26 C
Willemstad
• vrijdag 7 mei 2021 04:27

Democracy now! | Thursday, May 6, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Nu.cw | Vrijwel alle namen in nieuwe kabinet-Pisas bekend

Beoogd premier Gilmar ‘Pik’ Pisas heeft zijn nieuwe kabinet bijna compleet. De MFK en de PNP hebben inmiddels voor de meeste portefeuilles een kandidaat aangedragen. Het Antilliaans Dagblad...

Nu.cw | Flow/UTS belooft beterschap met nieuwe aanpak problemen

Goed nieuws vanuit Flow/UTS. Het bedrijf heeft toegezegd flink te gaan investeren in betere en stabiele telecom- en internetverbindingen. Technici zullen over het hele eiland problemen zo...

PBC | Grapperhaus wil onderzoek naar oververtegenwoordiging migraten in strafrechtketen

Persbureau Curacao Minister Ferd Grapperhaus van Justitie en Veiligheid in Nederland gaat onderzoek uitvoeren naar de oververtegenwoordiging van mensen met een migratieachtergrond. Die verschilt in de verschillende fases...

PBC | Curaçao krijgt informatiecentrum Europese Unie

Persbureau Curacao Curaçao krijgt een informatiecentrum over de Europese Unie. Een initiatief van de Kamer van Koophandel en de Stichting Caribische belasting en Europawinkel. De Europese Commissie in...

PBC | Inspectie controleert 21 winkels en restaurants

Persbureau Curacao De Inspectie heeft een groot aantal restaurants een waarschuwing gegeven omdat zij zich niet aan de coronaregels houden. 21 zeken kregen een bezoekje. In de meeste gevallen...
- Advertisement -spot_img
HomeMediaAntilliaansDagblad | Wilsoe geen verdachte Maximus

AntilliaansDagblad | Wilsoe geen verdachte Maximus

Ex Maximus verdachte gaat mogelijk schadevergoeding van het OM eisen | Extra

Willemstad – Op aandringen van zijn raadsman geldt Elmer ‘Kadè’ Wilsoe, voormalig minister van Justitie en partijgenoot van wijlen Helmin Wiels, niet langer als verdachte in de moordzaak Maximus, waarbij onderzoek wordt verricht naar de intellectuele daders achter de moord op Wiels.

In een beschikking van 3 december 2020 wordt aangegeven dat de rechter-commissaris vaststelt dat het Openbaar Ministerie (OM) bij de huidige stand van zaken de vervolging tegen Wilsoe niet zal aanvangen en dat het net zomin aannemelijk is dat deze vervolging in de toekomst plaats zal vinden.

,,Aangezien het OM desondanks niet zelf overgaat tot beëindiging van het voorbereidend onderzoek tegen verzoeker, is sprake van een nodeloze vertraging van dit onderzoek”, aldus de rechter in de beschikking.

Dit leidt voor de rechter tot de slotsom dat het verzoek van raadsman Bertie Braam voor de beëindiging van het voorbereidend onderzoek tegen Wilsoe en daarmee van zijn status van verdachte in het onderzoek Maximus moet worden toegewezen.

Bron: Antilliaans Dagblad

13 reacties

 1. Aangezien het OM desondanks niet zelf overgaat tot beëindiging van het voorbereidend onderzoek …

  Lezen is ook een kunst…

  Dit zegt duidelijk dat hij niet onschuldig is!

 2. Het OM is NIET zelfs overgegaan naar beeindiging van het onderzoek! Daarom vind ik dat dhr Wilsoe veel pres conference kan geven en zich als onschuldige, geen verdachte, kan proberen zich neer te zetten. Dat bevestig niet zijn onschuld minstens in wat betreft het feit dat hij dhr.Wiels heeft gelockt om op Marie Pampoen te zijn,op plaats en tijd en daar geexecuteerd is. Deze informatie stond ter tijd in 2013 in alle kranten en nieuwsberichten. Dat kan hij toch niet ontkennen? En nu ook proberen schade vergoeding te eisen, danjo i perhuisio, voor de zogenoemde schade die het OM hem en zijn familie heeft toegebracht, dat is ongelofelijk. En schandalig! Maar wel te begrijpen: hij moet veel geld aan zijn advocaat betalen voor een geslaagde verdediging. Ik hoop alleen dat als hij dat eist, geen rechter dat toewijst.

 3. Valt me tegen van @Drekkie.
  Om de moordenaar van Wiels zo te dekken.
  En ik ben echt geen fan van Wiels, een man die anderen in een zak wenste op te ruimen.

 4. Nu komt de aap uit de mouw bij @ landverrader Drekkie, heeft zeker ook tegen/ bij de muur samen met Wilsoe staan kijken hoe Helmin een 9 stuks kogels in zijn rug kreeg. Het OM is nog steeds bezig met deze moordzaak te onderzoeken, dus nog effe geduld Drekkie, over een tijd kan je genoeg naar het gevang om je vrienden te bezoeken., minimaal 4 man waar een er al van vast zit.

 5. Vergeet je moe….
  Ach laat maar Wim.. Ze is de moeite toch niet waard. En laten we Mevrouw Wim niet vergeten…. Ze zou het besterven als ze niet in het voetlicht wordt geplaatst.

 6. Arme man?

  Niets deugt aan deze onderuitgezakte zak vet.

  Komisch hoe doorgedraaide Drechi alle op dit forum naar voren gebrachte criminelen verdedigt.

  Waarschijnlijk een minderwaardigheidscomplex ten opzichte van de Europese Nederlander. Een terecht minderwaardigsheidscomplex.

  Hier heb je nog wat namen om je lusten op bot te vieren Drechi:
  Ensley Tromp
  Stephen Capella
  Ralph Palm
  Jacinta Constantia

  Trek je Peppy Sulbaran jasje aan en ga los Drechi!

 7. Tja Dames:
  Ook hier eindeloos campagne gevoerd tegen de arme man, en ondanks jullie nimmer aflatende kritiek en azijnpisserij, is hij er zoals de Amerikanen zeggen “Scott free” van afgekomen. Uithuilen en opnieuw beginnen zou ik zeggen. Give it your best shot ladies…
  Whuahauahauahahahahaaaa

 8. Hij heeft zich met hand en tand nb met ‘n adcocaat zitten verdedigen, is dat nodig wanneer je schoon bent. En het extreme smeken Hillary Clinton om het zwart geld. Van r dsantos vrij te maken, vreemde zaakjes. Maar toch hij weet van niets, de brallers a dsantos en baselmans weten het nauwkeurig, de echte daders komen regelmatig op korsow. OM????

 9. Al die ex geflzagsdragers eisen schadevergoeding.
  Wanneer gaat de staat schadevergoeding eisen voor al hun corruptie en vieze deals.
  Wilsoe is niet schoon, en het OM speelt een laf spelletje

 10. Het valt op dat Direct TV bijna 20 minuten aan een interview met Wilsoe heeft besteedt maar de vraag die iedereen wilt weten, hoe kwam de moordenaar aan de verblijfplaats van Wiels is niet gesteld.

  Wilsoe was gezaghebber en minister van Justitie en had het over dat indien dezelfde kogels bij 3 moorden zijn gevonden dat het in alle 3 gevallen om dezelfde moordenaar gaat. Het kan zijn dat Wilsoe nu wat ouder is dat zijn denkvermogen achteruit is gegaan.

  Een andere uitleg is dat wij een randdebiel als gezaghebber en minister van justitie hadden.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties