Telegraaf | Tussenstand VS: Biden aan kop in doorslaggevende swing states

Forse voorsprong Trump in Pennsylvania verpulverd Ⓒ map4news/Reuters

ATLANTA – De Democratische presidentskandidaat Joe Biden heeft voorlopig zijn aanvankelijk gigantische achterstand op president Donald Trump ingehaald in de cruciale swing state Pennsylvania (20 kiesmannen).

Biden heeft daar nu een voorsprong van ruim 6000 stemmen op Trump. Ook in Arizona (11), Nevada (6) en Georgia (16) gaat de Democraat aan de leiding.

Biden heeft voorlopig ook zijn achterstand op Trump ingehaald in swing state Georgia (16 kiesmannen). Biden heeft daar nu 49,4 procent van de getelde stemmen, minder dan 0,1 procent meer dan Trump. In absolute aantallen heeft Biden een voorsprong van 1096 stemmen. Er moet in Georgia nog ongeveer 1 procent van de stemmen worden geteld, ongeveer 50.000 stembiljetten.

Als Biden zijn voorsprong in de staten Arizona en Nevada, waar ook nog stemmen worden geteld, behoudt, wint hij de presidentsverkiezingen in ieder geval. In dat geval is verlies voor Biden in Georgia niet fataal. In Nevada leidt Biden met een verschil van 11.000 stemmen.

Biden staat volgens Fox News op 264 kiesmannen, volgens The New York Times op 253. Trump heeft er nu 214.

In de zuidwestelijke staat Arizona, die volgens voorspellingen van Fox News en andere Amerikaanse media naar Biden gaat, is juist sprake van een omgekeerde ontwikkeling. Daar loopt Trump zijn achterstand op Biden in, die nog zo’n 47.000 stemmen bedraagt. In Arizona staat Biden momenteel op 50,1 procent en president Trump op 48,5 procent.

Biden staat nu op 253 kiesmannen tegen 214 voor Trump. Sommige media hebben de overwinning in staat Arizona al aan Biden gegeven en hebben hem op 264 kiesmannen staan. Dat zou betekenen dat de Democratische uitdager nog zes kiesmannen nodig heeft voor de overwinning (270 kiesmannen).

Luister ook naar onze laatste podcast over de Amerikaanse verkiezingen: ’ ’Trump vs. Biden – de strijd’:

Bron: Telegraaf

2 Reacties op “Telegraaf | Tussenstand VS: Biden aan kop in doorslaggevende swing states

  1. @gerrit:

    Wat ik ook zeer raar vindt is dat in het jaar 2020 : 69 miljoen, and counting, hebben gestemd op een racist, nepotist, con-artist en een zero for brains baby-man.

    Their like a cult of personality zoals Jim “Drink the Kool-aid” Jones.

  2. Zoals het er nu naar uitziet heeft Biden de beste kaarten in handen.
    Het meest trieste van deze schetsvertoning is dat de eerste president die in 4 jaar geen fysieke oorlog is begonnen er alles aandoet een burgeroorlog te laten beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *