25 C
Willemstad
• donderdag 2 december 2021 06:22

Laatste reacties

- Advertentie -

ParadiseFM | Calmes wil onderstand verhogen naar 1100 gulden

Zo’n 8000 mensen maken gebruik van de onderstand, 12.000 Curaçaoënaars zitten zonder werk | Persbureau Curacao
Rennox Calmes van Partido Trabou Pa Kòrsou (TPK) wil dat de onderstand wordt verhoogd naar 1100 gulden per maand.

Op dit moment is dit 162,40 gulden per twee weken. Volgens Calmes kan iemand van dit bedrag geen waardig leven leiden. Dit zou er ook toe leiden dat kinderen zich op school niet kunnen concentreren vanwege de honger en daardoor slechter presteren.

Ook denkt Calmes dat slechte voeding meer gezondheidsproblemen geeft, wat weer zorgt voor meer SVB-kosten. Verder heeft de partij een lijst met projecten opgesteld die duizenden banen op zouden moeten leveren.

Zo’n 8000 mensen maken gebruik van de onderstand, 12.000 Curaçaoënaars zitten zonder werk. TPK denkt met een verhoging van de onderstand en het creëren van meer werkgelegenheid dat het tij gekeerd kan worden.

Bron: ParadiseFM

- Advertisement -

Artikel delen

14 reacties

 1. Calmes je maakt een goed punt.

  Helaas wordt je weggezet door de pesticiden uhh vergiftigen…!

  Belasting betalen doen wij zeer weinig op Curaçao dus uw plan zal zeker de broodnodige blootstellen.

  Ban pa bai!!!!

 2. Als ik naar Rennox kijk, zie ik nog meer gaten in de weg de komende 4 jaar.
  De jongen bestond bij de gratie van Suzy.
  Verder is hij niets

 3. Calmes, die nog geen verkeerslicht van een lantaarnpaal kan onderscheiden, is een van de payasos die naar de peperdure verkeersbeurs ging.

  Onderweg in de businessclass realiseerde hij zich dat hij op die beurs niets te zoeken had, en besloot toen door te vliegen naar Londen om daar te gaan shoppen.

  Van de door de belastingbetaler opgebrachte kosten van die trip kan een hele straat in Seru Papaya een een jaar onderstand ontvangen, vooruit, met Drechi er ook nog bij.

 4. Misschien dat Calmes eens kan beginnen met iets te doen voor die 15K per maand, bv opdagen bij statenvergaderingen om het democratisch proces te dienen,
  Volksverlakker !

 5. Rennox zijn riante statensalariskan betaald worden door de nederlandse belastingbetaler.

  Doirgeefluiken zijn onze bestuurders, niet creatiefs om het BNP te verhogen dan lege woorden (koeien enzo)

 6. Steeds minder mensen die werken, dus minder sociale afdrachten dus minder in de belasting pot.
  Wellicht heeft Calmes een oplossing hoe we dat gaan betalen.
  In ieder geval niet can deze regering en overheids nv directeuren. Wat een loser zeg.

 7. Rennox Calmes is een lelijk getatoueerde dorpsidioot, net als Pik Pisas (de lolo van Soto) een miezerig hulpagentje dat via de politiek zijn salaris wist te vertienvoudigen voor een werkweek van 10% van dat van de politie.

  En het niet door enige intelligentie noch integriteit gehinderde Curacaose volk trapt er uiteraard weer in grote getalen in.

 8. 4 jaar lang gereisd en niets concreets voor elkaar gekregen.
  Nu met allemaal stuntbeloftes komen.
  En het kraaltjes en spiegeltjesvolk zal nooit vragen: Hoe gaat u dat financieren?
  Calmes wil “kuesta lo ke kuesta” een zetel in het parlement, kan hij weer 4 jaar 14K Per maand verdienen envanaf zijn snoepreisbestemming doorreizen naar zijn vakantiebestemming.

 9. Volgens @Djaka, “wie gaat dat betalen?”. Op zich is het idee niet slecht maar er moet van alles gedaan worden om mensen uit de onderstaand te halen en houden. Als het leven een hellingsvlak is gaan mensen die in de onderstaand terechtkomen hard naar beneden. Met waardeloze ministers als Koeiman komen ze nooit meer uit de onderstand.

  Helaas is dit een politieke stunt van Calmes en is de man gewoon te dom om met een onderbouwing te komen. De economie kan zelf bij gebaat zijn als een eerlijke verdeling van de rijkdom is.

  Laten we elkaar geen mietje noemen, de directeur van de Centrale Bank zal weinig van zijn miljoenen salaris in de winkels besteden.

  Het is gewoon een feit dat mensen die minder verdienen het geld meer laten rollen en dat helpt de economie.

 10. Moet Calmes wel meegeven dat hij de cijfers beter dan Koeiman kent. Koeiman is minister van SOAW en heeft nooit zijn cijfers paraat. De man heeft in 4 jaar niets gepresteerd en verschijnt weer doodleuk op de lijst van MAN.

  Het zelfde geldt voor de meeste politici hier ze presteren niet maar door één of andere reden lukt hen weer om 4 jaar in het parlement te gaan zitten.

  Zo zit Cleopa al bijna 20 jaar in het parlement, een simpel rekensom, 12 * 14000 = 168000 NAF/jaar * 20 jaar = 3.360.000 NAF en dat voor een man met een lagere school opleiding.

  Het is toch geen wonder dat de politiek voor de meeste proleten hier een aantrekkingskracht als stront op vliegen heeft.

 11. Weer zo’n goedkope verkiezingsbelofte. Calmes denkt há de euro’s uit NL komen er binnenkort aan, laten wij die gelijk beginnen uit te geven. Denk niet dat dit voorstel de COHO toets doorstaat.

  Natuurlijk is het maandbedrag van de onderstand veel te laag om van te leven. Hoe komt dat ondermeer? Curaçao is peperduur, moet alles importeren en is niet zelfvoorzienend. Niet eens voor haar eigen voedsel. Dit vond men nooit belangrijk, want welke gemiddelde Curaçaonaar wil er nu met zijn poten in de klei in de landbouw werken? Nee daar is men te goed voor. De Portugese immigranten hadden daar echter nooit moeite mee en dat harde werken pheeft hen geen windeieren gelegd. Zie nu van wie de meeste, grote en moderne supermarkten zijn.

  Anderzijds weet ook Calmes dat de meeste onderstanders er flink zwart bijbeunen. “Lora mang” zoals men dat noemt en die betalen geen cent belasting over dat extra inkomen.

  Calmes zit bovendien deze hele regeringsperiode als statenlid in de staten. Nu hij zich moet presenteren met zijn nieuwe partij heeft hij plotseling een lijst met projecten die werkgelegenheid kunnen bieden? Never nooit eerder iets over gehoord. Uit welke hoge hoed haalt hij deze projecten ineens en wie gaat dat betalen? Zoete lieve gerritje zeker?

 12. Laatst ging een filmpje op social media rond waarin is te horen dat Calmes heel en ik bedoel heel slecht Nederlands spreekt. Op zich is dat geen schaamte maar wat deed Calmes op alle IPKO reizen in Nederland?

  Kan me nog herinneren toen ik 14 jaar was dat ik boeken van Ishmael Reed en gedichten van Amiri Baraka las. Ook volgde ik Angela Davis en de Soledad Brothers en las ik boeken over de strijd in Rhodesia en dat Cubanen samen met de ZAPU van Nkomo en Mugabe streden tegen het blanke minderheidsregime van Smith vochten.

  Het is voor mij moeilijk te begrijpen als ik nu al die jonge kerels en meiden op lijsten van politieke partijen zie, die vinden blijkbaar dat ze een land kunnen besturen, de ene noch dommer dan de andere.

 13. Een waarheid als een koe.
  Hoe contra productief dit ook mag lijken zonder tegenprestatie.
  Niet fijn voor de belastingbetaler,
  want die zal het moeten ophoesten.
  Echter deze gedwongen en verkapte solidariteit is
  nu in deze egocentrische tijd, het hoogst haalbare.
  Gaat het dit zeteldiefje lukken?

  Iets anders in het verlengde hiervan.
  Kleine auto’s met rechts stuur, ik heb vaak minder goede ervaringen met, met name de Suzuki Swift bestuurders.
  Deze vertonen vaak asociaal en niet anticiperend gedrag op de weg.
  Het is deze groep die door de verlaagde prijs van het autorijden, nu eindelijk de kans krijgen om op de openbare weg, verder aan het maatschappelijk verkeer deel te nemen
  met dito gewenning en leertraject
  Ik erger mij niet meer groen en geel aan het stuntelig rijgedrag als ik wil opschieten in het verkeer, hou wat meer afstand, kijk drie keer uit en besef mij dat dit de prijs is de samenleving moét betalen om deze groep te mobiliseren en verder te integreren en ontwikkelen in de samenleving tot waardige en vaardige burgers.
  Niemand wil voor dom en achterlijk versleten worden.
  Armoede is daar een belangrijke oorzaak van.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertentie -

Lees ook

- Advertentie -
- Advertentie -

Zoeken

Democracy now! | Wednesday, December 1, 2021

Democracy Now! is a national, daily, independent, award-winning news program hosted by journalists Amy Goodman and Juan Gonzalez. Democracy Now!’s War and Peace Report provides our audience with...

Extra | Journaal 1 december 2021

Elke werkdag het laatste nieuws van Extra, nu ook in het Nederlands. Bron: Extra

Nu.cw | 213 coronapatiënten in CMC niet gevaccineerd

213 coronapatiënten die in het Curacao Medical Center (CMC) hebben gelegen in de periode van twintig juli tot en met dertig november waren niet gevaccineerd. In totaal...

Nu.cw | OM: ‘Extra controles op de luchthaven voor openstaande boetes’

Het Openbaar Ministerie (OM) zal in december extra controles op de luchthaven aanscherpen voor openstaande boetes. Dat meldt het OM in een persbericht. De boetes dienten te worden...

ParadiseFM | Vernietigend rapport over aanstellingen Curaçaohuis

Het ministerie van Bestuur, Planning en Dienstverlening heeft geen goed woord over voor vier nieuwe mensen die zijn aangenomen op het Curaçaohuis in Den Haag. Dat staat...

DolfijnFM | DUO komt niet naar Bonaire, wel online

Het geplande bezoek van de Dienst Uitvoering Onderwijs, DUO aan Bonaire gaat niet door. De autoriteiten hebben de coronamaatregelen op het eiland aangescherpt. Om mensen toch van...
- Advertentie -