DolfijnFM | Geen technische storing bij crash NH90-heli

Uit het onderzoek blijkt dat de helikopter onverwacht daalde en in zee stortte. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de helikopter in deze situatie terechtkwam | ANP

De fatale crash van de NH90-gevechtshelikopter van de luchtmacht bij Aruba lijkt niet het gevolg van een technische of mechanische storing.

Dat is de voorlopige conclusie van de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) en de Inspectie Veiligheid Defensie (IVD), die het ongeluk onderzoeken.

Op basis van onderzoek ter plaatse en een eerste analyse van de gegevens uit de beschikbare bronnen, waaronder de recorder van het verongelukte toestel, achten de OVV en de IVD het “onwaarschijnlijk” dat een defect de crash heeft veroorzaakt.

Uit het onderzoek blijkt dat de helikopter onverwacht daalde en in zee stortte. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen hoe de helikopter in deze situatie terechtkwam. De komende tijd worden “uiteenlopende aspecten” rond het ongeval tegen het licht gehouden, waaronder het verloop van de fatale vlucht.

Het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium (NLR) komt in een second opinion tot dezelfde slotsom. De luchtmacht ziet daarom geen reden meer de helikopters nog langer aan de grond te houden.

Bron: DolfijnFM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *