heijden. ,,Er gingen maar zo’n 50 tot 100 mensen per dag die kant op. Vergeleken met normale tijden is dat een fractie.”

  https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/reisadvies-curacao-van-geel-naar-oranje-alleen-noodzakelijke-reizen~a1d7b94e/?utm_source=whatsapp&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web

 5. De cheeta wilt geen tests dan blijft het in plaats van geel naar groen.En de boel belazering met minder testen is bedrieglijk.Zijn allemaal gangster die enkel denken kassa kassa.De ziekenhuis rekeningen moesten ze naar Cheeta opsturen.Ze kunnen dan feesten op kerkhof 5 zoden onder de grond.Enkel aan feesten denken ze beschamend

 6. Wat een bullshit wederom van onze laffe uitverkorenen.

  Ga verdomme toch de kerken sluiten, een plek waar traditioneel veel zwakkeren samenkomen.

  Dat veel bewoners alhier de beschermheilige Sint Serbes aanbidden zou toch óók een legitieme reden moeten zijn om hun dagelijkse ode aan de patroonheilge van Amstel te kunnen brengen.
  Nu gaan vrijwel alle volgelingen van Dionysus massaal over op het gebruik van ondoorzichtige plastic cups: zou onze minister van justitie niet toevallig een dealtje hebben gesloten met de fabrikanten hiervan???

 7. De regering moet niet om de hete brij heen blijven draaien. Besmettingen komen vrijwel niet uit de horeca, maar uit scholen en kerken.
  Gooi die dicht en in januari is alles weer OK.
  Maar ja, daar moet je wel moed voor hebben.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties