ParadiseFM | CBCS: Particulier pinnen Girobank kan vrijdag weer

De bank garandeert voor elke klant een tegoed van maximaal 10.000 gulden | Antilliaans Dagblad

Particulieren kunnen aanstaande vrijdag weer pinnen bij de Girobank. Dat laat de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten vanochtend weten in een persconferentie.

Wanneer pinnen voor bedrijven week kan is nog niet bekend. CBCS liet gisteren weten Girobank tijdelijk te sluiten nadat er geen transacties meer konden plaatsvinden.

De bank garandeert voor elke klant een tegoed van maximaal 10.000 gulden.

Bron: ParadiseFM

Naschrift KKC

Dit is de link naar de rol van de Maltese bank bij Girobank, beschreven door The Malta Times. De rechtszaken in New York van Girobank onder curatele tegen meerderheidsaandeelhouders David Hu en Martin Silver is hier te volgen:

http://iapps.courts.state.ny.us/iscroll/SQLData.jsp

Het nummer is 655968-2018

Met name in nrs 41, 45 en 49 worden de rollen van Girobank bestuursleden Eric Garcia, Stephen Capella en manager Neysa Isenia-Schoop nader belicht.

Lees hier de vonnisen tegen Girobank directeur Eric Garcia (CEO).

Lees hier het vonnis tegen Girobank CFO Stephen Capella

Lees hier meer over de rollen van Girobank’s voormalige Raad van Commissarissen Anthony Cijntje, Willem van Bokhorst, Philip Martis, Dieudonné van der Veen en Ivan de Windt en UBO’s David Hu en Martin Silver (in New York, Verenigde Staten) en Girobank accountant Ernst & Young Accountants.

De transacties en ‘gefabriceerde leningen’ waar de aangifte betrekking op heeft, vonden naar het zich laat aanzien begin 2013 plaats; ongeveer in de periode maart tot mei 2013. De jaarrekening 2012 van de Girobank kreeg op 23 april 2013 nog een goedkeurende verklaring van accountant Erick Statius van Eps van Ernst & Young Accountants op Curaçao.

Lees hier het Girobank dossier dat de KKC ten behoeve van haar trouwe lezers bijhoudt.

Een Reactie op “ParadiseFM | CBCS: Particulier pinnen Girobank kan vrijdag weer

  1. Stefan Capella en Neysa Amnesia zijn wellicht bereid de Giroklanten een voorschot te geven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *