27 C
Willemstad
• dinsdag 18 mei 2021 08:14

PBC | Besmettingen nemen weer toe

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – Het aantal besmettingen stijgt weer. Er kan nog niet gesproken worden over een trend, daarvoor zijn de getallen nog te laag. Zondag had Curaçao 65...

PBC | Koning opent vandaag slavernij expositie Rijksmuseum

Persbureau Curacao AMSTERDAM – Koning Willem-Alexander opent vanmiddag de expositie Slavernij in het Rijksmuseum in Amsterdam. De tentoonstelling vertelt over slavernij aan de hand van tien persoonlijke en...

PBC | Militairen op straat in Bonaire

Persbureau Curacao WILLEMSTAD – De marine vertrekt vandaag naar Bonaire voor een grote oefening. De eenheid van de Koninklijke Landmacht is daar een week lang. Ze worden gebracht...

ParadiseFM | Agent in SDKK besmet met Covid

Eén van de drie mannelijke agenten die vorige week zaterdag is vast gezet in de SDKK gevangenis heeft positief getest op Corona. Hij wordt met nog twee andere...

ParadiseFM | ‘Overheid moet ingrijpen bij verplichte vaccinaties’

Volgens de organisatie Consumenten Belangen Curaçao grijpt de overheid te weinig in bij bedrijven die hun werknemers verplichten om te vaccineren. Dat heeft Maria van Os van...

ParadiseFM | Arubaanse minister-president maakt zich zorgen

Demissionair minister-president van Aruba Evelyn Wever-Croes liet gisteren weten dat ze een frustrerend weekend achter de rug heeft. Ze vertelde tijdens de wekelijkse persconferentie dat ze het...
- Advertisement -spot_img

ParadiseFM | Aruba heeft geen geld meer

HomeLandenArubaParadiseFM | Aruba heeft geen geld meer

Aan het eind van de maand moet er volgens haar wel geld zijn om de ambtenaren te betalen. Anders gaat het land financieel ‘op slot’.

Minister-president van Aruba Evelyn Weever-Croes heeft aan de pers bevestigd dat het land geen geld meer heeft om alle rekeningen te betalen.

Zo is er geen geld om bedrijven te helpen die financieel hebben te lijden onder de coronacrisis. Zoals bekend heeft Aruba geen akkoord met Nederland kunnen bereiken over een nieuwe corona-lening.

Weever-Croes noemt het een heel vervelende situatie. Maar ze zegt dat ‘linksom of rechtsom’ er geld binnen moet komen om de rekeningen te betalen. Aan het eind van de maand moet er volgens haar wel geld zijn om de ambtenaren te betalen. Anders gaat het land financieel ‘op slot’.

Bron: ParadiseFM

11 reacties

 1. IK ben geen financieel expert en ook niet goed ingevoerd in de financieële huishouding van de eilandelijke overheden. Men is zelfstandig maar is het Nederland die de salarissen van amtenaren en spookamtenaren moet betalen ?
  Dan begrijp ik niet dat men bezwaar maakt tegen de codities die Nederland stelt voor het verschaffen van gelden.
  Het amtenaren apparaat is vrij groot op de eilanden. Het lijkt mij een goed idee om een vergelijkbare QUOTE 500 in te voeren voor amtenaren.
  Dan kan een ieder zien wat je kan bereiken als amtenaar in een relatief korte amtsperiode.
  Het aantal vlieguren KLM (1 ste Klas) mag men beschouwing laten.

 2. Alles is al geschreven over incompetente bestuurders.Helaas mis ik innitiatieven om de niet al te breed geörienteerde bevolking op een prettige manier te informeren. Nieuws en zogenaamde informatieve zoals punto Final (curacao) met ondeskundige presentatoren en tafelheren zijn slechts bedoeld om de gasten HUN monoloog te laten opvoeren.
  Nooit worden er kritische vragen gesteld en het omzeilen van antwoorden die er toe doen hebben ze tot kunst verheven.
  Zowel op Aruba als op Curacao zou het een verademing zijn als er
  progammas komen onder leiding van deskundige figuren die niet dagelijks het TV beeld vullen. Hier kunnen dan gewone mensen met de deskundigen in debat gaan en antwoorden eisen op de gestelde vragen.
  Als men hulp behoeft, kan men zeker terecht bij de heer J.Asporaat.
  Ik vrees dat dit voorstel bij voorbaat al een stille dood is gestorven.
  Of wie weet!!!!!!!!

 3. Op Curaçao kunnen laaggeschoolden als bv Pik Pisas minister president worden, omdat ze door een ongeschoolde massa gekozen worden.

  Die ongesschoolde massa denkt echt dat deze laaggeschoolden hen kan helpen?

  Kijk naar het gemiddelde overheidsproduct, van scholen tot zorginstelingen tot wegen…enje ziet wat laaggeschoolden en/of onkundigen met je landdoen…

 4. Al die eilanden , maar vooral Aruba en SXM hebben een economisch model opgebouwd die 99% om de toerisme draait. Dan vraag je om problemen. Vroeg of laat. En zie nou, daar komt Covid om de hoek kijken.

  en corrupte politici

 5. Bedrijven kunnen niet meer geholpen worden en aan het eind van de maand geen geld meer voor ambtenaren.
  Dit klinkt als, de melkkoeien krijgen geen vreten meer en eind van de maand kunnen we de knechten niet meer betalen.

 6. en wat doet een normaal mens als zij geen geld hebben? Kosten omlaag, werk zoeken, minder schulden maken, scholing etc. Wat doet Aruba? Kosten/salarissen gelijk houden en hopen dat Nederland bijstort

 7. Al die eilanden , maar vooral Aruba en SXM hebben een economisch model opgebouwd die 99% om de toerisme draait. Dan vraag je om problemen. Vroeg of laat. En zie nou, daar komt Covid om de hoek kijken.
  En toerisme creëert geen echte welvaart.

  Ja ik weet dat het voor zulke kleine eilandjes moeilijk is om te diversificeren.
  Je kan moeilijk R&D, innovatie, auto productie, scheepsbouw etc op zulke kleine eilandjes doen.
  Zeker met zulke domme politici cabes de baca, die niet veel scholing hebben genoten.
  En degenen die een beetje scholing hebben kunnen genieten, vervallen in het patroon van niet kunnen presteren. They never deliver. Als voorbeeld noem ik Steven Martina. Veel scholing, maar een useless guy.

  Curacao had een redelijke brede economisch model: refineria, offshore, scheepsreparatie, scheepsregistratie, opslag en overslag, etc etc.
  Maar er is niets overgebleven. Waarom ? Wij sliepen en de politici cabes di baca wist niet hoe dat allemaal op Cuaraco te behouden.

  Islas inútiles, dat wel.

 8. De corruptici houden vol zelfs als er doden gaan vallen onder hun eigen eilandgenoten.
  De angst van deze lieden om in de gevangenis te komen bij ontdekking van hun massale malversaties, is te groot om aan de Nederlandse eisen te voldoen.
  Volgt er een volksopstand waarbij de corruptici door hun eigen volk ter verantwoording worden geroepen?
  Elke democratie die in de praktijk geen democratie maar een dictatuur van proleten blijkt te zijn, zal vroeger of later ten onder gaan.

 9. “Zoals bekend heeft Aruba geen akkoord met Nederland kunnen bereiken over een nieuwe corona-lening.”

  Want het akkoord ging enkel en alleen voor de regering op Aruba om toezicht op hun corrupt handelen te voorkomen. Terwijl de derde tranche bedoeld was voor de toekomst van het eiland.

  And then in the same breath :

  “Aruba heeft geen geld meer … er is geen geld om bedrijven te helpen die financieel hebben te lijden onder de coronacrisis … aan het eind van de maand moet er volgens haar wel geld zijn om de ambtenaren te betalen. Anders gaat het land financieel op slot”

  Fact is dat er honderden miljoenen aan geld is geboden vanuit Nederland, so money is not the issue.

  The issue is that politicians on Aruba would much rather see the island burn in hell instead of giving up on their bling and carry their responsibilities.

Geef een reactie

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Zoeken

Recente reacties