ParadiseFM | Conferentie voor Curaçaoënaars in het buitenland

De achterliggende gedachte van de conferentie is dat er veel Curaçaoënaars zijn die in het buitenland topposities bekleden | Antilliaans Dagblad

Het ministerie van Economische Ontwikkeling organiseert van 30 november tot en met 2 december de eerste ‘Diaspora for business summit’.

Deze conferentie voor lokale investeerders vindt volledig online plaats. Dat heeft minister van Economische Ontwikkeling Steven Martina gisteren bekend gemaakt.

De achterliggende gedachte van de conferentie is dat er veel Curaçaoënaars zijn die in het buitenland topposities bekleden. Curaçao kan hun hulp in deze moeilijke tijden goed gebruiken, zo stelde minister Martina.

Bron: ParadiseFM

4 Reacties op “ParadiseFM | Conferentie voor Curaçaoënaars in het buitenland

 1. Showroe di Emmastad

  Ik ben deel van die diaspora, snik! Investing me dough in Curacrim? Gladly! Een paar simpele condities: zonnepanelen belastingvrij kunnen importeren en gebruiken, Menki Rojer minister van financiën en Monk minister van Justitie.

 2. Tico Martina

  Dat soort indianen verhalen hoor ik al decenia lang. Ik ben een van degenen die destijds weder zijn gekeerd naar Curacao met de naive gedachte dat ik mijn expertise kon aanbieden voor het opbouwen van Curacao. Als je echter een “General Director” en “Menedjzer” hebt die nog te stom zijn om niet naast de wc te poepen, maar wel een grote muil hebben dan is het snel gedaan natuurlijk. Curacao zit helemaal niet te wachten op hoog opgeleiden, want die kunnen de “kompinchis” en familieleden die op hoge posities zijn geposisioneerd ontmaskeren.

 3. Just Saying

  Talent wordt helaas niet gewaardeerd en zeker niet binnen onze gobiernu. Young professionals worden klein gehouden door incompetente en/of onzekere leidinggevenden die alles willen houden zoals het al 20 jaar gaat. Onze diaspora zullen dan ook binnen de kortste keren het vliegtuig weer terug nemen. Uit niets blijkt namelijk dat deze regering daadwerkelijk vooruitgang wil. Of refresh my memory over de ‘logranan’ van de afgelopen 4 jaren.

 4. Mooi initiaties Martina maar stel je verwachtingen niet te hoog. Echt geslaagde mensen hebben vaak een gezin, uitgebreid sociaal leven en geen baan van 9 tot 5. Ze gaan door tot het werk klaar is en dat vraagt vaak 60 uur of meer.
  Tijd is voor deze groep beperkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *