ParadiseFM | Aruba opent per 1 december grenzen voor Latijns-Amerika

Op die manier hoopt Aruba zeker 7000 bezoekers p/d meer binnen te krijgen.

Aruba opent haar grenzen per 1 december voor bezoekers uit Colombia, Mexico, Dominicaanse Republiek en Haïti. Venezuela blijft nog wel gesloten.

Door deze grenzen te openen hoopt Aruba tussen de 2000 en 2500 extra toeristen per maand te trekken. Dat heeft de directeur van het Arubaanse toerismebureau maandagavond bekend gemaakt. Ook zal het per 1 november de grenzen open stellen voor toeristen uit heel Amerika.

Op die manier hoopt Aruba zeker zevenduizend bezoekers per maand meer binnen te krijgen. Op dit moment zijn alleen Amerikanen uit ‘corona-veilige’ staten welkom.

Volgens de directeur van het Arubaanse toerismebureau moet wel iedereen bij aankomst een negatieve PCR-test overleggen. Aruba kent sinds augustus een tweede corona-golf. Daarin heeft het relatief veel besmettingen gehad – meer dan 1600 actieve besmettingen halverwege september op een bevolking van 100.000 personen – maar nu is het aantal flink gedaald.

Bron: ParadiseFM

Een Reactie op “ParadiseFM | Aruba opent per 1 december grenzen voor Latijns-Amerika

  1. Het blijft een wonder hoe Aruba zonder noemenswaardige maatregelen, het aantal besmettingen zo laag heeft gekregen. Blijkbaar wat het oog niet ziet het hart niet deert zullen ze daar gedacht hebben dus wordt minder getest.

    Wat opvalt is dat ze de grenzen voor Colombia, Mexico, Dominicaanse Republiek en Haïti opent. Nou zijn dit geen kapitaal krachtige bezoekers en de meesten komen deze kant op om juist geld te verdienen en terug te sturen.

    Twee van deze landen (zal geen namen noemen) zijn juist bekend vanwege import van prostituees.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *