ParadiseFM | Curaçao benieuwd naar invulling bestuursorgaan

Curaçao wil weten wat Nederland precies van plan is.

Volgens minister-president Eugene Rhuggenaath heeft Curaçao nooit gezegd dat het tegen de oprichting is van een Nederlands orgaan dat gaat investeren.

Wel wil Curaçao dat de opzet van het zelfstandige bestuursorgaan verandert. Dat heeft Rhuggenaath gisteren tijdens een persconferentie gezegd. Curaçao wil weten wat Nederland precies van plan is.

Tegelijkertijd wil Curaçao meer invloed in het orgaan dat miljoenen gaat investeren in Curaçao, Aruba en Sint Maarten de komende jaren. De Curaçaose regering heeft een brief naar Den Haag waarin ze aangeeft blij te zijn met de aangekondigde steun, maar tegelijkertijd om meer duidelijkheid vraagt.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

Onder de samenvatting Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten. Met hervormingen toezicht en handhaving financiele (trust met gok) sector gehighlighted.

Klik hier voor het document als u met uw browser het onderstaand Scribd document niet kan lezen of downloaden.

Toezicht Financiele sector

2020 07 06 – HERVORMINGEN TRUST en GOKSECTOR Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten D1 p.9

D.1 Er wordt een integrale doorlichting van de financiële sector uitgevoerd door een externe onafhankelijke partij. Op basis van de uitkomsten van deze doorlichting worden maatregelen geformuleerd om tekortkomingen te adresseren. Opdracht is uitgezet voor 15 september 2020. Het tijdpad voor vervolgacties wordt bepaald op basis van de uitvoeringsagenda.

2020 07 06 – HERVORMINGEN TRUST en GOKSECTOR Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten D2 en D5 p.10

D.2 Er wordt een integrale doorlichting van het stelsel van toezicht (wet- en regelgeving, toezichtbeleid) op de financiële markten uitgevoerd door een externe onafhankelijke partij. Op basis van de uitkomsten van deze doorlichting worden maatregelen geformuleerd om tekortkomingen te adresseren. Opdracht is uitgezet voor 15 september 2020. Het tijdpad voor vervolgacties wordt bepaald op basis van de uitvoeringsagenda.

D.5 De governance van de CBCS wordt versterkt, conform internationale best practices waaronder door het scheiden van verschillende taken binnen de CBCS. Plan van aanpak aanpassing corporate governance is uiterlijk op 15 september 2020 gereed.

Versterken Rechtstaat

2020 07 06 – HERVORMINGEN TRUST en GOKSECTOR Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten H2 p.15

2020 07 06 – HERVORMINGEN TRUST en GOKSECTOR Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten H19 p.17

H.19 Curaçao komt met een getrapt plan voor de modernisering en hervorming van het aanbod van online-kansspelen. Dit plan bevat tevens een realistisch tijdpad met bijbehorende mijlpalen. De modernisering en hervorming omvat ten minste: 1. Wet- en regelgeving die voorziet in een onafhankelijke toezichthouder op online kansspelen. Zij verstrekt ook licenties en handhaaft indien nodig, waarbij als uiterste interventie de licentie kan worden ingetrokken. 2. Waarborgen dat aanbieders van online kansspelen vanuit Curaçao handelen. Tijdpad: Vóór 1 januari 2021: plan voor onderdeel 1 gereed. Vóór 1 juli 2021: plan voor onderdeel 2 gereed. Bijzonderheden: Onderlinge samenhang bezien met H.2.

Aanvullende informatie

Klik hier voor aanvullende documenten op de website van de Tweede Kamer.

2020 07 xx – Landspakketten Curaçao, Aruba en Sint Maarten coronaviruslening 3e tranche by Knipselkrant Curacao on Scribd

4 Reacties op “ParadiseFM | Curaçao benieuwd naar invulling bestuursorgaan

 1. Ook dat nog

  Eugene zonder Ruggegraat en de omhoog geneukte knul Martina.
  En dat soort paljassen moeten deze rots besturen….
  Echt waar, reddeloos verloren…wat een idioten.

 2. Curacao revisited

  na 1000 koeien en space travel neemt toch niemand Steven Martina meer serieus? Die achterlijke handgebaren en cliches (perfect storm) zijn tenenkrommend

 3. Abraham Mossel

  De beroeps luiaards cq commedianten trekken weer voorbij zonder een enig schaamte gevoel. Ga zo door met tegen werking, dan kan je er donder op zeggen dat je verlopig geen een gulden uit NL onvangt. Knops is geen Pvda’er, die alles maar voor gebakken koek nemen.

 4. Als we Ruggenaath tijdens de persconferentie zien is het wel begrijpelijk dat Lon Mutueel hem een homo noemt. De man heeft geen enkele zelfreinigingsvermogen, het is allemaal van ik doe alles goed en Nederland doet alles verkeerd.

  De aanwezigheid van Steven Martina op de persconferentie maakt het nog erger de man begint met zijn overdreven handgebaren alsof de verslaggevers in de zaal achterlijke randdebielen zijn die met handgebaren uitleg behoeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *